Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
addikt
válasz GalaHU #64100 üzenetére
Nem, van ebben szubjektum is, de az tény, hogy amikor itt felmerül ez a mit vegyek kérdéskör, akkor gyakorlatilag a beszélgetés oda fut ki, hogy hát majd bázis fogja meghatárzni melyik gyártó termékét érdemes megvenni. Ez alapvetően hibás gondolkodás szerintem. Tény, hogy az a legdrágább unit a rendszerben, de a többire alapvetően többet fog költeni mindenki, perecre, pedálra stb. Persze ezek kombinálhatók egymással, meg nem feltétlenül kell egy gyártótól venni mindent, de érdemesebb komplexen gondolkodni. A perec kérdéskör nagyon fájó tud lenni, abban nincs végtelen kínálat, vagyis van végtelen kínálat a csillagászati árskálán. Olcsón meg alig valami. Bázisban nincs már olyan lyuk, amit ne lehetne legalább két termékkel betömni, de az olcsó perec az nagy kincs. Ez a GT NEO ma egy olyan ajánlat, ami mellett nehéz elmenni szó nélkül. Nálam sokkal inkább ez döntene, mint a bázis, de ez is ugye rohadtul szubjektív.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz Lac-coo #64103 üzenetére
És mi van ha valaki nem szán rá annyit? Nem mindenki használja naponta, akkor vegyen egy T300-at? vagy kicsit többért csl-t? Mert ez a kicsit rakjunk még hozzá, na akkor még egy kicsit és ott is vagyunk a legalább ezer eurós szettnél Végtelen ciklusba futottunk.
#64101Moby
Mennyire szopás ezt a GT neo-t felapplikálni egy fanára?[ Szerkesztve ]
HATER
-
Moby
addikt
válasz Lac-coo #64103 üzenetére
A "normális" az egy szubjektum. Van, akinek egy CSL is bőven megteszi, és van, aki le sem köpne egy R12-t. A nomális az mindig csak lokálisan értelmezhető.
Én spec nem vennék R12-t, ha már nem lenne elég CSL, akkor vennék egy R16-ot, amiben van "normális" felbontású enkóder. Az R12 inkább van közel a kis mozákhoz, mint a nagyokhoz. De igazából én egyiket sem venném, bár olyan oclsón volt nemrég az R16, hogy majdnem elcsábultam, de nincs rá szükségem.
Jelenleg semmilyenre nicns szükségem, nem vezettem hónapok óta időhiány miatt. Ez mondjuk objektíven nem túl normális, de ez van -
Lac-coo
őstag
Ha az ár az egyetlen kritérium, akkor meg kell venni a legolcsobbat, és olyan amilyen. Akkor meg nincs miről beszélni. Ha autót akarok megveszem a Dacia logant azt olyan amilyen az a legolcsobb, vagy merlegelem meger e több pénzt egy drágább de jobb autó....
I love latte-avokado !
-
Moby
addikt
válasz Lac-coo #64109 üzenetére
Ha jól emlékszem te perecből vetted a legolcsóbbat, másnak meg az a prio. A haramadiknak meg a pedál. A negyediknek meg a rig, monitorokkal. Ez ilyen.
Kevesen vannak, akiknek valahol ne kellene megspórolni a többire valót, és képes mindenből azt venni, amit kitol a piac magából. Főleg egy olyan hobbian, ahol milliókat eltapsolni aboszolút nem ügy. -
Laby
őstag
válasz kzolee216 #64078 üzenetére
Ha a nevemre rákeresel, akkor találsz pár Moza beszámolót, hátha segít.
Ha újonnan kezdeném, én most is Mozát vagy Simagicot vennék. Fanatec-et nem mernék ebben a helyzetben, de technikailag nem kell óriási különbségekre számítani, legalábbis a Mozánál nem tapasztaltam játék közben olyan óriási különbséget.
Viszont van sok apró előnye (számomra) Fanatec-hez képest, discordon van jó supportjuk is, adnak a vevők véleményére, plusz ezt időben szállítják és nem áll hónapokat úgy a pénzed, hogy fogalmad sincs hogy mikor kapod vissza, mert elérhetetlenek...stb.
Simagic vagy Moza a legszimpatikusabb ebben az árkategóriában nekem, mindezt úgy hogy én Fanatec-ről szinte csak a KS perec miatt váltottam, mert nagyon tetszett. Szóval nincs Fanatec utálatom, de szerintem is az elmúlt 1 év, de főleg az elmúlt fél év az megengedhetetlen egy ilyen cégnél, ami miatt én újonnan nekifutva jelenleg tuti nem náluk vágnék bele.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Gomez86
őstag
válasz kzolee216 #64078 üzenetére
Szia, nem rábeszélés, meg ellen főleg mert nincs mihez viszonyítanom, de a Fana BF szarakodása miatt végül én a Mozánál kötöttem ki. Januárban megnéztem a Simagic-et és a Mozát és az utóbbi lett.
Bázisból nekem az R12-re esett a választásom, erről pár szóban:
Brutál erős (nekem), vissza van fogva 65-70%-ra, mert fölötte úgy érzem hogy én kűzdök az autóval, és nem az autó a megoldandó feladattal. Hogy mennyire pontos, meg mittudomén amit a többiek mondanak, nem tudom, de jóval részletgazdagabb mint az előtte levő logitec-em
Perecekből kettőt vettem hozzá, egy KS-t és egy RS V2-t, mindkettő nagyon szinpatikus nekem érezhetően minőségi darabok, de nem volt a kezemben még Fana, vagy más perec csak logi. Az játék volt ehhez képest.
Vásároltam még H váltót, ez a SHH-hoz képest is komoly előre lépés. Erős, pontos fém cucc kiváló váltás érzettel és hanggal. (gondolom van jobb drágábban, a Fanáét nem próbáltam). Komoly negatívuma hogy nem lehet szekvenciális módba állítani.
Kéziféket is vettem, de azt leginkább azért mert lendületben voltam, egy másik hall szenzorost cseréltem erre azért mert így szép egységes minden most ott. Nagyon igényes darab az is, de gondolom itt is lehet feljebb lépni loadcell-el, meg hidraulikával...A software-ük nagyon kultúrált, a SW frissítés gyors és probléma-mentes egyelőre. Van telefonos app amivel lehet állítgatni a bázist játék közben bármi is ennek a gyakorlati haszna.
Összességében nagyon elégedett vagyok vele, de kezeld ezt úgy hogy én egy jóval gyengébb logiról jövök.
Hatalmas plusz volt nekem hogy a fém QR rajta van alapból a kormányokon, és viszonylag apró pénzért lehet venni pluszban.
írtam nekik amikor megrendeltem hogy remélem nem akarnak Fanásat játszani hogy 2-3 hónapig várok a cuccra (ennél azért szebben írtam). Pár napon belül válaszoltak hogy nem akarnak, és küldik a motyót nemsokára. így is lett, kaptam levelet a futár cégtől, hívást mindent. Kb 4 nappal előbb tudtam hogy mikor fog érkezni.
Jan 23-án rendeltem, 26-án írtam nekik, 30-án válaszoltak, és 31-én adták fel a csomagot. Feb 5-én hozta a futár. Semmi nem volt a rendelésemkor EU raktárban.
[ Szerkesztve ]
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
kzolee216
senior tag
Köszönöm a sok infót a gyártókkal kapcsolatosan!!!!
Mérlegelek és majd tavasszal eldől melyik irányt fogom választani. -
-
Bandit21
addikt
válasz fatal` #64119 üzenetére
Ilyenkor az early access azt jelenti hogy nem volt idő/energia lefuttatni elegendő tesztet és pár hét idegeskedésert cserébe olcsóbban a miénk? De később ha gatyába razzak és 60 eur lesz akkor majd örülhet az ember hogy az elejétől ott volt?
Nekem a rennsport ilyen hogy szép is lassan tetszik is talán de nem fog meg azzal a 2 heti fél órával amit raszanok.[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Gomez86
őstag
válasz Bandit21 #64116 üzenetére
AMS2-t megvettem hogy akkor oda teszem a voksom az ACC vs AMS témában, de konkrétan 10 percet ha játszottam vele egyelőre.
Most elvonási tünetem volt rallyban így előtte azt ki kell élnem mielőtt pályaautózni kezdek, de akkor megnyugtató hogy azzal le lehet fedni ezt a témát. Le is veszem wishlistről szerintem ez a leman-t nehogy valami aranyos rokon meglepjen vele
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
tome0001
Topikgazda
válasz Bandit21 #64120 üzenetére
Ez teljesen igaz amit mondasz Bandi, de a másik szempontból pedig ha azt nézzük az early access- verziót megfizető felhasználók finanszírozzák meg a fejlesztést, sőt ő maguk a teszterek is. Ez azért régen nem volt divat, csak mostanában az, hogy minden pre-order meg early access, és előre lekérjük a pénzt...
Szerintem azt kell eltalálni egy játék fejlesztésekor, hogy hol van az a pont amikor játszható már, és tudsz érte pénzt kérni, és a vásárló nem csak dühöng.
A Rennsport sem volt az elején a játszható kategória, mostmár talán az, de nem is kértek érte pénzt hanem ingyen adták a closed beta kulcsokat, azért ez kicsit szimpatikusabb hozzállás mint amikor a LeMans-t eladják 30 eurórért, de sem tesztelni nem volt idő, sem pedig a a fejlesztésre nem fordítottak elegendő energiát...
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok. Megjött a fanatec koromány pedál szett. 8Nm-es verzió. Összeraktam felraktam a drivert és első indítás után írta, hogy FW frissítés következik. Ez mennyi ideig tart? Kb 30 perce megy és nem végzett. A kormány kb 90 fokot elfordult és villog rajta a CAL. Valami félresiklott?
-
Bandit21
addikt
válasz tome0001 #64123 üzenetére
Nem szándékoztam pálcát törni felettük, inkább csak ténymegállapítas volt.
Nekem a kartkraft ilyen nagy banatom bár nem került sokba de az jó volt és mégis elhalt az online sőt a Time trail ami az elején jó volt is elromlott mostanra.Az abszolút igaz hogy egy ingyen closed béta sokkal szimpatikusabb.
[ Szerkesztve ]
-
JulesTS
őstag
Sajnos még élesben nem volt időm használni. Tegnap volt annyi időm, hogy bedobozoltam, bekötöttem a CSP V3-ba és a vezetékeket rendberaktam. Talán holnap megyek vele pár kört a WRC-vel, meg egy kicsit driftelek.
Az 5kg biztos kevés lenne. Azt még meglátom, hogy a 10kg-os elég-e, vagy be kell raknom a 20kg-osat... -
dino_m
senior tag
Úgy látszik nincs veszve minden Fanatec-éknél, mert múlt pénteken lemondtam a rendelésemet és ma már vissza is utalták a pénzt.
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
JulesTS
őstag
Na csak nem bírtam magammal és kipróbáltam. Kiba jó!
Eddig a rugós/hallos kézifékkel nem éreztem igazán, hogy mennyire kellene húzni. Vagy nem történt semmi, vagy túlpörögtem vele. Többnyire csak rally rajtnál használtam csak. De a gyors próbán rallyra és driftre is sokkal jobban használható. Lehet, hogy másoknak kell a minimum 20kg-os LC, de nekem elég a 10kg-os is.... -
Steve1207
veterán
válasz Gomez86 #64114 üzenetére
Gyorsban ránéztem LMU-re, de kimondottan teljesítmény oldalról. Lassulást nem tapasztaltam többnyire, sokan az animációt is szidják a menük között, de ott nem volt semmi vész, stuttering nem volt, nem torpan meg, nincs opciók közötti lag vagy hosszú várakozás (induláskor és felvezető kihagyáskor volt egyedül, hogy kellett 5-6 mp egyszer, mire észhez tért, de ott kb indulás után már nyomtam is a backspacet egy mp-re betöltés után).
RTX 3060, 4 napja fut a gép, most lesz 5 éves a win-em win10-ről upgradelgetve, szóval ezen volt már minden is. Most is csak renderelést állítottam le a teszt miatt, nem friss indítás. Graf beállít 2560x1440, ultra settings (mert hát rF2-höz se kellett erőmű), na itt azért töltött viszonylag sokat. Nem mértem le, de 1-1,5 perc lehetett. Újabb betöltéseknél néha egy kicsivel gyorsabb, néha fele ennyi, de ez azért zavaró.
Stock minden csak preset állítás:
Ultra (Spa), napos idő, 50-75 fps között mozgott, ha nincs körülöttem senki/nem olyan hűde a pályarész akkor 90-95-be is belenyal.
High (Fuji), eső (ez azért visszavett a teljesítményből), így olyan 40-60 között mozgott, az autó nélküli, kietlenebb részeken meg 70-80. Itt a töltési idő észrevehetően jobb volt, de azért várni kellett.
High (Bahrain), napsütés, MSAA 4x-es rákerült, 50 alá nem ment, amúgy 60 körül mozgott "tömegben" is. Gyorskörön mindenkitől mentesen 90 átlag körül.Crash nem volt, de olvasva egy Afterburn vagy OC/UV kilövés helyrehozza ezeket. Szerintem pont erre is van az early, hogy kitapasztaljuk meg jelentsük az ilyeneket is és végignézzük. Egy oldal hibát azért összeszedtek kapásból, de nekem pozitívabb ez az állapot, mint ahogy hónapokig malmoztak egy FM vagy WRC-n, ahol utóbbi is csak a legutolsó patch-től lett épkézláb 4 hónapra (előbbi meg fél év után se az).
[ Szerkesztve ]
.
-
tusi_
addikt
válasz fatal` #64119 üzenetére
Dehogynem indul. Nalam gond nelkul fut, semmilyen problemam nem volt vele.
Ami nem tetszik, az a VR hianya, bar nagy kepernyoben igy is jatszhato fejessel es a masik talan az en hibam, tul konnyunek erzodik az auto hatulja.
Az en vezetesi stilusom a behajigalom az auto hatuljat a kanyarokba es hagyom rotalni. Na az itt nem megy, Portimaoban konkretan minden kanyarban forogtam.
Ovatos gazzal lehet stabilizalni, de ez meg gyakorlos. AC utan kevesbe megbocsajto. Nagyon ovatosan, folyamatosan kell felhuzi a gazt, a pedal to metal itt meg egyenes kormannyal sem megy.Szvsz teljesen jo a jatek mar most is, kerdes, hogy a studio 397 rendbe rakja-e valaha...
Ahogy hallom, rf2 mai napig buggos, ez aggaszto.Hogy ON is legyek. Legutobbi Fanatec csw 2.5 updatem pofara esett, alig birtam megmenteni. Most megint ajanl egy FW updatet, bemerjem vallalni?
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz fatal` #64139 üzenetére
Fuu meg nem mondom. Ma forgok par kanyarban LMU-ban , de megnezem elotte.
5 eves lesz a kormany, nem eroltetnem a fw frissiteseket.
Meg ugyan nagyon jo allapotu, evekig nem volt hasznalva, de azert a Fanatec "minoseg" mindig is aggasztott.A baj, hogy ha le akarnam cserelni, - szvsz Moza r5 lenne belole - ahhoz kene uj RIG is, mert a mostani nem tudna kezelni a DD-t. Meg ugye perec is kene akkor.
Pedalbol mi lenne a jo? Most Fanatec V3 van, de ennel joval jobbat szeretnek.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
fatal`
titán
ahhoz kene uj RIG is, mert a mostani nem tudna kezelni a DD-t
Miért ne tudná? Ha elbírja a 8nm-es CSW-t, akkor mi baja lenne egy ugyanakkora vagy kisebb DD-től?Az R5 visszalépés lenne a mostani bázisodról.
Pedálból én Simagicet vennék most, ha cserélném a V3-at. De rengeteg lehetőség van.
-
tusi_
addikt
válasz fatal` #64142 üzenetére
Oh igen?? A 8 Nm-t kb 20%on hasznalom minden jatekban, ami olyan 1.6 Nm.
Ahogy hallottam, ugy a DD kozvetlenebb es tobb rezges/rangatas jon at, mint a szijjasnal. Sosem probaltam, igy csak hallomas alapjan allitom.Melyik lenne akkor a jo? A penz nem szamit azt jelenti nalam, hogy hajlando vagyok elmenni egy esszeru hatarig, ameddig megeri. Inkabb fekpedalra aldoznek tobbet, az szvsz tobbet szamit es jobban beereszt a szimvilagba, mint a bazis maga.
A V3 ugyan jo, de azert tobb visszajelzest eltudnek kepzelni. A CSW 2.5 is teljesen ok most - ez a 3. darab nalam, elso 2 harom heten belul tonkre ment - igy meg maradna. Vagy esetleg egy nagy valtast bevallalok, most beszippantott megint a szim, plane VR-al.@Bandit21. Ez ironia volt, vagy tenyleg orulsz?
eat, sleep, play, replay
-
Bandit21
addikt
Miért ne örülnék? Az acc be beszéltünk LMU ről és mondtam hogy gyere át ide.
Láttam megtaláltad, és nyomtam egy helló -t.Nem rémlik milyen rig-ed van de ha a csw-t viszi és amúgy se használod magas %-on akkor szerintem a csl dd 8 nm is menni fog rajta.
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
-
Bandit21
addikt
Akiknek van itt moza R9/12/16 azért inkább a nagyobb jobb elven mennek. És szeretik, dicsérik.
Laby rengeteget írt róla nemrég részletesen talán az összefoglalóba is bekerült.Én az új Cs dd-re és a simagic alpha mini re is vetnek pillantást.
Ha 8nm csw van régóta és van rá keret - nekem a dfgt után akármennyire is nagy szám - nem a 8 nm csl dd felé mennék.
Te nem itthon élsz ha jól rémlik nincs Feléd valami jó kis bolt ahol élőben akár mindet meg lehet nézni?
Fana eke téma:
Ha háromból 2 rossz volt akkor az 2/3 rossz és az egy megalapozott vélemény.
A bf miatti kavarás miatt szerintem nem kéne lehuzni őket a wc-n főleg hogy az idei rendelések mennek szépen gyorsan. De mindenki nagyfiú és dönt maga.De visszatérve az alap témára:
Akármilyen erőn használt 8 nm után szerintem akármilyen 5 nm re nem éri meg váltani. Akkor se ha régi szijas és új dd.
Bar Biker 8/8 ra váltott és azt mondta azért hogy jó az (csl dd).
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz Bandit21 #64148 üzenetére
A Fanatec fohadiszallasa asszem 80 km-re van tolem, de ott nincs nekik kiallitoterem, legalabbis 5 eve nem volt. Amikor rendeltem a cuccot, Hamburgbol kuldtek, kb 800km tolem. Gondolom, mivel kinaban gyartjak, oda jon vissza hajon es onnan szorjak szet.
Nem akarok atmenni Fanatec fikazasba. Nekem nagyon rossz tapasztalatom van veluk, mind minoseg, mind support teren.
Lattam a videokat a CSL 5Nm-rol, hogy tengelyestol esett ki a kormanyrud es tomegevel, nem 1-2 darab.
En speciel jonak tartom a Fana vezetes elmenyt, amikor epp nincs vele bajom, akkor tetszik, de ezt a herce-hurcat en nem vallalom be veluk meg 1x.Pedalbol tudtommal a V3 a king, az meg ugyan jo, de nem kiemelkedo. Meg a power kittet is megvettem hozza, vmit javult, de messze van attol, amit en szeretnek.
mindenkepp mas gyarto lesz. Simucube nekem nem eri meg, annyira sokat nem jatszom azert, meg felesleges egy szkandergep otthonra, amikor igy is mar csak a karször tart ossze. Hol itt faj, hol ott..
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Bandit21
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest