Új hozzászólás Aktív témák

  • Exodion

    aktív tag

    válasz Speedy007 #4419 üzenetére

    Igen, azzal mar vissza tudod kuldeni. Jo esetben cserelik az egeszet, rossz esetben pedig csak a komplett hutoblokkot (de ha jol emlekszem a nitro-k rgb vezerloje a PCB-n van, legalabbis 5700XT-n meg ott van). Ha uj kartyat kapsz maris 50/50%, hogy a mostani tapoddal nem visit.

    Rem egyszeru az UV elrontani nem tudsz vele semmit (veglegesen).
    Adrenalin > Performance > Tuning > Advanced Control > Voltage (mV) elkezded csokkenteni 25mV -kent.

    Na most ami erdekesse teszi a dolgokat az az lesz, hogy mivel teszteled, mert a nagyok azt szoktak mondani hogy az UV az per jatek (ez jogos is vegulis).
    Ha altalanos UV-t keresel, akkor trukkos mert ha benchmark-al nezed akkor le tudsz menni 1025mV-ig egy atlagos kepessegu kartyan (7900xtx-rol tudok nyilatkozni, ez nyilvan valtozhat). Viszont ugyanezen a kartyan a jatekok (csak a hasamra utok) 75%-a azonnal dogleni fog :DDD . Nekem van Xbox Game Pass Ultimate-em, en a Forza V-el tesztelek mert az nagyon harap az UV-re. Ha az nem hal ki egy 30perc utan, akkor johet a kovetkezo -25mV. Na most meg mindig elofordulhat hogy talalsz egy jatekot ami teszem azt 4ora jatek utan puff driver timeout. Dontse el valaki hogy az most az UV miatt tortent vagy valami tenyleg felrement a driverben...

    Lenyegtelen, a legroszabb ami tortenhet az egy driver timeout; crash. Ujrainditod a gepet (resetelni fogja a beallitasaid az adrenalin - kertem hogy ezt ne tegye de nem csinaltak meg :D), es az elozo beallitas +10mV -al ujra tesztelsz. Amikor ezzel elegedett vagy akkor johet egy esetleges freki OC (+50MHz), majd egy VRAM OC (en itt +150MHz-enkent ugraltam). A freki OC ha instabil, jo esetben siman crashel, roszabb esetben artifactol mint a VRAM OC-nel. A VRAM instabilitas meg inkabb artifact.

    A venti profil az lenyegeben ott all meg amit meg a joizlesnek velsz hang/homerseklet aranyaban. Nalam egy max 90c hotspot (83-84kornyeken vagyok most), a hang meg szubjektiv (nincs oldala most a gephaznak meg lusta vagyok lemerni).

    Power Tuning-ot en pl 7900xtx-en teljesen foloslegesnek talalom (de izlesek es pofonok). Adott nekem instant +15c hotspotot ~+15MHz freki mellett. Ment is vissza +0 -ra. Lehet egy refen tobbet jelent, de a taichi remekul megvan +0 -n.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák