Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz World-Soft #57037 üzenetére

    A 150 € határnál a termék nettó ára kell hogy legyen mindenféle szállítási költség nélkül. Mivel az AliExpress-en a bruttó ár van kiírva le kell vonni a 27%-ot.
    Ha így 150 € alatti akkor nincs vám, csak áfa (viszont amikor ezt számolják akkor a szállítási költség beleszámol az alapba) és azt az AliExpress beszedi.
    Ekkor csak az IOSS-os 399 Ft lenne a költséged.
    Az hogy a DHL Express (ha ők lennének a szállítok, és nem német postai azonosítós DHL) ingyen adják be a vámosoknak az ekkor is szükséges vám-árúnyilatkozatot azt én kétlem, de ha ezt mondták akkor úgy van.

    Ha több a nettó érték mint 150 €, akkor persze lesz vám is, de ez terméktől függően változó, lehet hogy 0% annál a terméknél.
    Ez esetben az AliExpress neked fizetés előtt levonja a kiírt árból az áfát és a nettó árat fizeted és majd az országba érkezéskor a szállító csinálja a vámolásos áfázást, ami a Magyar Posta esetén 4000 Ft díjazású, a futár cégek 5500-7400 Ft közt csinálják.

    Persze azt nem írtad hogy honnan lesz szállítva, mert EU-s raktár esetén nincs vámolási móka. Ha konkretizáltad volna hogy mit, honnan, mennyiért akkor egyszerűbb lett volna válaszolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák