Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaja, volt hogy valami flottabbul ment tisztességes BX lappal, mint VIA lappal és duplaerős procival. Pl filmlejátszás vagy USB-s wifi leszakadása-le nem szakadása a netről. (igaz BX alá kellett egy NEC USB2-es vezérlő, hogy sebesség is legyen ) .
Szerintem a VIA-s hangtorzulásokat már írnom se kell.
Amúgy volt aki tudott tisztességes lapot építeni VIA köré is, de a sebesség akkor se volt az igazi.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
zoltanz
nagyúr
A Sandy Bridge-nél régebbi Intel IGP-eket nem lehet tuningolni?
Megnézném mennyi tartalék van a GMA X4500-ban, vagy éppen alul hajtani, mert nyáron kell neki egy kis venti.
Köszi! -
-
quailstorm
nagyúr
válasz zoltanz #49254 üzenetére
FSB-vel max, nem találtam semmit. 900-950-ből volt gyárilag downclockolt, azt lehet visszatenni az asztali max szintre. Ennyi.
-
cbmfan
őstag
frissen jött 5ALI61 szívat... egy K6-2 550 volt benne, ami 522 MHz-en indult, 95X5.5-ön. viszont egyedül 5-6 soron van jumper, ergo 100X5.5-re van jumperelve, mégis ezt műveli. valami ötlet? BIOS frissítés, másik proci megvolt, ugyanaz a helyzet.
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
-
cbmfan
őstag
válasz E.Kaufmann #49258 üzenetére
igen, Aida szintén 95X5.5-öt ír, új elemmel az.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Sanchez638 #49251 üzenetére
Felbosszantasz leszedem az enyémet, oszt belegyűröm.
pci csatornát viccből tesznek rá? Akkor nem vékonykliens, hanem duckókliens?il sole non sorge più ad Est!
-
krisz67
tag
IBM RISC System/6000 250 (7071) hez tud valaki terminál kábelt illetve modemet hozzá? (mert enélkül használhatatlan sajnos, nincs VGA kimenet)
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
Sanchez638
addikt
Az régebbi ODD szekcióból melik típiusok a csúcs kategóriák? (CD-RW pl)
Számom az adatlapomon.
-
zoltanz
nagyúr
Bővült a kívánság listám: Apple Extended Keyboard II (1994) vagy hasonló almás mechanikus, fehér színben.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
Üdv, Vaterán találtam, hátha valakit érdekel. [link]
-
frescho
addikt
válasz peti_s #49267 üzenetére
Sokra nem mennénk vele. Ez csak egy terminal server head az alapján amit régebben olvastam róla. Szóval kellene mellé még egy S/360 vagy 370 is. Szóval kiállítani jó, vagy ha van otthon egy komplett rendszered és azon szertnétek többen dolgozni. Amúgy csak dísz.
https://frescho.hu
-
cbmfan
őstag
urak, van valakinek EEPROM égetője? kaptam egy Asus CUV266 lapot BIOS IC nélkül. Winbond W29C020-90 volt benne gyárilag, kellene pótolni valahogy.
-
krisz67
tag
válasz frescho #49268 üzenetére
Az én IBM es gépemhez, megvan a volt gazdája is Tök menő, mikor mondja hogy ha megtalálod hozzá a terminál kábelt meg modemet, akkor szívesen mondok neked hozzá jelszót xd mail szerver meg talán webszerverként üzemelt egy suliban (ahova jelenleg is járok).
Csak terminál drótot meg hozzá modemet nemtalálom az égvilágon sehol sem Lehet besem hozták mellé.
Ma is egy nagy állat PC be botlottam, egy Nixdorf ra. Pontos típus számot nemjegyeztem le, mert sietnem kellet már buszra, de hatalmas nagy, és rohadt nehéz ... de ez most tényleg.
Kivittem a bolt elé ajtót becsuktam, kompresszor start, akkora porfelhő száltki belőle, egész városban szmogriadót rendeltek majdnem el, nem porcicák hanem porkardfogútigrisek jöttek ki belőle....
Főleg elől a full bordázott műanyag, szedte be rendesen a dolgokat.Annyira emlékszem, hogy egy NEC D5126 van benne, formázva ~20MB, meg 3-4 bővítőkártya volt benne, talán Hercules kártya.
Ehhez hasonlóan nézett ki, csak ennek, full bordázott volt vízszintesen az eleje, és középen tört meg csak ez, ahol volt egy keskeny billenőkapcsoló, illetve lenyitható tálca alatt meg a floppy meg egy hangerő csavaró gomb.Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
cbmfan
őstag
válasz Sanchez638 #49271 üzenetére
ez egy itteni szaki nickje akar lenni, vagy wtf?
-
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #49274 üzenetére
Szóval ha eléggé felpatchelném, menne az éles gépemen is. Nem baj.
Egyébként adtam neki újabb fordulót D3D-ben, végigpróbálgattam egy sor NV kártyával (hogy ne kelljen a drivert cserélni) TNT2 és GF4Ti közt. Vagy ezt már mondtam? Moderált felbontásban (800-1024) GF2-GF3 környékén kezd jó lenni, detail textures még mindig óvatosan adagolandó. Ehhez képest a mellékelt szövegben a Voodoo2 mint non plusz ultra van megemlítve. Azon meg szépen nekiindultam 800x600-ban, aztán sok helyen vehettem egyre visszább a felbontást, a Dark Arena meg már 512x384-ben is szaggatott. Szóval ez a játék se a "hozzá való" korhű gépen jó. Szerencsére legalább a 300A@450-nel nem volt semmi baja.
Blood-nak meg K7-eket adagoltam még tovább. Átléptem Slot A-ra, kiszórtam egy működésképtelen ezres Oriont - sebaj, ilyen már van, és annak legalább megvan a tokja is. Ezt nem is értem, miért hámozták meg félig, a hűtőjét simán fel lehetett volna fogatni anélkül is. Kapott továbbá 1.95V Vcore-t. A magja meg letördelve több oldalon. K7M-ben legalább nem problémázik a Blood+GUS.
[ Szerkesztve ]
-
válasz alvaro #49275 üzenetére
Valószínű hogy megy a legújjabb gépeken is, de meglepetések lehetnek azért. Ezen a gépen is fullon "csak" 300FPS körüli átlaggal megy.
Viszont feltoltam rá az UT2004- et is, ott ezen a gépen is csak 4:3- as felbontásokat lát a játék. 1280x1024 a max beállítható.
K7M- ben tényleg szépen megy a GUS, problémákra számítottam de sima ügy lett.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Sanchez638
addikt
Hatalmas kérdés, lett ugye egy Intel D840 EE procim, viszont a Dell lap fel van készítve a hatalmas fogyasztásra. Ha ezt átraknám másik lapba és tuningolnám, vajon bírná pl az Abit AW9D Max?
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
válasz Sanchez638 #49278 üzenetére
Szerintem simán. Gondolom erős tápot raknál mellé. A kompatibilitási listában benne van a proci. A lap pedig Quad procikat is tudja, igaz hogy azok 95W- osak de ha meghatják, 5GHz- en is szokott menni egy ilyen kaliberű lapban és ott már azok sem 95W- ot kajálnak...
-
Ja, azt nem néztem, a legnagyobbnak a TDP- jét kukkoltam, Intel vonalon kevésbé művelődtem, a 775- öt is elhalasztottam egyelőre egy AM3 kedvéért. De akkor megerősíti a tippet hogy nem lesz gond a 130W- os EE procinál sem.
(#49281) sanchezsa : ez tapasztalat/teszt hogy megeszi a 150W- ot ?
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
válasz DarthSun #49282 üzenetére
Én egy Xeon 5060-t hajtok FSB BlueStorm II 400W és Giga GA-EP45T-UD3LR mellett, 130W papíron, de elhajtja. Combosabb tuningot még nem néztem. Meg elég komoly hűtés is elkél egy ilyen "hatékony" processzornál. Spire VertiCool 4-em már megbirkózik vele, full réz az egész cucc
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
-
arn
félisten
A tdp csak egy tipikus fogyasztasi osztaly, hasonlo tdpju procik kozott eleg jelentos elteres lehet a fogyasztasban.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Sanchez638
addikt
Sima Radeon 8500-ből létezett 64MB verzió? Mert ami nálam van azon nincs rajta, hogy LE. Örülnék ha rendes 8500 lenne.
Számom az adatlapomon.
-
ebegab92
senior tag
válasz peti_s #49287 üzenetére
Kondihibásan került hozzám a táp pár éve. Amolyan póttáp volt, kondicsere után működött is, ahogy kell. Gondolkodok rajta, hogy komplett kondicserét kéne eszközölni rajta. A nagy kondit is érdemes benne cserélni?
Kondikból melyek megbízható márkák? (Ami volt pár púpos CapXon kondi, CapXonra lett cserélve, tudtommal az elég ócska kategória)ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
peti_s
addikt
válasz ebegab92 #49289 üzenetére
A pufferkondi tovább szokta bírni, árából adódóan azt nem cserélném, a többit valami jobb márkára, Rubycon, Nichicon, Sanyo/Suncon/Panasonic, Nippon/United Chemi-Con, van még pár, ennyi jutott most eszembe.
(#49290) krisz67, szép, most látom hogy 2,5-es, akkor egyenesen gyönyörű.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz Sanchez638 #49292 üzenetére
Maga a táp jó, szar kondikkal szerelték, azokat sem a legjobb helyekre téve. Ha van ideje, motivációja és újrakondizza, akkor lehet az egy jó táp. Én ilyenkor örülök a SeaSonicomnak, ahol ez még nem aktuális pedig már rég óta szolgál.
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz Sanchez638 #49294 üzenetére
Nemrég kondiztam egy Epsilont. (csak a legszükségesebb, láthatóan púpos darabokat)
Abban is vacak kondik vannak. Alapból kevés kondi van benne. (korrektebb tápokban duplán, triplán rakják a kritikus helyeken.)Kis helyet hagytak a kondiknak, kis átmérőjűek vannak benne, nem nagyon lehet nagyobbra cserélni.
Bruhe
-
krisz67
tag
válasz krisz67 #49296 üzenetére
62MB os.
Csak szerintem rosz a laptop maga Felse pörgeti a HDD-t, fényerőt se tudok rá adni, úgy használom hogy kontrasztot valamennyire belőni és fehér alapon fekete betűk + megvilágítva egy lámpával, lehet látni a karaktereket.
640k RAM van benneÜdvözlettel: Rapi Krisztián
-
Spet
addikt
Remélem elfér ismételten egy kis felhívás
Az alábbi linken megtalálható pár dolog ami feleslegessé vált számomra és csak a helyet foglalja.
Amit tudni kell minden alaplapok, VGA, CPU memória OK legutóbbi emlékeim szerint.Ha jól emlékszem az alaplapokban perverz hajlamaim miatt 3Ghz-es procik vannak (de tévedni emberi dolog) Az Abit lapban a 3. slot nem működik (nem tudom miért), a velem majdnem egyidős merevlemezek állapotáról nem tudok semmit.
Ha valakit valami érdekel, csoki, sör, kilószámra lévő halott HDD-re becserélem. Posta is ON, buborék fóliában természetesen az érdeklődő költségére.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
cbmfan
őstag
kaptam egy Tua procit csöppet karcos kupakkal:
hogyan lehetne eltüntetni róla? vagy szedjem le kupakot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Metal topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest