Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
-
-
plömplöm
őstag
válasz MasterDeeJay #48404 üzenetére
[ Szerkesztve ]
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
-
arn
félisten
1999-2000 koruli kalandozasaim ujabb allomasa, 99 november. A gf256 hu tarsa, p3 700, a legelso cumine. Kivancsi leszek ki a befuto. Eddig volt bxben:
P3 500 + tnt2 ultra 1999 marc
P3 700 + gf256 sdr 1999 okt
P3 1000 + gf2gts 2000 aprfacebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #48408 üzenetére
Mar megepitettem mindet, a tokeletes bx konfigot kutatom igazabol nehez megfogalmazni mit keresek, talan ugy a legpontosabb, hogy legregebbi minimumot a topgepek kozott, amire szuksegem van. A win98as korszakot akarom lefedni, 2000ig.
A p2 keves, az os p3 + tnt2u meglepoen jol teljesitett, a gf2 mar sok... azt mar nem egy win98as konfigba tennem, hiaba 2000es. A gf256 sdrammal felkaru orias, mert 16 biten nagyon porog, de ahol hasznalnam, 32 biten, csak 30-40%al gyorsabb, mint a tnt2. Viszont demok kozott lehet lesz olyan, ahol ez lesz a befuto a tl miatt.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz DarthSun #48408 üzenetére
ilyen variaciok voltak mar bxbol:
Intel Pentium II 400
Asus P2B rev 1.10
Intel 440BX
Diamond Viper V550 16M AGP NVIDIA Riva TNT
Diamond Monster 3D II 12M PCI 3Dfx Voodoo2
win ala kevesIntel Pentium III 500
Asus P3B-F rev 1.04
Intel 440BX
Creative 3D Blaster CT6810 32M AGP NVIDIA RIVA TNT2 Ultra
egesz joIntel Pentium III 500
Asus P3B-F rev 1.04
Intel 440BX
3Dfx Voodoo3 3000 16M AGP
jo lenne, de a v3 hianyossagai miatt nem az igazi (nincs 32 bit, kis texturak)Intel Pentium III 700B
Asus P3B-F rev 1.04
Intel 440BX
Asus AGP-V6600 32M AGP NVIDIA GeForce 256
teszteles alattIntel Pentium III 1000EB
Asus P3B-F rev 1.04
Intel 440BX
Asus AGP-V7700 TVR 32M AGP NVIDIA GeForce2 GTS
remek, de tul sok, es ekkor mar tul volt a bx az aranykoranfacebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
creatorium
tag
Sziasztok, van egy ilyenem szép működőképes állapotban, kinek mit ér meg?
Aki kapja marja.
[link][ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz creatorium #48414 üzenetére
ez nem az ebay
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz creatorium #48414 üzenetére
Szia!
Ha így működik, akkor én jelentkezek rá -
creatorium
tag
válasz Sanchez638 #48418 üzenetére
Bocsánat a szófordulatért,nem akarok nyerészkedni rajta, és még nem is hirdettem sehol, csak gondoltam itt tudják mennyit ér. Felrakom akkor az apróra árral ha úgy korrektebb.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz DarthSun #48372 üzenetére
Ez kis Opteron nagyon megy. Nekem ebbe nincs nagy szerepem, ez a proci baberja ! Keri a hideget nyilvan ehhez az orajelhez, de igy is orias magassagokba emelgeto az orajele ! Orulok, hogy sikerult kifogni egy ilyent. Meg fogok nezni tobb nagy szorzos Opteront is, ezeka terveim csak eleg dragak sajnos. Kivancsi vagyok mennyire altalanos ez az elerheto magas orajel. Azt mar tudom, hogy a nagy szorzo mindenkepp kell a huthetoseghez. Ez az egyetlen 939-es procim, ami kimaxolhato kompresszorral. Kis szorzoval sajnos tul hideg mar ez is magas orajeleknel. Jo lenne egy hasonlo orajelre kepes 2 magost tudni a polcon !
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
-
-
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #48433 üzenetére
A Voodoo mondakörbe is be kell még ásnom magam jobban. Első Tömbradírral szoktam tesztelni V1/V2 kártyákat, arról pedig elmondható, hogy nem csak sokkal szebb és simább a képe Voodooval (ja meg persze gyorsabb is), de sw renderrel akkora takarási hibákat is produkál, mint ide Nagykáta
-
alvaro
senior tag
Érdekesség: kipróbáltam a jizz/stash-t K6-2-500-on. Nincs benne benchmark, de hasonlóan szaggat, mint a 2.4/533-as P4
Heaven 7 alatt viszont van framerate kijelzés, és ott a P4 kb. hozza is az órajelkülönbséget, szóval amíg ahol árgus szemekkel figyeltem, hogy hopp, most beesik 40fps alá, ott a K6-2 már rég 10 alatt volt.
Most a saját 256 byte intróimról nem beszélek, mert azokat teljesen véletlenül olyan K7 friendlyre írtam, hogy még De ezeken is látszik, hogy a P4 mennyire labilis teljesítményű architektúra, ahol megfelel neki a kód, ott teker, aztán ha talál valami furát, nagyon meglepődik. Valaki azt találta írni valamelyik fórumon, hogy a P4 tulajdonképpen egy asztali PC-be hozott DSP design, hajlok arra, hogy igazat adjak neki.
Anno nagyon fújtam rá, mikor az volt a telibemarketingelt zászlóshajó, közben meg láttam, hogy mekkorákat képes hasalni olyan kódokon, amiket nem fordítottak újra a két szép száláért - ja, az csak később lett neki, meg DOS alatt nem is játszik, de mindegy...
Ma már békésen elférnek a gyűjteményemben, sőt a 423-asokat direkt szeretem, olyan elvontan néznek ki a félrepofozott idétlen nagy zöld PGA alfelükkel, ami nem fér bele a legnagyobb clamshellembe se, meg a gyanúsan 478-ra emlékeztető (egyébként nem is akkora) sapkájukkal, ami alatt ráadásul lehet zöld vagy barna is a nyák
Érdekes még, hogy hasonló gyengeséget vártam a Bulldozer klád tagjaitól (DOSBox alatt pl. sokkal gyengébbek, mint a kortárs Intel CPU-k, hasonlóan nézett ki anno a P4 is a K7-hez képest), de volt alkalmam kipróbálni az inkriminált intrómat egy Trinity A6-oson és tökéletesen futott rajta, mintha csak egy K8 lett volna alatta. A Sandy Bridge viszont befordul tőle, Netburst-szerű sebességeket ér el alatta. Szóval szerintem ennél az intrónál a trace cache illetve a uop cache köré szervezett frontend lehet a ludas.
Visszatérve a Jizzekhez, van itt bekészítve Slot1 és SlotA proci is tesztelni, megnézem rajtuk is. Most mindenesetre a P5A-B-s konfig van összerakva.
Ja igen, nem tudom, ekkortájt mit szívtak Asuséknál, de a CPU elhelyezése szörnyű. Nem csak ezen, egy sp98agp-x-et is néztem ma, ugyanez a betegség. A foglalat közvetlen közelében minden oldalról kondik, nehogy egy emberesebb hűtőnek akár csak a talpa is véletlenül ráférjen... Aztán a P5A-B-re ha mégis ráapplikáltam azt a Spire-t, rá kell jönnöm, hogy AGP kártyának már nem marad hely...
Vagy keressek egy kis csumpi hűtőt, ne egy böszme K7-es tölcsérrel akarjam behűteni szegény K6-ost? De, csakazértis.
Viszont a történet hozadéka az első Virge kártya, ami tetszik. Compaq 2 megás PCI GX (sajna speckó bővítő kéne hozzá, na mindegy), rengeteg kisfelbontású VESA mód, alapból VBE2.0, és ez végre egy olyan virgács, ami nem lassabb egy Trio64v+-nál. Teljesen aranyos.
-
-
arn
félisten
válasz zoltanz #48432 üzenetére
Lehetett par honappal kesobb tntt is venni a v3 is altalaban azert teker annyira, mert fele akkora texturakkal dolgozik gyakran. Persze anno nagyon irigyeltem a v2ot, de utana mar keves erv volt a voodook mellett.
Alvaro: volt anno p4em, de miutan osszecsuklott alatta a lap, gyorsan lett helyette a64. En a p4es korszakot amdn (athlon - athlon xp - a64) veszeltem at a core2 ota viszont csak egyszer probalkoztam be az x4el, de el is adtam hamar. A p4tol azota is fazom, es retroban sem vagyom ra. A 9700as radir melle athlon xpt raknek most is.
Emlekeim szerint 500as p3on sem volt rossz a jizz es a stash, de majd megnezem megint, mert lehet az 1000esen lattam.
[ Szerkesztve ]
-
Felszereltem a TT tornyot a kupaktalanított Prescottra, jól meg kellett húzni a csavarokat, asszem nem roppantottam össze a magot mert műkszik. Jól lehűti, megprószálom tuningolni kicsit.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
3GHz D0- ás. Ramokat lazán hagytam, most csak a procira voltam kíváncsi. 4055MHz a lett a vége, de a 3DMark ott már nem futott le. 4009- en stabil teljesen tesztekkel is.
A kis R9550- el teljes a GPU limit. Jobb VGA- val és 3.9GHz- en 24/7- ben is jó sztem. Jó kis P4 tartalék/teszt-rendszer, nem is szedem szét, így teszem majd el a lap+proci+hűtő- t.
Megnézem majd DOS alatt is ( a Riva, Rage és Matrox PCI kártyákkal is ) de előtte még néhány másik cuccot kell tesztelnem.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
alvaro
senior tag
Vicces kérdés: hogyan teszek aktívvá egy második vinyón lévő partíciót DOS alatt? Mert az idióta FDISK nem enged ilyet.
Floppyról bootolva szoktam egy vinyóval, de most nem akarok meghajtót előszedni, tápot cserélni, etc...
(Tápcsere: mert ami épp rajta van a tesztgépen, az egy kis FSP 1PATA/1SATA/1FDD összeállítással. Ja és 14A-t tud 5V-ról. Nem gondoltam, hogy menni fog róla a 750-es Pluto )
(Viszont örülök, hogy az Ánusz K7M kezeli a Tündérbőrt. Ja igen, a 700-as TB-n, 750-es K75-ön már kezd helyreállni a Stash folyamatossága. Azért az a nagy szétlyukadó folyékony test még mindig nem folyik!)
-
alvaro
senior tag
PQmagic jó iránynak tűnik, de lepattantam a hülye találatok áthatolhatatlan faláról
Szóval nem tudom letölteni a tisztán DOS részt, ami nekem kéne. A'sszem egyszerűbb lesz átszerelni a gépet. De nem hiszem el, hogy a DOS évtizedei alatt soha senki nem futott bele ebbe a problémába. Senki nem akart vinyóról vinyóra rendszer másolni? DOS alatt ez a világ legyegyszerűb dolga lenne, fdisk, format /s, copy. Mármint, ha lehetne aktiválni azt a nyomorult partíciót -
-
arn
félisten
Szvsz en az elmult 25 ev alatt egyszer nem bootoltam floppyrol
-
bacsis
Közösségépítő
Srácok, mennyire "normális" az, hogy egy 266-os SLOT1 Pentium 2-nek a szorzóját 2X-esre le tudom venni, és 133-on járatni a procit?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest