Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz PuMbA #50693 üzenetére

    Alacsony hangerőn, negyven centiről hallgattam... szerintem a szoba másik faláig el se jut a hangja :D de hangosabban sem különbözik. Nem ilyen árnyalatnyi, mintha olyan lenne-dolog, hanem megy a sweep, és mintha valaki csavarna egyet a hangerőpotin (ugyanúgy, ha nagybőgőt pengetnek, a sávba eső hangok hangereje tökmás). A csendesebb tartománynak elég keskeny, pár Hz-es határvonalai vannak. Meg fogom én ezt hallgattatni hifista cimborával, hogy őszerinte mégis mit hallok... szerintem valami el vagyon ebben szabva, de ne legyen igazam :D

    @Logapeti: valóban érdekes, hogy nálad is jelentkezett hasonló... viszont ha az intenzív járatás alatt azt érted, hogy ordíttassam, akkor az nem nagyon fog menni :) Szülőkkel lakok egy házban, őket zavarja, illetve ha szólnak valamiért, meg kell halljam. Kicsi hangerőn, a 60-ból max. 20-25-ig tekerve lesz ez hajtva (... aztán ha nem szokjuk meg egymást pár nap alatt, majd kell venni valami vintage cuccot meg egy marék elkót, azok legalább biztosabb pontnak tűnnek... ettől még a régi vidi cuccom is kellemesebb (Saphir I a disco ladyvel -- nem megy ilyen mélyre, de amit tud, azt nem lyuggatja ki így).

    Újabb kísérlet: ha a lejátszóprogramba épített equaliserrel 12dB-t rátolok az érintett sávra (aimp második és harmadik csúszka, az elsőn meg a harmadiktól felfelé az összes többin nem kell egy millimétert se), úgy teljesen élhető lesz a hangzása :D Szóval az erősítője, a doboza, a hangváltója meg a sugárzói is alkalmasak lennének a számomra szép hangok leadására, csak gyárilag nem úgy lett hangolva. Ha ugyanezt a 12dB-t a hangvezérlő beállításainál teszem meg, úgy a kevesebb csúszka miatt pontatlanabb a beállítás, de az is meghozza a hiányzó területet, sweepnél is minimálisra csökken a hangerőkülönbség. Szóval egy precízebben állítható, de globálisan ható ekvalizer jó lenne.

    Érdekesség: a hiányzó hangok a gép hátulján leledző reflexcsövön távoznak... szóval meglenne az, csak nem előre jön ki. Most betoltam a falhoz, de nem igazán lett jobb...

    @Ndruu: no, ettől jóval nagyobb gödör van... tényleg akkora, mintha valaki csavargatná a hangerőpotit, és a gödör két partja olyan 3-5Hz széles, tehát elég meredek. A jelleggörbén is kezdődik valami olyan 58Hz környékén, bár az ránézésre csak olyan 2dB-nyi... lehet nálam az az, ami rútul megszaladt.

    Köszönöm mindenkinek, még barátkozunk... :))

    Ha eredményre jutok, megírom.

Új hozzászólás Aktív témák