Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnnyX
őstag
Kaptam egy ilyen Gravis kartyat.
Win95 vagy 98 alatt működik ez?Hallgatok mostanaban midiket gepen a CoolSoft VirtualMIDISynth meg a hozza letoltott sf2 hangkeszletekkel.
Nem tudom még, hogy mukodik-e a kari, p166-om van valahol a padlason isa slottal, lehozom hetvegen.
A 2.1 verzio mit jelent? Olvasgattam regebben 3.xx verziokrol. A kari hatuljan egy matrican ez szerepel: "Serial Number 0795"
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Laraxior
titán
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
válasz DarthSun #48603 üzenetére
Ja és alapból nem ismeri a Win98, a driver itt van hozzá, pirossal kiemelt. Rendes wdm, magánfejlesztés, .inf- el kell betallózni.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #48600 üzenetére
Masik, 5vos procival probalnam 8-16m rammal, bios def beallitasokon.
A gust en nem nagyon eroltetnem win ala... ha a crystal resze mukodik csak, annak ugysincs semmi koze a gf1hez, ami a gus lelke dos es demoscene.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
arn
félisten
válasz bacsis #48611 üzenetére
ha pontosan leirod, hogy mire vagy kivancsi, akkor tudok pontositani, de alapvetoen ez egy azota letezo dolog, amiota szamitogep van, minden letezo platformra. tehat a kerdesed olyan, mintha az irtad volna, hogy mondj jo szamitogepes jatekokat - x platformon x evtized termese eleg bo
a dosos sorrendre realis kb, ami ott van, ha a 93-98as idoszakot nezed, a latvanyosabb 64k es demo kategoriakbol.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
krisz67
tag
Mai napi szerzeményeim, kis lájtos cuccok Itt megtudjátok nézni: [link]
Lassan indíthatok egy topikot is "Szerdai szerzemények" nevén Tok véletlenül jött ez már ki már másodjára. (FAX modem, AMD K6-2 stb..)Srácok lenne egy kérdésem, van egy Linksys BEFW11S4 routerem, amihez sajnos nincsen hálózati adapterem Illetve csak 1 antennája van
A kérdés: nincs esetleg valakinek teljesen véletlenül elfekvőben egy ehhez való (5V DC 2.5A) adaptere amitől megtudna válni? eBay en drágák... 3 ezer forint is lehet, amihez kicsit hozzátéve már kapok egy komplett olcsó routert cakk pakk.
És a másik kérdés hogy 1 antennával működne e?Köszii
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
alvaro
senior tag
válasz krisz67 #48613 üzenetére
Az a K6-233 jó kis kazán socket 7 viszonylatban, majd meglátod
Emiatt érdekes is egy kicsit. "Gyári tuningos" K6, 3.2 (néha 3.3) voltra emelték a feszültséget, mert nagyon a határán járt már annak, amit 350 nanométeren bírt a K6. Szóval ilyen izzadságszagú minirezsó. Egyszer játszottam vele, 20 wattal szippantott be többet a gép, mint tette azt egy sima Pentium MMX-szel. A későbbi 250 nm-es, 2.2 voltos változat (pl. a mellette lévő K6-2) sokkal kulturáltabb
szerk. 5V-om sajna nincs, de mi az a 486 a socket 7-esek mellett?
[ Szerkesztve ]
-
alvaro
senior tag
válasz bacsis #48615 üzenetére
Ahogy nézem a cpu-world-ön, a mobil 233-as valószínűleg már Little Foot magos 2.0 volton. Sokkkkal barátságosabb. Hú, hogy mennyit vadásztam az első Little Foot procimra... Mármint az után, amit a maga idején használtam egy rövid ideig, mielőtt elcseréltem egy Chomper 266-osra. Amit aztán szintén kerestem egy darabig
De már van mindkettő
Ami volt, de nincs, az még mindig a 8087 FPU. Hogy én mennyire örültem annak, 100Ft+ÁFA volt, valamiért a szomszéd kisboltba jutott egy csőre való.
-
arn
félisten
válasz zoltanz #48622 üzenetére
az utobbi idoben nem szokott igen gond lenni veluk... regen meg nem nagyon voltak "tuning" lapok. kb csak a 2000es evek kozepe ota kezdtek megjelenni a felextrazott, x fazisosak.
-
krisz67
tag
válasz alvaro #48614 üzenetére
Nemnagyon találok hirtelen most neten se normális áron, tápot hozzá.
Hátsz jó kérdés őszintén szólva fogalmam sincs működő alaplapom nincs hozzá sajnos még, típus szám meg nincs rá írva, így ez rejtély eddig
Ma szereztem pár alaplapot s1, s370, meg ha jól emlékszem s7 is van közte, illetve egy 1.2GHz es s370 es CPU-t, meg még ezenkívűl van még 2db CPU amik az alaplapokban vannak, azokról több infót később tudok mondani Illetve egy nagyon gyakori, elemel gazdagodtam ami sokszor megfordult már a látókörömben, de csak most jutottam odáig hogy szerezzek énis eggyet hazára, mégpedig egy 3.5" HDD rack, előlapra szerelhető.
-
bacsis
Közösségépítő
Hangkártya guruk segítsetek nekem!
Van uyg a jó kis 486DLC vasam Gravis Ultrasound+Awe32 kombóval...
Na most ha szól a GUS és közvetlen rá van dugva a fejesem akkor... akkor.. hááát. főleg ha bent van a Roland hangfont az Awe32-ben, csórikám nagyon vérszegény... na de!!! HA a fejesem az AWE32-ben van, de beállítom hogy a GUS szóljon, viszont a GUS hangját szépen átvezetem az AWE32-be, ugye akkor a GUS szól, csak az AWE32-n keresztül, a GUS "megtáltosodik"... teéjesen más hangja lesz így, mintha közvetlen a fejhallgatót a GUS-ra kötöttem volna.. a hangzásvilága, nagyjából hű marad, de akkor is sokkal teltebben szól...
Ez így "normális"?
korábban sose kötöttem össze két hangkártyát ily módon -
krisz67
tag
Én speciel nemigazán szeretek bíbelődni a Front Panel drótokkal, így hát csak a Power-t esetleg nagyon ritkán a Reset cuccost szoktam bekötni a tűsorra, de leggyakrabban csak a csavarhúzó összeérintem a kettőt történet szokott lenni xd
De most kerestem a tüskesoron a Power-t hogy majd jön az összeérintem a kettőt történet, de meglepődve láttam hogy tüskesor sehol, viszont a helye megvan
Ezt valaki meg gyalázta volna és kiforrasztotta a tüskéket (bár erre nincsenek igazán nyomok) vagy ez gyárilag ilyen?
-
FF23
senior tag
Tegnap jött meg egy pont ilyen pár: Kingston KHX3200AK2/2G 2-3-2-6 / 2.65V
Nem egy hűdeha, de ezeken lement a memteszt
-400MHz: 2-3-2-6 / 2,50V
-450MHz: 2-3-2-6 / 2,65V
-460MHz: 2-3-2-6 / 2,80V
-500MHz: 2,5-3-3-6 / 2,65V
-520MHz 3-3-3-8 / 2,65VRT-AX58U v1
-
FF23
senior tag
-
-
RAM- ot cseréltem, 4x1+2x4- re. BIOS default > stabil. Majd BIOS vissza minden a legkisebb időzítésre > stabil. Kipróbáltam 4x1+2x8- al is > hibázik. Úgy néz ki ha mindegyik bankban 4MB van akkor jó. Procit nem cseréltem, de valszeg az nem befolyásolja, a RAM a kulcs, 12MB- al jó . Elég is ebbe a gépbe végülis. Quake úgyis csak tesztnek megy, ahhoz már lassú a kütyü, esetleg VLB kártyával még játszható, de legjobb Pentiumot tenni alá. Doom, Tyrian, Wolf3d már príma, ezek 36/20Mb RAM- al el sem indultak. Nem értem hogy miért gond neki a több RAM, de ez van...
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #48640 üzenetére
Érdekes. Én rendszeresen indítok Doomot elborult mennyiségű ramokkal, szerintem már a 2 giga DDR-rel megtömött ISA P4-en is próbáltam.
Viszont kicsit óvatosságra intettél ezzel a 30/72 pines bankelosztós mizériával, így nagyon óvatosan álltam neki adagolni egy hasonló foglalatokkal ellátott lapnak. Először adtam neki 4*4 megát, remekül vette, az eredmény 16. Mellé tettem egy 32 megás 72 pinest, és még mindig elindult, és leszámolt 32 megát. Kivettem a 4*4-et, ugyanúgy 32-t ad. Szóval itt is hatnak egymásra, de ez a lap nem igényli a rövid memóriát a hosszú elé.
Volt már itt működő VLB 486, viszont ez QDI, cserélhető elemmel, a manualjában meg benne van az 5x86, váltom vele a régit.
De hogy ezeken a lapokon ennyire nem bírták épeszűen elrendezni a jumpereket, ha már muszáj ennyinek lenni... Egy nyamvadt CPU csere után kb. egy tucat különböző rejtekhelyről kell őket összevadászni
De legalább megoldókulcsot szitáztak az alaplapra, még ha eligazodni nem is tudok rajta... Értékelni szoktam az ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz alvaro #48641 üzenetére
Itt valamit hardveresen kavar be a több RAM. Másik, újabb, sokkal több memmel pakolt lapokban megy nálam is a Doom, hiba nélkül. Lehet ki sem próbálták annakidején ezt a lapot sok memmel. Nézegetek egy 94- es Alaplap magazint, aranyárban ment még a RAM, gondolták - ki tesz bele olyan sokat
A jumper-erdő tisztességes, amiatt próbálkoztam először a RAM-cserével, de szerencsére itt is rá van szitázva a lapra.
-
válasz DarthSun #48642 üzenetére
Quake és Doom tesztekkel megy órák óta, Quake biztos megeszi a 12MB ramot, a Doom is benyal legalább 8MB- ot, hardcore időzítésekkel + az Awe64 is bekonfigolva > stabil, ez lesz tehát a végső felállás. Asszem átállok lassan az ECS lapra, elkezdem kikeresni az esélyes procikat.
-
Közben megtaláltam a S3 5V-3V átalakítót, gőzöm sincs miért a Bartonok között volt
-
Előkészítettem az esélyeseket.
A klasszikus Thunderbird A1400AMS3C [link]
Egy MP ver serverproc AMP1600DMS3C [link]
AXDC2400DKV3C [link] , elég magas - 15x szorzó
AXMJ2800FHQ4C [link] - 16x szorzó
AXDA2900DKV4E [link] sima Barton - 10x szorzó
AXDA3000DKV4E [link] sima Barton - 10.5x szorzó
AXMA3000FKT4C [link] - a legmagasabb szorzó, 16.5x, ez a proci egy kazán, melegszik rendesen.
DDR ramból a sima 400- as jó lesz a rel alacsony FSB- hez. Videokártya az FX5700 lesz, a Ti4200- nál azért jobban ment az eddigi méréseimben, a gyenge FX széria ellenére is. Táp pedig a 450W- os Gigabyte. Először beleteszem a sima Thunderbirdet és beleflesselem a modbiost, méregetek. Utána melyik procira szavaztok ?
-
juliabrilke
veterán
Geode procik mennyire gyengék? (Geode LX 900)
Keveset eszik a gép (400Mhz-en 5,5W, 600Mhz 7W), kérdés, hogy fileservernek vagy hasonlónak jó-e.[ Szerkesztve ]
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #48645 üzenetére
Érdekessége mián a 16.5 szorzós mobil Bartonra szavazok, már ha a lap hajlandó lesz szóba állni vele. Második helyen meg a józan ész visszafogottságával a 2400+ áll nálam.
Új projectem pedig egy BX alapú win98-as gép GF3 és Diamond Monster Sound alapon. De egy Voodoot még lehet, hogy belekíváncsiskodok. Unreal érdekel, mire képes így. Eszembe jutottak a nem evilági tájai és a trackelt zenéi. Perpill egy 533-as Katmai a főnök, majd megyek lejjebb és följebb is szerintem.
-
ebegab92
senior tag
válasz juliabrilke #48646 üzenetére
Gyengének elég gyenge, főleg így 2017-ben Ha találsz valami hurka gépigényű OS-t alá, szerintem jó lesz
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
juliabrilke
veterán
válasz ebegab92 #48648 üzenetére
Herélt XP 100MB ramot használ, ezen a gépen 512MB integrált memória van.
Netre nem engedem ki, belső hálózatban FTP/SFTP szervernek még jó lehet kb.Itt a fő szempont mondjuk a fogyasztás lenne, modern processzor/alaplap párossal ennyit sose lehet elérni.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz juliabrilke #48649 üzenetére
J1900-zal sem, bár itt egy vékonykliens: [link]
Esetleg egy Z szériás tablet alaplapos multimédia-minibox. De ugye pénzt nem szánsz rá. Maradjunk annyiban, hogy a Geode borzasztóan gyenge, 100-as LAN-on 1-2 usert ki tud szolgálni, szóval valószínűleg elég lesz.
Herélt XP-vel vigyázni, SP2 előtt 128GB a partíciólimit és ha nagyobbal találkozik, csonkol!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest