Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsidzsi32
tag
kozmy : fanatec formula és BMW kormányban lehet cserélni a jobb oldali encoder joystick-ot? Már alig reagál
-
kozmy
őstag
válasz Dzsidzsi32 #38101 üzenetére
Szia!
Igen cserélhető csak húzós ára van.Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
Dzsidzsi32
tag
Mit jelent, hogy húzós? Mennyi lenne? Kicserélem én, csak nem tudom, hogy honnan vegyek. Iracingben a black boxban ezzel navigálok. Az irányok teljesen jól működnek. Az encoder viszont csak negyedik ötödik kattanásra érzékel. Na ez szívás, mert amikor vissza kell vegyek a tankolásbol akkor a döttinger höhe is kevés
-
kozmy
őstag
válasz Dzsidzsi32 #38103 üzenetére
Neten nézz szét. De ha kiveszed a nyákból a poti alatt van minden műszaki adat elvileg.
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
biker
nagyúr
Végre készre szereltem a bodyshakert a szék alá. Üröm az örömben hogy közben úgy meghúztam a derekam, 5 percig nem birok ott ülni
Csak egy gyors próba fért bele, eddig nagyon tetszik.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
szasza0608
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám adódott, hogy valószínűleg a kormányom (g29) usb kábele megszakadt,mert bedugva (pc-be,) egy picit megrántottam és azóta nem érzékel semmit illetve túlfeszültség miatt be sem bootol a gép ha be van dugva. A portnak nincs baja a pcn gondolom,mert a laptopomba bedugva sem kapcsol be (nem forog el a két végállásba,)a kormány. Az a kérdésem, hogy bármilyen usb kábelt rá lehetne forrasztani a mostani helyére? Azt gondoltam, hogy elvágnám a régit és forrasztanánk egy új kábelt rá. -
kozmy
őstag
válasz szasza0608 #38107 üzenetére
Elvileg igen bármilyen usb-s kábelt rátudsz rakni. Vigyáznikell a sorrendre, mert könnyen hazavághatod a kormányt. Bizd ezt olyanra aki ért hozzá. Te értesz hozzá?
-
szasza0608
csendes tag
Rosszul fogalmaztam. Én nem mernék hozzányúlni,mert nem értek hozzá. Most beszéltem vkivel,aki ért hozzá elvileg és azt tanácsolta h inkább a nyáktól kezdve kellene kicserélni, mert árnyékolva vannak ezek a kábelek. Szóval inkább elküldöm a logi szervizbe h csinálják meg ott. Gondolom akkor a garancia sem ugrana.
-
Szaga77
lelkes újonc
Üdv!
Érdemes ps4-re assetto corsat (nem a competzione-t)letölteni?
Pénteken vettem kormányt és gt-n kívül is szeretném kipróbálni. -
kozmy
őstag
válasz szasza0608 #38109 üzenetére
Akkor szervíz.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
A G27-em fékpedáljánál lévő potméter kezdi megadni magát(sokszor úgy érzékeli, mintha picit nyomnám a fékpedált. Már 7-8% körüli deadzone-nal is van, hogy látom AC-ban a pedáloknál, hogy úgy érzékeli, hogy be van nyomva egy picit a pedál ). Milyen lehetőségeim vannak a javításra? Azt találtam neten, hogy nem igazán lehet venni pont olyat, mint amivel szerelik a pedált.
Esetleg a kuplung potméterével ki lehet cserélni? (azt eleve ritkán használom + ott nem probléma, ha mondjuk megadok neki egy 30%-os deadzone-t).
Simhouse féle loadcell-t lehet még kapni? Egyéb ötletek? Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
biker
nagyúr
válasz GalaHU #38106 üzenetére
Hát mentem pár szakaszt DR2.0, meg F1 meg RRE 1-2 kör. Irtó jó. a jobb bal oldal kevéssé érződik ki, de néha igen. Viszont az ugratók, meg kerék felütések, az durván jó.
Kell egy erősebb táp jövő héten, mert amit a nobsounddal adnak, 12V 5A az csak 60W és a 2x50W így nem jön ki az erőlködőből. 24V kell az 50W 4ohm-nak. Nem is értem miért 12V tápot küldenek hozzá.
Ez jó beruházás volt (anyagár kb 30e Ft), szemben a head tracking DIY-al, az nem működik jól, félre is raktam. Amelyik játékban van "look to apex" az jól belőve ok. Lehet a TrackIR stabil, és testszene, de a DIY nem elég jóElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz GalaHU #38117 üzenetére
Jogos
Ami nincs a képen, a középen egy helyett már három ponton van a fa rögzítve a fém kerethez, ne a csavaron libikókázzon hanem rezgesse rendesen.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Mondanom sem kell, mire összeállna minden, lehet kezdeni javítani, karbantartani, a kézifék felfogató csavarján megszakadt a menet
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
dolbyman
tag
Sziasztok!
Logitech G29 ben tönkrement a gázpedál pótmétere. Hol lehet ilyet venni? Sajnos még az aliwish-en sem találtm olyat ami ebben van. Más megoldás is érdekel, ha valakinek van ötlete.
előre is köszi.
Bandi
-
biker
nagyúr
válasz MAXIMIZE #38122 üzenetére
kell egy szoftver, simhub vagy simvibe (nekem simhub van, mert a kijelzőt is ez kezeli)
- egy USBD480 kijelző dashboard
- egy autós ülés
- egy dedikált hangkártya vagy USB hangkártyával egybeépített erősítő (aliexpress nobsound pár ezer forint, vagy bármi autós végfok)
- ízlés szerint 1-2-4 bodyshaker (pl conradban 9.900Ft/db)Két hangszórót két szál dróttal rá az erősítőre, azt be a pc-be és simhubon beállítod melyik hangkártya a shaker és 1-2 apróságot beállítsz
Nagy vonalakban ennyi.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
guftabi96
addikt
Köszönöm, kitakarítottam. Úgy tűnik, hogy jó lett. (Menni még nem mentem vele, csak a beállításoknál ellenőriztem).Aki tud valamit a simhouse féle load cell-ről, kérem ne tartsa magában. Kapható-e még, (és ha igen, akkor mennyiért), postázzák-e (az ország másik felében élek) stb.
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
GalaHU
őstag
válasz sutatokisr #38127 üzenetére
Igen, az enyém plug ‘n play. Nem éreztem elég elhivatottságot a saját megvalósításhoz. Mondjuk így 2x annyiba is került sajnos...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
MAXIMIZE
tag
Aha, tehát ha jól értem veszek még1 hangkártyát a gépbe azt összekötöm ezzel az erősítővel arra rádugok 2 db bodyshakert és ebben a simhubban be tudom állítani, hogy a rezgésre ezt a hangkártyát használja, a külső kijelző csak azért kell, hogy játék közben is tudjam állítani a dolgokat? Ezt a simhubot nem ismerem, sim dashboardot hasznáolom telefonnal, valami hasonló ez is?
-
biker
nagyúr
válasz MAXIMIZE #38129 üzenetére
Pontosan
A kijelző csak opció, ott megy a sim dashboard. A simhub tud vezérelni bass shakert meg széleffektet is.
Kell egy külön hang kimenet igen, de ez a legtöbb esetben megvan, pl hdmi hang kimenet, vagy usb-s erősítő használata esetén.
És igen, ez a rezgő egység adja az effektet.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Laby
őstag
Már pár hete kérdeztem, de akkor nem jött rá válasz, így megkérdezem újra nehogy kicsesszek magammal.
Fizetés után elhatároztam, hogy megveszem [link] ezt a szettet (CSL Elite base, BMW GT2 perec).
Érdemes lenne várni, hátha lesz idén black friday?
Fórumba, facebook oldalukon szétnéztem, de sehol sem látok erre utaló jelet. Gondolom idén nem lesz. Ha mégis lenne, akkor is kevés esély lenne, hogy pont ezt áraznák le, de akkor azért várnék hátha mégis. Nem szeretném a fejemet a falba verni, hogyha most megvenném és 2 héttel később meg 20-30-40%-kal olcsóbban látnám.Közületek több szerencsés embernek ez nem lesz olyan nagy vétel, mint nekem, de számomra ez az eddig elérhetetlen "" kategória volt, úgyhogy nagy pillanat lesz.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
GalaHU
őstag
A Fana eddig se szórta két kézzel az akciókat, most se számítanék rá.
Amúgy egy tuti módszer van a fal és a fejed konzisztenciájának a megőrzésére: vedd meg, és 2 hónapig kerüld el a Fana oldalát, ide is csak félszemmel less be!
Nekem bevált!
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Laby
őstag
válasz GalaHU #38133 üzenetére
Hát igen, ezek tuti receptek.
Korábbi black friday-re nem emlékszik valaki? Azt mennyivel előtte lehetett tudni? Nekem úgy rémlik hogy azt 1-2 hónappal előtte már bedobták a közösbe, hogy lesz és mindenki figyeljen. Most nyomát sem látom, pedig a korábbiakból kiindulva 1-2 hét van addig.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
kassaiba
csendes tag
Sziasztok. Elszántam magam persze ahogy azt illik, 0 tudással készíteni egy Arduino Leonardo alapú kormányt. Segítséget szeretnék kérni egy egyszerű modell építéséhez valami leírással és szoftverrel esetleg vagy utasításokkal, mely 1 encoder(vagy potis) illetve gáz/fék(1-1 encoder/potis) rendszerhez, max fel és le váltáshoz szolgáló gombokkal tarkított darabhoz. Alappal rendelkezem (Logitech Wingman Formula GP nem ff) illetve 3D nyomtatóval az átalakításhoz szükséges darabokat illetően. Minden tippet segítséget előre is köszönöm! Cél játékok: Forza, ETS2, LFS, főként.
1: Lehetséges e előre elkészített rendszerhez amibe van FF kihagyni részeket, és csak az én számomra szükséges dolgokkal üzemeltetni?
2: Encoderes vagy potméteres megoldás a jobb, pontosabb? -
Win-T
senior tag
Üdv!
Elhatároztam, hogy meglepem az egyszerű kis Thrustmaster T150-es szettemet (meg magamat) egy komolyabb pedálszettel a gyárilag hozzá kapott helyett.
A T3PA-val szemeztem, de utána láttam, hogy nem is kell olyan nagyon sokat hozzátenni és már a T-LCM is elérhető, az meg ugye már mégis csak load cell-es, szóval inkább azt választanám.
Használ/használt valaki itt ilyen pedált, vannak vele tapasztalatok esetleg pro/kontra, érdemes beruházni rá 75k forintért? -
Géjza
őstag
Ahogy nézem 53k vs 77k újonan. Ha csak újban gondolkodsz, akkor mindenképpen T-LCM-et vedd. Nagyon jó, szuper pedál. T3PA-ról váltottam erre kb fél éve, nagyon meg vagyok vele elégedve, load cell-es fékpedálja nagyon patent.
Ha használt is szóba jöhet, akkor 20-25k körül már találsz T3PA-t. Így a difi már 50-55k-ra nőhet. De ha van rá keret, akkor mindenképpen T-LCM-et ajánlom.
-
snecy20
nagyúr
Sajnos Fanatec-től sem nagy öröm vásárolgatni, mióta rák*rja a helyi áfa helyett a magyar 27%-os áfát a végösszegre.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
kormány kérdésem van, de nem kerek kormány hanem egyenes. Moto Gp játékoz vagy Ride4-hez létezik kormány szóval motoros kormány (elfogadható összegért). Vagy ezeket contoreller érdemes játszani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs