Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulesTS
őstag
válasz Találtgyerek #64195 üzenetére
Lehet rajta még állítani, majd este fényképelek, hogy az enyém hogy van. Drifthez, Rallyhoz kicsit puhábbra állítom, kézzel is lehet...
-
fatal`
titán
Nincs dokumentálva, de lehet állítgatni rajta, SRG reviewban van szó róla.
Bár nekem jó így a fekete rugóval.
-
JulesTS
őstag
válasz Gomez86 #64202 üzenetére
Nekem sokáig a 12-es és 13-as piros (legpuhább) volt bent (meg a BPK kis szivacsa). De a térdem miatt puhítottam még rajta: az egyik eredeti szivacsot vágtam BPK elasztomer méretűre és az került be az egyik piros helyett. Így a pedálnak van egy puha útja és utána keményebb. Azt hogy hol keményedik fel azt lehet állítani a kormányról a BRF-fel. Ezt a keményedési pontot kb. 40...100% között tudom állítani így. Nagyon hasznos tud lenni olyan szimulátoroknál/autóknál, ahol nem kell/szabad 100% féket nyomni, mert blokkolnak a kerekek.
-
tome0001
Topikgazda
Egy kis Fanatec Quick Release Lite (1/2) strapateszt videó
Spoiler: A QR1 Lite 100Nm-nél még nem, a QR2 Lite pedig 240Nm-nél törik el...[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz tome0001 #64206 üzenetére
De ott is csak azért, mert 6 helyett csak 4 csavarral rögzítette fel...
Írtam én ezt már, hogy ez a 8Nm korlátozás, iszonyú bullshit. Az egész arról szól, hogy vedd meg a drágábbat./kivétel a PS perec, annál nem kell korlátozni, mert....mert azt együtt tervezték a QR-al, tehát ott nem törik el a QR. BADUMTSSS....
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz tome0001 #64206 üzenetére
Ez sokat nem mond, mert ez egy egyszeri tűrésteszt.
Ha tényleg kibírna konstans 100Nm-t a QR1 Lite, akkor egy se tört volna el normál használat közben, de ez meg tudjuk, hogy nem így van.
Mondjuk a QR2 Lite sokkal strapabíróbb, nyugodtan működhetne 15nm-rel (ahogy megy is, de csak azon a szar GT perecen )
-
Lac-coo
őstag
Ha lassan engedem ra az erőt egy uveglap os sokat ki ír... de a dd bázis nem lassan engedi rá, és nem egyszer ....
I love latte-avokado !
-
Gabesz26
senior tag
Sziasztok!
Kormánycserén gondolkodom, egy "ezeréves" DFP-m van jelenleg, erről szeretnék feljebb lépni. A keretet egyelőre kb 150 ezer (+ 30-40e) ft-ban határoznám meg.
A Fanatec CSW 2.5 vásárlásán gondolkodtam, de egyre jobban kezdem elvetni. Asztalra kerülne, a CSW 2.5-höz a table clamp nem olcsó + mivel semmim nincs hozzá kellene még perec és pedál is hozzá (a használtpiaci árakat elnézve ezek jórészt új ár közelében mennek, a bázison kívül érdemben semmin nem tudnék spórolni).
Amin most leginkább gondolkodom az a CSL DD Ready2Race Bundle (5 Nm) 400 euroert + 30 euro a table clamp. A CSL DD 5nm ebben a szettben 200 euro, kb ennyiért mennek használtan a CSW2.5-ök is, ami lehet jobb, de így mindenem új, és garis lenne.150 ezer környékén van ennél jobb ajánlat (akár használtan is), vagy maradjak a CSL DD bundle-nál?
-
JulesTS
őstag
-
JulesTS
őstag
Na így van most az enyém pályaautózásra állítva:
Piros nyíl: ezzel van lekotrázva a rúd amivel a gázpedál útját lehet minimálisan állítani.
Zöld nyíl: ezt kézzel is tudom tekerni ezzel lehet előfeszíteni a rugót, ha Rally, vagy Drift van akkor a másik anya mellé tekerem, puhább lesz a gáz.
Kék nyíl: a tömb mélyére vágtam egy vékony szilikon lapból egy karikát, mert bántotta a CDO-mat hogy keményen kattan végállásnál a pedál. -
KnightDave
tag
ACC GT2 pack jon konzolra hamarabb, mint vartuk/tam.
Save the date: 02.27!Burn the rubber, not your soul.
-
JulesTS
őstag
válasz Találtgyerek #64219 üzenetére
"Sajnos" ezzel mindent tud amire szükségem volt, így teljesen 0-ra csökkent a Simtrecs pedál utáni vágyam...
-
bigpeti
csendes tag
Nem tudom, miért panaszkodik bárki a Fanatecre, én ma kaptam tőlük egy értesítést, hogy a rendelésemet összekészítették és átadták UPS-nek. ...Mondjuk az is igaz, hogy ezt már 2 hete kiszállították. (persze, lehet lesz egy új QR2 setem ingyen )
-
tusi_
addikt
válasz bigpeti #64223 üzenetére
Nagy Fanatecesek irtak a forumokon anno, hogy kb 2019 ben kezdett melyrepulesbe a ceg, ami a supportot es minoseget erinti.
En sajnos megtapasztaltam ezt, akkor vettem a szettet es kezdodott a kalvariam.
Kb 5 indiain mentem keresztul, mire jott egy nemetet rendesen beszelo, aki megoldotta a problemat. Ez a 3. basem, amit kicsomagoltak, updateltek es teszteltek, hogy mukodik-e. Vagy csak vettek egy nag levegot es kikuldtek egy agyon hasznalt vmit, amirol tudtak mar, hogy megyen
Mind1, azota - kopp kopp - hibatlanul mukodik, csak a multkori fw update miatt allt keresztbe kulabacsi, amikor lefagyott a base a frissites kozepen.eat, sleep, play, replay
-
aktív tag
kb 2019 ben kezdett melyrepulesbe
Ez összhangban lehet az eladási számok növekedésével? Fanatec védelmében már párszor előjött, hogy pl. egy Moza is úgy hatékony supportban, hogy közben töredéke az eladása. Ettől függetlenül nyilván nem lekövetni az eladásokat gyártás/ support oldalon elég buta hiba.
-
dino_m
senior tag
Nem veled akarok vitatkozni, csak megjegyzem, hogy abban semmi logika, ha úgy védik a Fanateket, hogy közben lehúzzák a Mozát. Ettől még ótvar marad a Fanatec supportja.
Más. Havalakinek akad egy eladó McLaren kormánya írjon rám nyogodtan.Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
tome0001
Topikgazda
2018: 22 millió €
2019: 29 millió €
2020: 90 millió €
2021: 87 millió €
2022: 119 millió €
2023-ban kicsit visszaestek az eladásaik (I-II-III. negyedév eddig összesen csak 64 millió € volt), de a support romlása az összefügghet az árbevétellel. 2019-ről 2020-ra megtriplázódott a cég forgalma (covid miatt az emberek otthon maradtak és mindenki szimulátort épített).
Mentségükre legyen mondva egy ekkora növekedést rohadt nehéz lekezelni, de az meg negatívum, hogy ezt 2024 elejére még nem sikerült helyretenniük... -
Találtgyerek
veterán
válasz András12345 #64222 üzenetére
Tudtál kuplungot szerezni a VRS-hez? Nem vágysz arra hogy mást is kipróbálj?
06-3o/9759I39
-
aktív tag
válasz tome0001 #64228 üzenetére
Így akkor a tapasztalat és számok összefüggnek, igen.
Covid idején meg főképp nagy kihívás volt lekezelni ezt a változást, de igaz, azóta eltelt pár év, és nincs látható különbség.dino_m: Nyilván ez lehet egy érvelési hiba, de almát az almával esete is. A support ettől függetlenül tényleg nincs a helyzet magaslatán, ez nem vitás.
-
András12345
aktív tag
válasz Találtgyerek #64229 üzenetére
Még nincs kuplung azóta sem
Milyen másra gondolsz? -
bnorci71
addikt
-
-
Találtgyerek
veterán
válasz András12345 #64233 üzenetére
Hátha találtál valami jobbat. Akkor kipróbálom a VRS-t én is.
06-3o/9759I39
-
GalaHU
őstag
válasz bnorci71 #64234 üzenetére
Azért ez csak kívülről ilyen egyszerű...
A CEO a riportban is elmondja, hogy Némethonban konkrétan nem lehet éjszakai munkára senkit felvenni (amikor utolérhetné magát mondjuk a logisztika) és az ügyfélszolgálatosok sem tolonganak ezért a "néger-melóért". Marad a kiszervezés külföldre (mint szinte mindenütt) az meg ekkora mennyiségben, ilyen mammut cégnél tuti nem lesz százas...
A tome0001 által előkeresett számok alapján, ha 10x annyi hibás termék és panasz van most mint 2018-ban volt akkor pontosan ugyanolyan jól végzi a dolgát a Fana, mint amikor ebből a szempontból alig volt rájuk panasz, mert az arányok ugyanazok.
Nyilván most jelentősen több a felszínre bukkanó hiba darabszáma, amit azért teljesen jogos elvárás hogy jobban kezeljenek, de akkor is egy nagyságrenddel nagyobb mennyiségről beszélünk. És teljesen érhető ha valakit bosszant ha éppen ő lesz az akinek problémája akad és nem az elvárt színten kezelik, és másfelé kacsingat.
Amúgy a Moza-t senki nem fikázta (tudom, nem Te írtad, csak úgy általánosságban mondom) remek kis cuccaik vannak, árban egy teljes szettre nézve eléggé pariban tudnak lenni a Fanával. Vitathatatlanul jobb az ügyfélszolgálatuk, de töredéke a forgalmuk. És erős a gyanúm, ha a Moza CEO-t megkérdeznék (meg a cég mögött álló befektetőket) hogy a remek ügyfélszolgálatuk ellenére cserélnének-e a Fana értékesítési számaival és a velük járó gondokkal, csuklás nélkül igent mondanának.
Az biztos hogy PR szempontjából katasztrófális volt az elmúlt 4 hónap a Fanánál, aztán hogy üzletileg milyen lesz majd jövőre meglátjuk. Mindenesetre nagyon korrekt volt a 25%-os kuponok osztogatása, ezzel azért sokaknál eloltották a tüzet. Annyira vacak azért nem lesz 2024 sem, mert mivel a termékeik a saját kategóriájukban még mindig az élvonalhoz tartoznak és ár-érték arányban is alacsony a konkurencia. És amint lett árú a raktárban, rögtön elkapkodták. Szóval tömeges kiábrándulásról szó sincs...
Ja, pont a napokban szaladt bele egy hasonló webáruházas árazási hibába egy háztartási gépeket áruló cég, nekik se nagyon volt más megoldásuk, mint a Fanának. Valószínűleg nem is lehet...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
bnorci71
addikt
A fizetésemeléskor szokták mondani.
-A pénz nem motivál!
-De azért mi lenne ha megpróbálnánkkomolyra fordítva, erre csak ők tudják a választ, hogy egyáltalán megpróbálták-e mi esetleg nézegethetjük a jelentéseiket a létszám adatokat és találgatunk.
GalaHu
De nem csak a supportról van szó hanem a gyártásról a logisztikáról mindenről és ez bármilyen cégnél elfogadhatatlan.
Én nem a Fanát akarom rugdosni, mert teljesen mindegy milyen cég csinálja ezt.
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Bivaly
tag
válasz KnightDave #64069 üzenetére
Ugyan több, mint 2 éve, de én Tody56-al csináltattam távtartókat a button boxomhoz. Egy próbát megérhet.
Life begins at 140!
-
tusi_
addikt
válasz GalaHU #64237 üzenetére
Lehet ejszakai melot vallalni No-ban, de itt nem csak a torveny betuje a potlek, be is kell tartani.
En supportalok olyan cegeket, akik ejjel is dolgoznak es marha jol keresnek a dolgozok. Sajnos egyre kevesebb nemetet lehet talalni a szolgaltatoiparban, barkit felhivsz, barhova bemesz, vmi kulfoldi ul ott es igencsak nehezsegei vannak a nyelvvel.Igen, vmit kis mennyisegben gyartani, vagy tomegben bevonza sajnos a silany minoseg ellenorzest, vagy a "jovanazugy" hozzaallast.
Nalam mindenki nagyon segitokesz volt a supporttol, de ezzel sokra nem mentem, amikor egymas utan csereltek a supportert es minden egyes alkalommal az elejerol kellett kezdenem, pedig ott volt a hibajegy history fule...Mind1 is. Halistennek nem a vastudo ment tonkre, vagy a pacemaker, hanem egy jatek eszkoz...
ON: ha vki jatszana vr-ban a LMU-val, akkor lehetseges kis trukkozessel.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
GalaHU
őstag
válasz bnorci71 #64239 üzenetére
Pedig hosszú távon tényleg nem az fog...
Pontos adataink nincsenek, csak találgatunk. Én is csak a kötelező tőzsdei riportjukat olvastam, meg a YT interview-t a CEO-val. Az előbbiben nagyot hazudni azért nem lehet, az utóbbit lehet kozmetikázni.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
zozek
tag
Sziasztok,
Mai naptól én is beléptem a fanatec felhasználók közé
Egy alap csl dd bundle-t vettem. Kedd reggel rendeltem ma délelőtt hoztàk. -
Bandit21
addikt
Fiúk leszedtem a LMU-t. Tudom nem egy erőgép a pc-m de a híresen gyilkos acc is - igaz fhd -ba - de minden Maxon meg sok autóval is 80-120 FPS közt megy.
Ez a játék spa -ba 20 fpst tudott minden maxon
Le vettem médium, 25Mindent legalacsonyabbra tettem így most 50 FPS van.
Ezek a számok a célegyenesre értendők amikor a teljes mezőny ott a boxban.
A pálya hátsó részében tok egyedül kb 50-75-95 az fps számok.
Ez biztos jó így egy rf2 alapú játéktol? Az erre kb 160-180 al megy a rennsport 80-100 az AC shader móddal 80-100
Mind maxon.
Ez a LMU eppen megroccen.
GPU 99 CPU 45% on megy.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
tusi_
addikt
válasz Bandit21 #64245 üzenetére
Nyitottam neki topikot
Ez egy felkesz game, majd optimalizaljak.
Nalam egesz jol fut monitoron, VR ban kcsit necces, de mivel nem hivatalos a VR meg, ezert ertheto is.
ACC 5 eves, azota reszelik es most van nagyjabol kesz. Meg 2021 ben is szenvedtunk vele, ez nem ment, az nem ment es akkor mar 3 eves volteat, sleep, play, replay
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs