Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
Új hozzászólás Aktív témák
-
erx470
csendes tag
válasz hobizoli #13801 üzenetére
Gondolom szemrevételezve meg lett a kipuff sortömítés is, de úgy, hogy leszedte és megnézte majd cserélte a tömítést nem, egyik szerelőnél sem történt meg.
Átnézték a teljes kipuff rendszert (már 3 kül. szervizben is), nem fúj ki sehol, nem lyukas, nem rozsdás...ok.
De, hogy képes megrekedni vhogy az autó alatt ez a büdös, szúrós kipuff gáz szag az normális, és a kerringető venti meg behúzza az utastérbe, úgy látszik ez a Punto ilyen. Szerintem már alapból az se normális, hogy ilyen büdös az autó kipufogó gáza.
A kipuff rendszer nem lett megbontva (vagyis mióta nálam van az autó), elvileg még gyári a rendszer. Bennem már az is felmerült, mi van, ha rossz a DPF, Kati (vagy nincs is már benne) csak ki van ütve a Computerbe (amúgy nincs hiba kód, nincs sárga/se semmilyen lámpa).Mondtak már ilyet, az egyik helyen, hogy ez nem is kipuff gáz szag, hanem égett szag, de hogy mitől azt nem tudja (lehet vmi lecsepenő folyadék ég/párolog el ezt is mondta). Ill., máshol, hogy most a hűvösebb időben a légnyomás miatt van ez kb., ilyen. Volt olyan is, ahol elmondtam még a vizsgálat előtt, mi a panaszom az autóval és rögtön jött a válasz nem tudja megvizsgálni és megmondani mi ez.
Nem tudom már hova vigyük...
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz erx470 #13800 üzenetére
Elsőgenerációs Mazda 2-esünknél volt ilyen.
A porlasztócsúcs mellett kifújt. Eredmény: égett szag, kipufogószag és gázolajszag az utastérben.Egy ideig lehetett orvosolgatni csillagászati összegekből, de 3-4. alkalommal megszabadultunk a kocsitól.
De a MultiJet motorok azért sokkal jobbak mint a fent emlegetett.Mellesleg egy modern dízel kocsi kipuffogó gáza kurva büdös.
Menjél egy ideig leeresztett ablakkal közvetlen egy dízel mögött, meglátod majd.
Gyakorlatilag salétromsavat ereget.[ Szerkesztve ]
-
erx470
csendes tag
válasz daneel_hu #13804 üzenetére
Porlasztócsúcsok rendben, ezek lettek elsőkörben nézve, szépek, tiszták, nem kormosak, itt nincs kifújás.
Volt anno dízel autó amit használtam, és ott is volt hasonló hiba: az egyik porlasztó tiszta koksz volt, kiszedték, tűzkarikát cserélték és megoldódott a hiba, nem volt többé büdös az utastérbe.
Passz, hogy itt a Punto-nál mi a hiba...
-
aktív tag
Nos urak, megvettem az első saját autómat és dúl a szerelem, de igaz a mondás , elsőnek valami olyat kell amit nem sajnálsz, mert jelenleg annyira féltem hogy komolyan szinte csak ülök benne a kertben
-
aktív tag
válasz molnarpeter #13808 üzenetére
1.6 dízel, hosszú távokat autózom 70% ban
-
csongi
veterán
-
addikt
válasz csongi #13812 üzenetére
Hirtelen nem tudnék olyan formát mondani, aminek a fekete jobban áll, mint más szín. Van olyan, hogy jól áll neki a fekete, de akkor az szokott lenni, hogy egy hozzáillő valódi szín még jobban áll neki.
Pl. a 159 sedan tipikusan olyan forma volt, hogy feketében nagyon jól nézett ki. Aztán megnézed Rosso Competizione-ben, a sötét Ti felnikkel és rájösz, hogy úgy az igazi.
A Giulia meg a több ívével,meg formai gag-jeivel nem is néz ki jól feketében. Csak elrejti a formáját. -
hobizoli
nagyúr
a dizelen ki lett cserelve a 2 honapja a elso ablaktorlo Bosch Aerotwin-re
tenlyeg tok jol torol, es halk is, nem pattog a hideg uvegen, ami a halálom kb..zsííírna most a kékvillámé elkezdett csikozni meg a hatso is eleg gatya volt, gondoltam veszek arra is olyat
Unix-ban nezzuk a gepben 550/400 elol a ketto egyutt 18k
hatso 22k
nezek: he?
OK hogy a karral egyutt van, de az mé ennyivel dragabbabb....?
ja van itt egy 13k-ert is
na, mar jobban hangziktegnap rendeltem be, ma mentem erte, mert a hatso nem volt a boltban tegnap
na ma erte megyek, haza, raknam fel az elsot es vmiert nem talalom, hogy kene felrakodnia
mar vagy 2+ perce keccsolok ott csak a bal oldalival, na csak megnezem mar, hogy van a maskon ez felrakva
vmiert nagyon mas az egesz
nezem a csomagaolast AR147 2005.04-tol, de a hurokveguhoz nem jo
(2005.04 az auto de tuti meg 2005.03-ban gyartottak, a masik meg 2005.02 gyartas)nyilvan nekem olyan volt, azert nem akart sehogy osszemenni
vissza a Unix-ba es kicsereltek a masikra, ami 14k volt parban
ugyhogy a ket elso kb annyi volt, mint a hatso egymaga
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
-
aktív tag
Szeretnék picit proaktív lenni, mert úgy is be fog következni amit nem szeretnék, és szeretném "elő" képezni magam a kisebb esztétikai sérülések terén.
Szóval eddig abszolút nem mozogtam az autós praktikákban, mondhatni most kezdem hatalmas szívvel ezen hobbimat. Lenne több ilyen általános "basic" kérdésem, az autó esztétikai ápolásával kapcsolatban.
Jelenleg van 2 db kavicsfelverődés az autó tetején, ami lekapta a festéket és picit mély is, meg akad benne a körmöm simításkor, az autó pedig fekete , ezt leghamarabb tavasszal ( vagy ha indokolt akár már jövöhéten ) szeretném orvosolni, de nemtudom hogy ezt lehet házilag, vagy létezik e valami rendelhető praktika. Amikor ilyen sérülés van az autón, akkor az mikortól veszélyes ? Mikor kezd el tőle rohadni?
A másik a kissebb karcok, ezek is mikortol foglalkozósak, és mivel érdemes próbálkozni? Mikor érdemes polírozásra elvinni az autót ?
A válaszokat előre is köszönöm
Plusz ha valakinek van valami általános jó tanács azt is köszönöm!cappa72#13806:
Köszönöm szépen -
csongi
veterán
válasz Xerath404 #13819 üzenetére
Polirozos topik.
Egyebkent a lepattanasra csinalak egyes festekboltokba javito stiftet.
A polirozas meg masik tudomany.
Kezzel is eleg jo eredmenyeket lehet elerni. De egy gepi es haromlepcsos paszta keszlet az alap.Ha jo a lakk, akkor a viaszos paszta es egy kis geppel eleg jol fel lehet huzni a fenyet.
Azok a karcok amik eltunnek ha vizet kapnak,jk esellyel polirozhato, ami latszik a viz alatt, ott festek reteg is serult.
-
daneel_hu
addikt
válasz Xerath404 #13819 üzenetére
Gratula a verdához!
Ez gyöngyház feketének tűnik kép alapján.
Van egy ilyen színű Fiat Bravo II-esünk még... VIgyázz a fényezésére mert ha műhelybe viszed akkor a lakkot nehezen találják el. (nem lesz olyan mint a gyári) A festékben is van valami csillám adalék, jó esetben azt se csinálják majd jól meg.
Persze lehet, hogy van ahol eltalálják.És sose vidd gépi mosóba.
Rohadni nem fog a kocsi, ezek az olasz autók már nem rozsdásodnak.Jó villogást és integetést az utakon.
[ Szerkesztve ]
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz daneel_hu #13822 üzenetére
hat itt az utcan fa alatt allt a fekete Marea SW, arrol racsopog vmi ragados le, abba meg beleragad a porcica meg a szösz
lemostam, masnap kb ugyanugy nezett ki, pedig nem ment sehova
a VR651-s szinu 147-n ez nem latszik...legalabbis nem ennyire latvanyostöbb drón kell ;P
-
z0d1@Ku$
senior tag
80-90 felett borzasztóan ráz az autó. Nem csak a kormány, hanem az egész kasztni rázkódik. Voltam gumisnál is centríroztatni, tavaly voltak görgőzve is a felnik. Érdekes hogy ahogy felkerültek a 17es téli kerekek, sokkal jobban érződik a rázkódás.
Féltengely okozhat ilyet? És ha igen, akkor annak kb milyen költségvonzata van? (Delta 1.4)[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
válasz z0d1@Ku$ #13824 üzenetére
Szia!
Sajnos a féltengely belső kihajtás kopása tud ilyet csinálni, de mielőtt bevásárolnál, érdemes megnézetni szakemberrel. Mert jártunk már úgy, hogy csak simán száraz volt a belső kehely, és elegendő volt egy csillagot cserélni meg megfelelő kenőanyaggal összerakni. Ha a kehely is meg van kopva, akkor mindkét oldali cseréje 100 eFt felett van."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
addikt
Idei év utolsó gurulása. Nov eleje óta nem tudtam kihozni a garázsból, mert mindig volt csapadék. Most végre 0 fok felett voltunk és viszonylag száraz volt.
-
Patrick
addikt
válasz HussarF #13826 üzenetére
Hehe, zöldhöz jól megy a piros féknyereg, amúgy nem hittem volna anno. De legalább karácsonyi.
Ha minden jól megy 2026 után jöhet egy sima vagy egy veloce, megy az agyalás, hogy mi legyen. Mondjuk nekem bejárós lesz, szóval hó esetén is menni kell.„Aki barátot talál, kincset talál."
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz gipsztigris #13825 üzenetére
Hát ez kifejezetten rosszul hangzik köszönöm szépen a választ. Magamnak bevásárolni biztos nem fogok és biztos nem ebben a hónapban de megnézetem minél hamarabb
-
aktív tag
Sziasztok!
Ezt vásárláskor nem vettem észre, 3 db kavicsfelverődés (?), és sajnos elkezdtek rohadni. Az autó tetején található, mennyire SOS és mit tudok tenni vele?
-
nagyúr
Milyen hűtőfolyadékot vegyek? (tartalékba, ha kellene)
Kerestem, de a F101.M01-et nem nagyon találtam közvetlenül.
Autósboltban azt mondták, hogy alu védős bármelyik jó, VW előírás ott szerepelt rajta, de Fiat az nem.
Tanácstalan vagyok, kérnék egy kis útbaigazítást.
Köszike.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Márk
senior tag
válasz Xerath404 #13830 üzenetére
Ezek olyan apró kavicsfelverődések, hogy én ezért nem fújatnám telibe a motorháztetőt.
Első lépésben zsírtalanítás után lekenném a kavicsfelverődéseket "Korant" rozsdaátalakítóval. [link]
Majd kevertetnék színt, és lefesteném azzal az előzőleg koranntal kezelt kavicsfelverődéseket.
Minél hamarabb.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
erx470
csendes tag
Még mindig megvan az utastérben lévő kipuff gáz szag :
Porlasztócsúcsok rendben, ezek lettek elsőkörben nézve, szépek, tiszták, nem kormosak, itt nincs kifújás.
Átnézték a teljes kipuff rendszert (már 3 kül. szervizben is), nem fúj ki sehol, nem lyukas, nem rozsdás...ok.
Megbontva nem volt semmi a kipuff-on, csak a kifújás nyomait nézték (de nincsen, sőt hangja sincsen), tömítés nem volt cserélve, talán az EGR-nél volt tiszítva/ cserélve. DPF ok, Kati ok, (elvileg benne is van a szerelők szerint), hibakód nincs.
De, hogy képes megrekedni vhogy az autó alatt ez a büdös, szúrós kipuff gáz szag az normális, és a kerringető venti meg behúzza az utastérbe, ez a normális (elölről jön be a szellőzőkön).Punto 2016, Multijet 2 ,1.3 diesel, 95Le, DPF-es, nem adBlue-s, Euro6. Lassan 155.000km, az óra szerint
Tud valaki kipufogóst, autószerelőt ajánlani erre?
PM-be jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
válasz cappa72 #13833 üzenetére
A gyári folyadék ez. Amúgy pedig a gyári specifikáció a FIAT 9.55523, vagy alternatív spec. CUNA NC956-16
#13837erx470
Lehet, hogy triviális a kérdés, de a kipufogó végét befogtátok jó erősen, és úgy sem fúj ki sehol? Ugyanis a rezonátor cső ami kb. a vezetőülés alatt van, be tud csapni nagyon. Nem látszik fújás nyoma, de azért belül el van repedve, és be tud jönni a szag.[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
addikt
válasz Patrick #13827 üzenetére
Karácsonyi színei vannak, mert ezzel minden nap karácsony
#13831 Freddy76
Nem minden nap, de most azért ritka, mert télen alapvetően nem. Téli felnit vettem rá anno, de zsír újként adtam el pár hete, sosem vettem rá téli gumit. Viszont nem rakom le fél évre azért, ha jobb az idő, gurulok vele 10-15 km-t. -
erx470
csendes tag
válasz gipsztigris #13838 üzenetére
Köszi, írtam PM-et.
-
addikt
válasz Freddy76 #13840 üzenetére
Persze, a csinos anyukák meg tanárnénik hadd nézzék, mi?
Vigyázni kell vele, mert csábít az ilyesmire. Most én is egyetemre járok levelező szakon, egyik khm... dekoratív, 23 éves csoporttárs-hölgy a parkolóban nézte csillogó szemmel az autót, hogy "Ez a Ferrari motoros Giulia?" Mondom persze. Épp ráértem, mondom ha már ennyire tetszik, megmutatom, elvittem egy körre, kicsit odaléptem, hadd érezze milyen
Miután hazaértem, az asszony meg észrevette, hogy milyen hajszálak vannak az ülésén? Volt is 2 hétig ajtócsapkodás (mármint a lakásban, a kocsiajtót akkor sem csapkodhatja, ha ideges ). Szóval óvatosan az ilyenekkel
-
tboldi
nagyúr
válasz cappa72 #13844 üzenetére
Qrva sötét van meg tejköd, úgyhogy egyelőre ennyire futotta.
2007-es Ypsilon 90 pacis 1.3 Multijettel, Platino felszereltséggel, 82k km-rel. Pontosan ugyanolyan konfig, mint az előző volt, csak nem egyszínű Caravaggio barna, hanem bicolor, pezsgő és Bordeaux vörösbor, illetve a belseje is ehhez harmonizáló színű bőr.
Majd nappal és tiszta időben lövök még képeket.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
csongi
veterán
Lambda szonda cserénél kell újra tanítani valamit, vagy elfogadja és használja?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest