Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolt19900

    őstag

    sziasztok

    egy picit "elkalandozván" érdeklődnék, hogy:

    frissíteném picit a tvm hangrendszerét és ráakadtam ezekre az Edifier és Thonet and Vander Kürbis hangszórókra.

    Ezek jól böngésztem picit vissza-vissza a fórumot jó félék?

    nem várok sokat, szóval nem kell 5.1 meg cinemacity-s hangzás, csak jelenleg (igaz az lg tvmnek sincsen rossz hangja a beépítettekből is egész korrekt hang jön ki, mert valami 2.1 van benne alapból LG 47LB671V van szó) néha kicsit kevés és ami a lényeg, hogy van otthon a számítógépemhez egy Genius sp hf 1250b amit néha-néha rá szoktam dugni a tvre de sajnos van egy bizonyos alapzaja ami elrontja az egészet.

    Ennél a hangszórónál gondolom jobb lenne a fent említett 2 márkából valamelyik típus igaz? ha igen melyik? külföldi beszerezésnek nem vagyok elrontója, amazonon pl. láttam Kürbisből, de ha honiban is be lehet szerezni valamelyiket értelmes áron nekem persze az még jobban megfelelne.

    Van esetleg ezen két márkán kívül ilyen 30-40ezres szegmensben még alternatíva? Helyem elhelyezni van, színe effektíve mindegy (fekete barna stb tónusok a fellelhetőek gondolom), szóval a ti tanácsotokra is kíváncsi lennék természetesen.

    Vaaagy a másik joker kérdés: spóroljak még egy kicsit és vegyek egy nagyobbacska hangszóró és valami normálisabb erősítő párost? Persze tudom, hogy ez jobb lenne, de az is döntő szempont, hogy nem kell nagy szobát beszóljon (kb 10-15nm) ill. amikor filmezünk asszonnyal nem szeretném, hogy hú de hű de zavarja a család többi tagját a hangzás (tudom fogja de nincs szükségem dübörgő erre arra meg visitó ilyenre olyanra)

    Plusz még lenne egy olyan kérdésem, hogy vannak ezek a picike kis erősítők (dacok stb.) azok érdemileg hozzá tudnak segíteni ezen hangszórók kiaknázására? szóval ha a tv és a hangszóró közé kötném akkor dinamikában stb. mutatna ez valamit?

    elnézést a hosszú hsz-ért csak szeretném jól körbejárni a témát és a lehető legkorrektebb dolgot kihozni eme keretből.

    és tényleg nincsenek túlontúl nagy elképzeléseim (autóhifiben mondhatjuk hogy jártaska vagyok és ott sincsen elrugaszkodott gondolat, rendszer az autóban de szeretem a szépet) szóval megéri a beruházást és javulhat a moziélmény ha beszerezem a fent felsoroltak egy típusát vagy esetleg amit javasoltok ti :)

    szerk: edifiert pl találtam ebayen 24k nak megfelelő összegért, de kürbisből is találtam egy pár hónapos használt darabot a lakhelyemtől nem messze 30k ért

    [ Szerkesztve ]

    Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

Új hozzászólás Aktív témák