Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RohenHun
csendes tag
Sziasztok!
Történt ma, hogy a Creative Tactic3d Alphámon hallottam 1 reccsenést, ahogy a fejemen volt, és ahogy megnéztem, észrevettem, h 2 helyen el kezdett törni
1. Sztetek ilyenkor használjam tovább, és majd ha végleg eltört, akkor vigyem gariztatni, vagy ne használjam, és vigyem rögtön gariba. Itt a következő kérdés, hogy én az iponban vettem februárban, szóval szerintetek ilyenkor az ipon-nak kell írni, vagy keressek meg vmilyen creative szervízt, ha van? Kicserélik ezt garanciában különben, vagy erre nem érvényes?
2. Másik, hogyha nem sikerülne ez, akkor gondolkozom 15-20k között új vételében, a Creative Tactic3d Sigmának olvastam, h vmennyi része fémből van, van róla tapasztalat, h jobban bírja, mint az Alpha? És a hangminősége megfelelő, vagy más fülest vegyek? Laptopon használom játékra és zenehallgatásra vegyesen.
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
Képek róla:
Belülről:
Kívülről:[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz zoli.22 #14247 üzenetére
Nekem volt Rog Orionom (míg el nem hagytam). Szerintem nagyon jó füles. Hangja van olyan jó, mint a Cloud.
A fülpárna bőrözése viszont nekem elszakadt az illesztésnél fél év után. Ez persze lehet egyedi probléma is. Mindenből ki lehet fogni.
Szóval én ajánlom.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz spanglee001 #14253 üzenetére
Nekem a Creative cserélte szó nélkül. (a bolt bezárt)
Ugyanez volt a problémám.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
d1abLo
senior tag
válasz Meridius11 #14259 üzenetére
Creative Aurvana live, ha nem szempont a mikrofon
Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
[-HERO-]
senior tag
Valaki?
[link]### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Sennheiser HD201es fülesem van illetve a gépemen Razer virtuális térhatást biztosító alkalmazás fut, hogy egy kicsit jobb hangzás legyen.
Sajnos a fülesem párnáiról kopik a bőr, aminek pótlása 5-6000 Ft lenne, így elgondolkodtam azon, hogy nyugdíjazni kellene hű társamat és venni egy jobbat.Javarészt sorozatokat nézek a gépen illetve 1-2 multi játék, de minimális FPS. (CoH2, Total War)
Igazából real 5.1re pályáznék, de ahogy láttam 20e Ft-ig csak Speedlink illetve Trust megoldás van.Érdemes egyáltalán térhangzású fejhallgatókban gondolkodnom? Mennyivel nyújtanak többet, mint a mostani megoldás?
Virtuális térhangzástól jobbak lehetnek az olcsóbb real 5.1esek?Ha igen, akkor tudnátok ajánlani egy fejhallgatót 20ig, mely Circumaural és vezetékes?
Köszi!
Üdv,
Tamás -
kalozhun100
őstag
Hello, nekem is ilyen gondom van, főleg akkor csinálja, ha online zenét hallgatok, megnyitok több oldalt, elhallgat egy pillanatra, van hogy jól visszajön a hang és van mikor torz, és csak akkor hagyja abba ha kihuzom az usbből majd vissza, de egy idő után újra csinálja.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
CsonkaImo
addikt
válasz dobost #14269 üzenetére
Hello!
Több mint 600 órám van a Company Of Heroes 2-ben, ebből kb 550-et real 5.1 fejhallgatókkal nyomtam le. Ebben a játékban, és amúgy rts-ekben nem jön ki az előnye a térhangzásnak. Nekem a mostani stereo fejesemmel iszonyú nagyot szolnak a tankok, főleg az ISU-152-es. Minden lövésnél kiráz a hideg. Szóval 20k-ért valami jó Hi-Fi fejhallgató, a topicjában biztos segítenek.
-
dobost
senior tag
válasz CsonkaImo #14271 üzenetére
Köszi!
Nekem is olyan érzésem van, hogy igazából a real 5.1 35től kezdődik. Azok talán felérnek hangzásban és basszusban egy jobb hifi fejhallgatóval. 40et nekem meg nem ér az egész.
Esetleg van olyan virtuális 5.1es, amiben kemény a basszus és jó a hangzás?
Creative-ról hallottam, viszont a többeknél olvastam, hogy típushiba talán a ?Tactic3D alpha-nál?, hogy könnyen törik a pánt csatlakozásánál. -
fredczg
csendes tag
Sziasztok!
az alábbi felhasználáshoz szeretnék segítséget kérni
utcán, munkában elsősorban zenehallgatásra géppel összekötve, de mikrofon szükséges lenne, telefonconfokhoz, ~20-30e ft összegből, nem szükséges a vezeték nélküli, vszont zárt, hogy a kollégákat ne halljam egész nap
(mellesleg találtam egy jbl e40-es fejhallgatót ~20 körül, van esetleg erről valami vélemény?)
Köszönöm a segítséget -
nap3lem
újonc
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlás előtt állok, csak sajnos nem tudok dönteni. Az lenne a legjobb ha ki tudnám próbálni mindet, de sajnos erre nincs lehetőségem. Már utána olvasgattam, de még így sem tudok dönteni, tehát a lelki megnyugvásom miatt ide is szeretnék írni.
Az alábbi fejhallgatókat néztem ki:
Tt SHOCK White
http://www.ttesports.com/Headset/7/SHOCK_White/productPage.htm?a=a&g=ftrCsomó jót olvastam róla, tetszik is, az ára is nagyon szimpatikus, csak hát nem tudom.
Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha
http://www.soundblaster.com/products/Sound-Blaster-Tactic3D-Alpha.aspxEz is nagyon tetszik, szintén az ára is nagyon jó, meg a hozzá lévő USB átalakító (az egy külső hangkártya?) miatt is.
Steelseries Siberia Raw Prism
http://steelseries.com/products/audio/steelseries-siberia-raw-prismImádom a SS márkát, nagyon meg győző, ilyen egerem is van, teljesen elégedett vagyok vele. Csak ennek az ára kicsit drágább.
Laptopom van, szerintem nincs valami jó hangkártyája (Lenovo G505). Játékra használnám, azon belül is (CS: GO). Tehát szeretném hallani az ellenfél minden egyes rezdülését ezzel is előnyt kovácsolni számomra. Melyiket lenne érdemes venni? Tapasztalatok? Illetve ha laptopom van, aminek nincs jó hangkártyája, érdemes venni hozzá külső hangkártyát is?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz nap3lem #14275 üzenetére
Nekem Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha -m van .Szinten CS:Go hoz vettem ,de nagyon xar . A regi sztereo fejesemnek sokkal nagyobb terhangzasa volt mint ennek.Sokat halok amiatt mert nem hallom az ellemfel lepteit. A tobbiek meg basztatnak ,hogy ezt hogy a fenebe nem hallottam xd A regi Sennheiser sztereoval azert sokkal jobb volt a CS.
Raadasul 1-2 ora mulva mar le kell venni az Alphat,mert kenyelmetlen.
Tobbit nem ismerem ,de en az Alphat nem ajanlom. -
Dapro
senior tag
Ha zenét nézzük akkor hyperx cloud v1 vagy siberia v2 ?
szerk: most sehol nem találok 20k ért hyperx et
[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
-
dobost
senior tag
válasz CsonkaImo #14284 üzenetére
Értettem én, köszi szépen a segítséget, ezért is vetettem el 100%osan a real 5.1et.
Mivel sorozatfüggő is vagyok így olyan megoldást próbáltam keresni, ami ha kell, akkor picit virtualizálni is tud, viszont sztereóban is odavág.
Tegnap olvasgattam teszteket és a Creative Tactic3D sigma-t hozták ki "occóésjó" versenyzőnek.
A Tom's Hardware cikke volt, akik többek között bekötött szemmel leültettek a gép elé pár embert virtuális és real "sokpontegyes" fejhallgatókkal a fejükön és azt tapasztalták, hogy nem nagyon tudták észrevenni melyik a virtuális és melyik a tényleges 8 hangszórós füles.
Azt is írták, hogy az anyagminőség a Sigmánál nem túl jó, mert olcsó műanyag a borítás illetve a madzag se tetszetős szöveg, viszont hangban leiskolázta a jóval többe kerülő versenytársakat olykor. Valszeg azért is, mert 50mm-es jófajta hangkeltők vannak benne.Viszont ezzel szemben pár hozzászólással feljebb azt írták, hogy a Tactic3D Alpha-nak nincs szép hangja... na így döntsön az ember.
Az Alpha-nak műanyag az állítópántja, ami hamar törik, viszont a Sigma-ban már fém merevítés van. -
veterán
Ha nem kell a mikrofon, én a Takstart venném.
Nekem egyedül a cloud vezetéke nem jön be, csavarodik, de nagyon.Nem mindig voltak egy árban, anno 30 felett volt a cloud, a takstar pedig 22.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
-FLY->
őstag
Szerintetek megér egy kis felárat az, hogy a hyper x cloud-nak az eredeti verzióját vegyem meg qpad 90 kivitelben? Vagy felesleges, mert teljesen ugyanaz?
-
Meridius11
aktív tag
A sigma egy kis EQ bűvészkedéssel nagyon jól szól, sajnos kénytelen voltam eladni mert nekem túlságosan nyomta a fülemet.
-
CsonkaImo
addikt
válasz dobost #14294 üzenetére
Megéri az árát, anyagminősége sokkal jobb mint az Alphának, már a pánt is fém, a mikrofon meg a csúcs fejhallgatók megoldásait is veri (pl.: SS Elite).Itt egy videó, a srác a Sigma mikrofonját használta a felvételhez. A hangzás meg hozza a Creative minőséget, szép hangzás és erőteljes basszus. Jobb lesz mint a 201, tetszeni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Qlty
tag
Sziasztok. Játék szempontjából 20-30 decibel érzékenységi különbség jelentős két fejhallgató esetén? Hallható?
-
kozmy
őstag
A sigma fülesek szerintem tök jók
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
dobost
senior tag
És mi a helyzet a Furyval?
Elvileg kisebb benne a hangszóró illetve talán újabb modell.
Arról viszont eltérő információkat láttam, hogy fül körüli vagy fülön ülő...Meg tudjátok erősíteni, hogy a Sigma viszont fül körüli, vagyis Circumaural?
-
CsonkaImo
addikt
válasz dobost #14299 üzenetére
Fülmérettől függ, kicsit hibrid de semmiképp nem mondható teljesen fülre illeszkedőnek, tehát inkább Circumaual. A Fury valóban újabb, de ez nem jelenti azt, hogy jobb is. Nagyon kényelmes és könnyű a Sigma, plusz az 50mm-es hangaszórók jobb élményt nyújtanak. Ha Creative lesz a fejes akkor mindenképp Sigma ebben az árkategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest