Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #4346 üzenetére
Sorrend ugyan az .
4k minden maxon RT On. Most épp korlátozva van a 7900 XTX 2600 Mhz-re tesztelgetem az UV-t.
fél óra ugrálgatás uán az én tapasztalatom:
Nativ 4k 45-60 fps nem az igazi
Nativ 4k+ FG hiába van 80 fps ugyanúgy darabos...
FSR 3 Quality 80-90 fps teljesen jó játékélmény.
FSR 3 Quality +FG fix 117 fps ez már nem volt darabos mint Nativban de semmivel nem adott többet mint a sima quality. Úgy látom ha nincs meg a 60 fps akkor b@@@hatod ezt az FG-t egyenlőre.. Ha megvan akkor meg minek? Kompetitiv játéknál úgysem fogsz minden ultrára rakni ha kell az fps plusz azoknak nem is nagy a gépigényük általában. Egyenlőre semmi extrát nem érzek. Remélem hamar bekerül a CP 2077-be hátha a kieget már RT -vel viszem végig(Ohh bocsi a képek HDR-ben készültek ez nem igy néz ki az oleden )
[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
Kicsit még pörgettem és amit sejtettem beigazolódott.. Hiába a 80-90 fps Nativ 4k+FG-el az 1% low 40 laá is becsúszott a vicc hogy közben nativ 4k-ban ugyanott 45-48 az 1% low nem csoda hogy darabos. Egyenlőre vélemény szerint ez semmire nem való.
-
Devid_81
félisten
Ne panaszkodjatok mar, egy eves csuszassal most ennyire futotta nah
Amugy oszinten megmondom ahogy ez "kiadasra kerult" en nem is csodalom, hogy meg review-kra sem kukdtek ki par nappal a hivatalos release elott.
De sebaj, majd megy a f0svihar jovoheten Hetfo korul, addigra majd a nagy Tech oldalak is letesztelik es lehet olvasni.
Tipikusan csak kiloktek Alpha 1.0 allapotban a usereknek, mert bevolt igerve es amit mondtak azt betartottak, megerkezett meg ebben a honapban szevasz mindenkiLemernem fogadni egy par honapon belul tok f@sza lesz, csak addigra senki nem fog mar emlekezni masra, mint hogy f0sh volt a review -kon es pont.
...
-
padam87
tag
Nem igazán úgy tesztelted, ahogy jó eredményre képes.
Hasonlóan mint nvidiánál, 60 fps minimum, 90 preferált.
Vsync ON, Ench sync OFF, Freesync / VRR nem működik FG-vel egyelőre.
Azt írják ez a darabosság várható akkor ha VSYNC OFF.
https://gpuopen.com/fsr3-in-games-technical-details/Így ha mondjuk 144Hz-es a monitorod, akkor a 90 ből lesz 144 fps, és azt kell mondjam egész jó összességében.
Én 1440p UW monitoron tolom a forspoken demót, FSR qualityvel 90 fps, FG feltolja 144 re.
Latencyn egyértelműen érződik, hogy ez nem igazi 144, de korántsem rossz, a cikkben közölt számok nem tűnnek kamunak.Azt kell mondjam egy kifejezetten biztató lett.
-
Bossp
addikt
válasz padam87 #4354 üzenetére
Én nem éreztem semmivel jobbnak az fsr quality 90 fps vs a FG 117-et :D pont a régi kártyások várják ezt a frame gent akiknek 60 sincs de úgy totál használhatatlan. Nálad az 1% low hogy alakul frame gen on vs off? Mert ha az nem jobb sőtt rosszabb akkor végülis rossszabb bármennyi is a max.
-
padam87
tag
Ugyan az van mint nvidiánál. A smoothness jobb, latency marad ugyanaz az. Ennyi várható el ettől.
Próbáltam úgy is, hogy lehúztam 1000 Mhz-re az XTX-et, mert már nem volt mit feljebb rakni a settingsben. Így lett olyan ~40fps, ~90 FG-vel. Simább a kép, de az input miatt érzetre csak annyit javult amennyit az FSR quality miatt... dehát ez volt a várható ettől a cucctól.
1% low érdekes.
Én a gyári overlayt használom, és úgy mondjuk teljesen egyhelyben állva:
FPS: ~100, 99%: ~90
Frame gennel:
FPS: 144, 99%: ~65Nem egészen értem, szerintem itt az overlay rosszat ír. Az FPS gráf meg a frametime gráf teljesen egyenletes.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Hát amit én látok, hogy VSYNC nélkül az egész egy screentear, ahogy mozgatom a kamerát egy hányadék az egész, főleg ha az FPS nagyon kevés.
VSYNC-el meg rendben van, csak ugye az input lag nő, de arra mondjuk számítani lehetett.
Szerintem kb azt hozta amit várni lehetett, kíváncsi leszek a reviewkra, nem lehet olyan nagyon messze az nvidia verziótol.
Ami viszont nagyon nagy király, az a direct storage... rámegyek a continuera, és már bent is van a gameben.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Kicsit kutakodtam a témában, (miközben többször próbáltam Red Dead Redemption 2 alatt illetve CyberPunk 2077 és CyberPunk 2077 Phantom Liberty játékok alatt a VGA-nál felvenni a tekercs nyafogást minden ami létezik be van kapcsolva). Lenovo szerint ez nem hardver hiba hanem ez rendeltetés szerű működés és ha nagyon zavaró a felhasználónak akkor ahogy ti mondtátok használjon a felhasználó fej vagy fülhallgatót. Ha ők ilyen véleményem vannak akkor szerintem esélytelen jövő héten megpróbálkozni a garanciális ügyintézéssel az Alzanál mert valószínűleg a Sapphire is hasonló vagy ugyanilyen véleményen lesz majd.
-
Mivel nincs benne bench, így lehetetlen ezt lemérni. Ez a futkosás egy pontatlan vacak.
Egyébként miért nem méritek ezt le akkor MSI AB-rel, vagy CaptureframeX-szel?
Millió lehetőség sajnos, mindenki beállít minden félét.
0.1 és 1% grafikon nélkül sokat nem ér egy teszt, ami legalább 4-5 percet monitoroz.Ilyenre gondoltam:
[20 perc gameplay, végén a teljes 20 perc összes grafikonja.]
Ennél még jobb a CFX log egy adott jelenetre.
-
Bossp
addikt
válasz Speedy007 #4362 üzenetére
Erre it még nem reagált senki? Hogy lenne már garanciális 20 éve is csinálták a gpu-k főleg 200fps felett. Ez ilyen sajna. Minél kissebb fesz/kraft annál kevésbé hallod és általánosságban minél kevesebb fps ed van szintúgy. Tehát a mindenképp korlátozd pl driverből a monitorod frekijére nehogy menüben brutálisan cincogjon.
-
Speedy007
őstag
-
Speedy007
őstag
Akkor ezek szerint jól megszívtam mivel nem garanciális dolog így nem foglalkoznak vele, tápegység csere 50-50% hogy lesz e változás hanem akkor feleslegesen kidobott pénz az is. Így száműzhetem le magam mellé a földre a gépet ha nem akarok "a falra mászni a tekercs nyafogástól."
-
-
fanti
addikt
válasz koxminator #4374 üzenetére
Várunk eredményeket, személyes és elfogulatlan véleményt, és akár egy kis összefoglalót is
Használd jó egészséggel!
-
laragirl83
őstag
Hello!
Ha bekapcsolom adaptive syncet monitoron es driverből freesyncet, pl mw2 alatt menuban előjön ez a bright flickering jelenség.
(Ugyanez volt 3080al is, ott is volt flicker)
Erre vmi megoldás?gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
jimpo
senior tag
válasz laragirl83 #4380 üzenetére
Egyszerű, kapcsold ki!
Szerintem felesleges 120 fps felett használni Adaptive-Sync (FreeSync)-et, főleg ha nem esik be játék közben néha az fps 100 alá. Az azért már zavaró mikor beröccen alá...Ha képtörés van is a magasabb képkockaszámtól alacsonyabb képfrissítés miatt, de nem olyan feltűnő mint egy 60 Hz -es monitor esetén. Engem legalábbis kevésbé zavar, azért több mint kétszer gyorsabban frissül a kép 60Hz versus 144Hz esetén.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Speedy007
őstag
Végül is úgy is hyposítani szeretném a gépet beneveztem egy Seasonic Focus GX belsős Asus Rog Strix 850W White-ra.Reménykedem benne hogy csökken a tekercs nyafogás a HEC belsős RM850e-hez képest a reménykedésemre az ad okot hogy itt 3 külön álló 8 Pines VGA moduláris kábel van és nem 1*8 és 1* 2DB 8 Pines kábel.
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy i7-8700k processzor elég lenne egy RX 7800 XT-hez legalábbis átmenetileg?ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
Bossp
addikt
válasz kingpython #4383 üzenetére
Ezt mindig leírom. Ez nagyon sok dimenziós... Attól függ milyn játék miyen felbontás... Mi az hogy elég neki? El indul vele a gép... Egy inkább GPU gyilkos játéknál nativ 4k ultrán sok is...
-
palfitom
félisten
-
xtremist
senior tag
Egy kérdés. Vagyis 3. Érvényes általánosan az a megállapítás, hogy egy adott időszak alsó/közép/felső kategóriás videókártyájahoz annak az időszaknak az alsó/közép/felső kategóriás processzora illik? Igazítják ezeket egymáshoz, vagy mindenki gyártja amit sikerül, aztán a jobbágy majd összepárosítja ahogy akarja? Van generáció ahol a cpu vagy a vga lemaradt a másiktól?
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
válasz xtremist #4387 üzenetére
Ahogy korábban már utaltam rá, abszolút "Van generáció ahol a cpu vagy a vga lemaradt a másiktól".
Idén már nagyon bővítenem kellett a gépemet, és néztem a piaci árakat. Bár még bőven elhalogattam volna őszig a bővítést, de nyár végén belefutottam egy hazai bontatlan "nem aluljárós" XFX 7900 XTX kártyába 370 ezerért, amiről nem akartam lemaradni.
Na a Ryzen 2600-asom kevés hozzá. A kártya maga tökéletes, a 2600-as mellett is simán hozza az átlagos 3DMark számokat, de játékban használva a processzor maximumon járt, és az Adrenalin így is folyamatosan dobálta a "kártya nem válaszol" üzeneteket, a játékban pedig gyakori volt az akadás. Amióta visszavettem a kártya magfrekvenciáját 25%-ra , azóta a játék is folyamatosan fut QHD 144-en, valamint az Adrenalin sem jajgat.
Egyszerűen a 2600-as nem tudta megfelelően "kiszolgálni" a gyári paraméterű kártyát, de negyedelt teljesítménye is elég a 10/10-es grafikai beállításhoz a játékban, és úgy már a processzor győzi kiszolgálni a kártyát. Ősszel - amikor úgyis többet leszek a falakon belül - majd megveszem a többi gépbővítést, és azokkal majd újra visszaengedhetem 100%-ra a kártyát. -
Sontir Fel
őstag
válasz Alogonomus #4388 üzenetére
Jó, de ez egy szerencsés eset. 2600ról lehet ugrani 5800x3Dre és mindenki boldog
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Alogonomus
őstag
válasz Sontir Fel #4389 üzenetére
Az az ugrás is minimum magában kellene foglaljon egy 500-as alaplapot is, hogy a PCI-E 4.0 és a SAM is meglegyen. Talán 3200-ról 3600-ra cserélt memóriákat is.
Akkor pedig már inkább egy jövőállóbb 600-as alaplap és 7800X3D, a mostani gépbe a korábbi RX 580-at visszatéve pedig marad egy teljes gépem, amit felhasználok másra, mert egyébként még mindig nem vészesen elavult, csak a 2023-tól érkezett játékokhoz már nem passzol. -
arnoldito
senior tag
Hát nekem a 7900XTX Nitro+ maxra OC-zva a CP2077 Benchben 2k felbontáson a 7600X egy ponton nem tudja kiszolgálni, pedig 5440 jár olyankor az összes mag 100% terhelés mellett, lehet látni, hogy ott a GPU 97% vissza esik. Ha visszább veszem a kártyát akkor kiszolgálja és végig 100% teker a GPU. Játékon alatt nem találkoztam ezzel a jelenséggel, úgy gondolom ez csak arra a bench részre korlátozódik.
-
spleenszuru
őstag
-
gulupeti
senior tag
válasz Alogonomus #4390 üzenetére
Még a B350-nel is van SAM, csak a pci-e 4.0 miatt szerintem kár alaplapot cserélni. Néhány % különbség ha van a kettő között, az sem mindig a 4 javára.
-
Alogonomus
őstag
válasz gulupeti #4394 üzenetére
A SAM hivatalosan 500-as alaplapoktól és Zen 2-es processzoroktól kezdve van. Az X470-esem esetén is bekapcsolható egy "Above 4G Decoding", de az nem SAM.
Azt el tudom képzelni, hogy saját elhatározásból egyes alaplapgyártók bekapcsolhatóvá tettek egy SAM elnevezésű funkciót, ahogy egy ideig a PCI-E 4.0 is elérhető volt az X470-es alaplapomon.[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz Alogonomus #4396 üzenetére
Miben más a kettő? Én is csak akkor vettem észre, hogy nálam is van ilyen, amikor az 5700X miatt biost frissítettem. AMD Adrenalinban pedig "Smart Access Memory"-ként egy csúszkával be tudod kapcsolni. Nem kellett hozzá semmit gányolni, meg tákolni.
-
-
hajbel
addikt
válasz Alogonomus #4396 üzenetére
Szvsz frissíts biost és nézz utána, hogy mit kell a biosban bekapcsolni, hogy elérhető legyen Adrenalinban a SAM, mert nálam Asus Prime B350-Plus-on simán megy, pedig az az első generáció egyik legolcsóbb alaplapja. X470-ben biztos elérhető. Nem emlékszem már pontosan, 2 dolgot kellett bekapcsolni ha jól emlékszem, hogy elérhető legyen Adrenalinban. Nálam Ryzen 5600 + 6800XT kombóval elérhető.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest