Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
smiti
veterán
válasz zolikaDB #20247 üzenetére
Na kérlek szépen. Bementem a gyerek szobájába, neki egy Logitech Z313-as szettje van, jelzem én vettem neki mert Ő 9 éves és a semminél több.( Meg persze nem utolsó hogy 9k volt ) Legfőképpen játékhoz használja és youtube videókat néz a gépen.
Megkerestem a youtube-on a HUAFBANDITA által korábban linkelt Ewan Dobson és Andy McKee számokat, és hát hogyan fogalmazzak, hogy szalonképes maradjon. Ez egy sz@r volt. A Z313 alkalmatlan zenehallgatásra. (Sajnos) -
Szabiq
tag
BUÉK!
“Ne rohanj, és ne emészd magad! Csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg és érezd a virágok illatát!” (Walter Hagen)
-
titán
válasz zolikaDB #20247 üzenetére
Igen, ha a boltba bemegy, ezeket sózzák rá. Akkor viszont kár volt ide jönnie, mert a boltban ezeket úgyis rásózzák. Ha mi is ezt tesszük, akkor miben vagyunk jobbak, mint az idióta MediaMarktos eladók?
Lali azt vette észre, h a kis vörösfülű ugyanúgy nő a nyaktól, mint a bélszíntől, tehát a célnak megfelel 1/10 áron!!!
Tehát szerinted a hangminőség fogalma nem létezik??[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Cheesy
őstag
-
zolikaDB
veterán
Mindenkinek!
A kis trollt milyen egyszerű letámadni ennyi embernek, mi?!
dudika10: nos, igen láttam, hallottam olyan szettet. Te is tudod, én is tudom, h nem attól mélynyomó, mert az is, hanem attól, h kiemel, és jön a "dábtepp" a tüdőmbe!!!
Ibituba: a fórumoknak van értelme, többek közt tapasztalatokat, tényeket lehet megosztani, csak KIB.SZOTTUL MEG KELL SZŰRNI. Honnan tudjam én, h nem hazudtok, a sok száraz tény, fogalom és adat mögé bújva? Amikor a fórum témája szubjektív. Ezerféleképp alátámasztott, h a Suzuki 1.3 X szempont alapján az ultimate választás. És a kollega a szomszéd topikban vett egy 3000 köbcentis Lagunát. Szerelni kell, fenntartása drága, minden oldalról rosszabb, mint a Suzi, de le nem cserélné semmi pénzért.
MIG21: volt: Logitech X230 2x, Z2300 2x, Z623 3x (asszem), LS21 1x, S220 1x, valami Labtec 2.1-es 1x. Illetve szükségből vettem anno egy T20-ast 60€-ért. Ezek egy része meg is van. Igen, az S220 is!
Illetve hogy jön ide a szakmaizás, ha a srácnak puskaropogásra, a gonosz morgására meg dábteppre kell (ami nem zene, és de kva igaz, mert ez már elhangzott a fórumon) szett? "Játékra kellene, zenéhez botfülű vagyok." Vesz egy 1250B-t vagy HF24-et, és jön sírni, h nincs basszus? Pedig Józsikának van a 9. emeleten.
Microlab Solo 7C kapcsán is feljött, h kevés a basszus.
smiti: magad fogalmaztad meg az általad generált, de nem létező problémát. Andy McKee-t hallgattál vele. Pont. Le kell cserélni egy Genius 1250B-re. Azzal vállalható (talán) a fenti művész. Ja... Youtube-on zenét hallgatni? Amikor itt ment a gyilkolászás a nem tudom én milyen mintavételezésű hanganyagokról???Kérdés: idejön a 0 kilométeres Doom-mániás, h neki 2.1 kell. Válasz: 100k alatt ne vegyél olyat. 10k-ért van Genius 1250B, stock option. Csá.
Elkullog szomorúan, és vesz egyet. Utána meg szid mindenkit, meg főleg magát, h miért ezt vette. Neki fingja nincs a frekvenciákról, hangminőségről stb. Ilyenkor mi van? -
Zoli133
addikt
-
MIG21
tag
válasz zolikaDB #20255 üzenetére
Ilyenkor az van, hogy az adott pénzért a lehető legjobb ár-érték arányú hangfalat ajánlottuk. Arra, hogy valaki visszajöjjön panaszkodni a 1250B hangjára, tudtommal itt még nem volt példa. Arra viszont, hogy elégedetten megköszönje a tanácsot, annál több!
[ Szerkesztve ]
-
neko18
senior tag
Üdv Fórumtársak!
Szeretnék segítséget kérni egy kisebb problémához. Valami audio kimenetet keresek mert a hangfalamon nincs semmi csati, és néha jó lenne fejhallgatóra venni, de nem akarok folyton a gép mögé mászni mert sarokasztalom van és körülményes. Sajnos a gépem elején sincs ilyen, csak usb. Valami audio kimenetre lenne szükségem ami vagy meghosszabbítja a hátul lévő csatit, vagy usb-ről megy, vagy ehhez hasonló. Nem szeretnék rá sokat költenikdxsv
-
Ibituba
aktív tag
válasz zolikaDB #20255 üzenetére
schawo-nak még válaszolj. pár dologban sántít amit nekem címeztél. te ajánlottál itt imént szarabbnál szarabb dolgokat nem én. én nem is ajánlottam neki semmit. a cikkel példálóztam amit állítólag ő olvasott. azt szintén nem én írtam. Én nem szoktam it típusokat ajánlani arra vannak itt "szócsövek" akik nem restek 101szerre is leírni ugyanazt. Ebből következik az hogy ÉN nem vezetek itt félre senkit, nem hazudok semmibe mivel nem tesztelgetek és nem is ajánlgatok hangfalakat. Ellenben veled aki hajtva még mindig a saját hülyeségét ajánlasz itt olyanokat amiket senki sem. Akkor most ki kever és hazudik illetve vezet félre?
-
zolikaDB
veterán
válasz Ibituba #20260 üzenetére
schawo: ja. Ecseteltem már párszor a hozzáértő MM-os kollegákról a véleményem.
Ibituba: és? Mondta vki, h :
- hazudsz
- félrevezetsz
- tesztelgetsz?
Ellenben 2x leírtad, h :
- nem ajánlgatsz
- de példálózol.
Tehát megerősíted, de új infó nincs.
Plusz: objektív tényeket mutatsz, amivel félrevezetek bkit is?
Nagyon indiszkréten: volt fórumlakó, akivel privátban beszélgettem, és mondta, h neki kicsit sok ez a 2.0 jó - 2.1 szar mantra, és megy vesz egy SW HF 1700-at. Ja, és boldog.
De egyszerű a képlet. Első hsz-t el kell olvasni, aki mégis 15000-ért akar 2.1-et, az újra olvassa el, majd menjen vegyen egy sztereót. És akkor ezzel mindenkinek rendben lesz a lelke a fórumon. Szakmailag főleg.
Az itteni "szakik" meg jók lesznek szócsőnek a fenti célra, ahogy mondtad.
Bumm. Vita részemről lezárva. Akit érdekel vmi, az úgyis addig megy, míg számára nem lesz kristálytiszta a dolog. Akit meg nem, az vesz vmit a Mediából. -
Zola007
veterán
Ne csináljátok már, semmire nem vezet ez a parttalan vita.
(#20245) szobipeti199: apróban árulnak Z523-at 10 ezredesért, Z4-et 14-ért
állítólag hibátlan, vedd meg és ha nem tetszik akkor ugyanennyiért max továbbadod
újat ne vegyél, annyit nem tudMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
szobipeti199
tag
Na jó akkor ibituba és hasonló trolloknak üzenném. Igen elolvastam a cikket, és számomra az a cikk semmit sem ér ugyanis a cikk írója szerint 100ezer alatt semmi sem jó, még a fölött is csak fenntartásokkal stbstb.
Lehet hogy vannak ilyen zenemániások/elvakultak/hülyék akik kiadnak több százezret egy hangszóróért, de az nem én vagyok. ZolikaDB frappánsan megfogalmazta a csirkenyakkal és a doommal. Ti meg szépen leoltottátok, mikor világosan megfogalmaztam, hogy botfülű vagyok. Burkoltan ez azt jelenti, hogy szarok a hangminőségre amit a 100ezres szarok produkálnak, nekem szimplán 2.1ből kell a legjobb ár-érték arány.
Szóval köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat és a hatalmas segítséget.. -
Bodz
nagyúr
válasz szobipeti199 #20266 üzenetére
Ha botfülű vagy és szarsz az egészre, akkor kb. teljesen mindegy, hogy mit veszel. Válassz valamit, amit tetszik külsőre!
-
dudika10
veterán
Ha nem érdekel, bármelyiket megveheted. Botfülű vagy és az is akarsz maradni (ZolikaDB szerint pedig teljesen normális az, ha meghagyjuk az embereket az áldásos tudatlanságban), mit számít, hogy mi mit ajánlunk?
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
szobipeti199
tag
Emiatt kértem a segítségeteket: "2.1ből kell a legjobb ár-érték arány"
-
AMDFan
addikt
válasz szobipeti199 #20269 üzenetére
Mivel a te értékrended sajátos a hangtechnikai eszközök tekintetében, ezért nem igazán fogsz kapni neked tetsző ajánlásokat ár-érték arányban. Remélem érthető.
-
titán
Pontosan ezekre az esetekre vannak kitenyésztve és fenntartva a hülyeboltos eladók. Nem a kérdésed rossz, hanem a kérdésed helyszíne.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
B1T3
addikt
Szilveszterkor egy 15 ezres 2.1 hangfal (Philips SPA5300) szolgáltatta a zenét. Kb. arra volt alkalmas, hogy a félig öntudatlan részegek tudtak rá bólogatni, és amikor valami számomra ismert szám került lejátszásra, akkor konkrétan zavart, hogy hallgathatatlanul rossz minőségben adott tovább mindent. Az elektronikus zene volt a legkevésbé rossz, de minden más, amelyben akadt több hangszer is, eszméletlenül összemosott volt, arról nem is beszélve, hogy a „basszus” abban nyilvánult meg, hogy valami recsegő, zavaróan kiemelt „mély” még inkább elnyomta az egyébként sem sok részletet a zenében. Magyarán szólva zenehallgatásra csaknem teljesen alkalmatlan, értékelhetetlen, amit nyújt.
Igen, tudom, ez csak ennek a típusnak az értékelése, de szerintem ez csaknem az összes hasonló 2.1 rendszerre elmondható. Pedig nincs drága hangfalam, sőt, de tényleg már egy kisebb előrelépés a hangminőségben is képes „művelni” a hallást, és pozitívan előremozdítani a minőségigény, ezért nagyon egyetértek azzal, amit dudika10 kiemelt már többször is (legutóbb találóan úgy fogalmazva, hogy „botfülű vagy és az is akarsz maradni”).
-
foosballfun
tag
válasz foosballfun #20164 üzenetére
Sziasztok!
Ebben valaki tud segíteni? link
Lehet egy kicsit zavarosra sikerült a megfogalmazás. Szóval az Edifiert PC mellett használom, és meg vagyok elégedve a hangjával egészen addig, ameddig zenét hallgatok. Film nézésre hiányolom belőle a basszust (szerintem kevés van neki). Az új szerzemény pedig tv mellé lenne rakva, a faltól kb 20 centire tudnám elhelyezni sajnos. És itt lenne egy újabb kérdésem. A Modecom vezetékes távirányítóját meg lehet hosszabbítani valamilyen módon? Esetleg várjak még vele egy keveset, és fektessek be a Tangent EVO E8 2.1 + EVO E4 hangfalpárba vagy valami hasonlóba?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz foosballfun #20273 üzenetére
Elso korben a helyedben a film lejatszasara hasznalt progtamban megprobalnam az EQ hasznalatat.
Ne emelj a basszuson, hanem minden mast huzz leahoganem angerot novelld. Igy csak filmek alatt modosul a hangkep es nem piszkal bele mindenhol, ahogy az oldalan levo potmeter.Az r1600 nem vadolhato meg azzal, hogy nagyon keves lene a basszus. Ket eset lehetseges. Vagy a szobaban es az elhelyezesben van gond (hatso reflexnyilasos doboznal a faltol valo tavolsag kulcskerdes lehet es a szoba meretei miattlehetseges, hogy az egyebkent meg letezo tartomany aljat veszted el szerencsetlen esetben), vagy pedig az igazan mely hangokat hianyolod, ezen viszont az arkategoriaban egyetlen rendszer sem tud segiteni (es nem is biztos, hogy a szoba egyebkent lehetoseget ad ra, hogy jo baszzusaid legyenek).
A jo basszus a legdragabb.Ahhoz, hogy elorebb mozduljon a kerdes, elobb ki kellene deriteni, hol a kaki.
-
smiti
veterán
Mivel elég kemény ellentétek vannak itt az ajánlott és az óhajtott minőség között, ezért nem lehetne ketté választani a topikot külön kategóriákra.
Mert a topik címe is a 2.0/2.1 hangfalak, de itt állandóan csak a " drágább " kategória az ajánlott. Nagy többségbe nem is zenéléshez keresik a berendezéseket hanem inkább filmre és játékra.
Most én is ott tartok, hogy ismét építek valami hifi rendszert zenehallgatáshoz, a számítógéphez ( főleg játék ) meg valami kommersz 2.1 rendszert.
Anno Marantz PM44 SE erősítőm volt,CD 46 lejátszóval és Wharfedale dobozokkal.
-
MIG21
tag
válasz szobipeti199 #20275 üzenetére
Tévedsz. A minőségre való igény nem pénzfüggő. 20-30 ezer Ft környékén is lehet jó hangfalat kapni (lásd összefoglaló)
Az meg, hogy mi a feleslegesen kidobandó pénz, egy szubjektív dolog.@ (#20276) smiti:
"Mert a topik címe is a 2.0/2.1 hangfalak, de itt állandóan csak a " drágább " kategória az ajánlott."Valótlan dolgot állítasz. Példának okáért számtalanszor volt ajánlva a Genius SP-HF1250B vagy 1255B. Ezt mások is megerősítik, mindig az adott árketegóriában gondolkodunk.
-
foosballfun
tag
válasz dudika10 #20274 üzenetére
Igen, sajnos az Edifierek is közel vannak a falhoz, ráadásul majdnem a sarokban van a bal oldali.
kép1
Ezen valamilyen hangcsapdával vagy szivaccsal tudnék javítani valamelyest? Mondjuk egy ilyennel? Ezeket amúgy csak simán a falra kell ragasztani?
Letöltöttem a Sinegent is, olyan 115-150 Hz között eléggé búgós a hangja, az nem tetszik, 100hz alatt pedig erősen elhalkul, kb 48Hz-ig hallom a mélyet.A filmet pedig mindjárt elkezdem állítgatni, meglátom milyen lesz így vele.
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz foosballfun #20278 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy játszadozol a hangfal helyével? Mert ha ennyire érzékeny az elhelyezésre, akkor lehet nekem is inkább a Modecom MC-SHF80U-t kellene választanom, mert annak elől van a reflexnyílása. Nekem meg szinte a falhoz kellene tolni a hangfalat.
-
dudika10
veterán
A 110Hz koruli eros bugas a szoba hibaja szinte biztosan (es ezen a sarok sem segit).
Ez az a frekvencia amin egyszeruen es olcson (nem mellesleg esztetikusan) komoly javulas nem erheto el.
Alatta pesig egyreszt teljesen termeszetes, hogy halkabb, egyreszt mert a ful erosen nem linearis (tehat egy tokeletesen linearis rendszert is halkulonak kell hallani), masreszt mint mondtam korabban is, a melyatvitelhez meret kell (es termszetesen a zsebedben penz).Probald ki mi valtozik ha a reflexnyilasokba dugsz egy-egy zoknit.
Ez a bugason segithet, de a doboz hamarabb vagni is fog.
Ha elorelepest szeretnel a melyek teren eros visszalepes nelkul minden masban, akkor mindenkeppen egy komolyabb melynyomoval es normalis meretu szatelitekkel rendelkezo rendszer kel neked ami mar 100hz alatt el van valtva es semmikeppen nem emel 110Hz kornyeken, mint az olcsovackok, mert ekkor mely helyett kegyetlen bugast kapsz maximum.Smiti: a falhoz tolas az elso reflexnyilassal sem az igazi, de sokkal kevesbe erzekeny a poziciora az olyan hangfal. Egyebkent hatso nyilaseseten a veletlen muvekent (vagy tervezessel) eloallhat kellemes eredmeny is.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Nem(csak) a fal miatt búg a hangfalad, hanem mert a remeg az asztal széle. A 100-150hz környéki búgás adódhat abból, hogy oldalt nincs megtámasztva.
Ilyesmi szerencsétlen "design" asztalom van nekem is, annyi különbséggel, hogy oldalt alul van fiókos és gépháznak való rész, de oldalt a levegőben lóg az asztallap.Nekem sikerült valamelyest javítani rajta azzal hogy ilyen fém bútorlábbal megtámasztottam az asztallapot az alsó részhez
első körben tüskelábakat kellene tenned vagy a hangfal vagy a tartó alá, hogy ne az asztal zenéljen.
Nekem legalábbis ez lesz a következő lépés
a tartók az asztalhoz voltak, homemade vagy vetted valahol?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
smiti
veterán
válasz dudika10 #20281 üzenetére
Még az lenne a legszerencsésebb, ha valahol meg tudnám hallgatni mindkettőt. De még a google-val sem találtam olyan helyet ahol készleten lenne, nemhogy egy üzletben mindkettő. MODE COM MC-SHF80U és Edifier R1900TII. Nem beszélve arról, hogy erre a vidéki boltokban még a hírét sem hallották ezeknek a márkáknak.
-
PuMbA
titán
Ez a 100-150Hz-es probléma elég érdekes, mert mintha a szobának lenne hozzá kisebb köze és inkább a hangdobozon múlik Genius 2000A-n van minimum egy jó 6dB-es pukli egy kis szobában (8 négyzetméter kb) SineGennel, de ugyanebben a panelházban (természetesen másik lakásba ) az én Akai SR-H110-emmel (Shure innen lopta a megnevezését ) meg nincs pukli, pedig a szoba kb. ugyanaz és nekem sincs egy fillér se elköltve akusztikára. Az egyetlen dolog ami különbözik, hogy nálam a szoba közepén a hosszanti oldalakon egymással nem szemben, hanem eltolva van két bazi szekrény Nem hiszem, hogy ez a két szekrény valami professzionálisan viselkedne Ja és a hangdobozok is ugyanúgy a szoba végébe vannak mindkét helyen + nálam a hátsó falban egy nagy ablak van
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Tehát a hallgatási pozícióban a hátad mögött van két nagy szekrény és mögötted ráadásul nem kemény falfelület van, hanem egy ablak. De egyébként minden ugyan az.
Vidd ki mindkettőt szabadtérre és "valamiért" eltűnik a pukli.
foosballfun: így gépről látom már az asztalt is.
Azért ez nincs teljesen a falra tolva, bőven van még hely játszani az elrendezéssel. Érdemes is!
Abba a sarokba egy elég nagy darab csapda kéne, a linkelt pár centis szivacsok ezen nem segítenek.
Azt, hogy az asztal rezonál-e nagyon egyszerűen ellenőrizheted. Ha az asztalra helyezett dolgok 110Hz környékén táncolnak, akkor bizony rezonál rendesen, és ez is egy megoldandó probléma. Nem tudom, hogy ez az asztal mennyire stabil, de a cél nyilván a lehető legstabilabb (ráadásul az üregek is rezonátorként tudnak viselkedni, ami néha jó, néha nem).smiti: meghallgatni, ráadásul egymás mellett a kettőt, nem fogod tudni, ebben szinte biztos vagyok.
Örülj, ha az egyikből találsz kiállított darabot...
Ezek a hangfalak már nem olyan tucattermékek, mint a 10k alatti vackok, amiből minden második ember vesz egyet, de nem is olyan drága termékek, hogy demózni kelljen őket, és a közönségük sem az a tipikus "elmegyek beülök a fotelbe a boltban és meghallgatok 10 különböző hangfalat" típus. Az egyel olcsóbb kategória ki van állítva a multiknál, a drágábbak meg a szakboltokban. Ezekkel a kutya nem foglalkozik.Zola007: el kéne kezdeni legyártani egy csomó olyan kis tartót. Lenne rá igény is talán...
A "professzionális" darabok sokba kerülnek, de egy párezer forint anyagköltségű darabbal is drasztikus javulást lehet elérni. Érdemes beszerezni egy hasonlót mindenkinek.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
smiti
veterán
Esetleg van valakinek tapasztalata a Plazamarket.hu-ról? Az Edifier R1900TII-t máshol nem nagyon találni. Vagy lenne esetleg más beszerzési forrás?
A google-n rákeresve a Marketre nem túl biztató infókat lehet találni róluk. -
Zola007
veterán
válasz dudika10 #20285 üzenetére
Ezek a hegyes fém kúpok / tüskék vagy a gömbfejű verzió mennyibe szokott kerülni (4db)?
már ami elfogadható minőség[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Van egy Behringer Ms40-es hangfalpárom. A problémám az lenne, hogy ps4-re kötve nem akar megszólalni. A TV boxra ( vagy mi a neve) kötve hibátlanul szól. A ps4-en van mindenféle beállítási lehetőség, lehet itt véreztem el, mivel fogalmam sincs, hogy mik lehetnek.
A primary output portot az opticalra állítottam, ez még ment, viszont ezen belül 3 választási lehetőség van, de mindegyiket be is lehet pipálni:
Dolby Digital 5.1
DTS 5.1ch
AACAudi format résznél is 3 közül lehet választani, itt már csak egyet, de igazából egyikkel se szól :
Linear PCM
Bitstream(dolby)
Bitstream(DTS) -
zenwalk
senior tag
-
B1T3
addikt
válasz szobipeti199 #20275 üzenetére
1. Írtam, hogy nekem sincs drága hangfalam, tehát nem csak 100 ezerért lehet előrelépni ezektől az olcsó 2.1-ektől.
2. A minőséget ne tedd idézőjelbe, 100 ezerért már tényleg kaphatsz azt is, egy olcsó 2.1-nél viszont el kell felejteni ezt a fogalmat.
3. A minőségre így is igénynek kéne mutatkoznia. Ami azt illeti, nyomokban felfedezhető ez, mert a legjobb ár-érték arányú 2.1-et keresed.
4. Egy drága hangfalra kiadott pénz nem felesleges és nem kidobott, főleg ha valaki szereti a zenét. Persze vannak prioritások, mire mennyi pénzt tud szánni az ember, de ettől még elhamarkodott kijelentést tettél.
Érdekes tényleg, hogy sokan telefonra szívbaj nélkül kiadnak 100 ezer fölötti összeget, pedig 98%-ban azt csinálják vele, amit egy olcsóbb modellel is ugyanúgy végre lehet hajtani, tehát nem jön ki egyértelműen az előnye az adott készüléknek. Hangfalnál már más a helyzet, teljesen világos a pozitív előrelépés a komolyabb hangfallal. Tudom, általánosítottam, de tényleg ez a tendencia figyelhető meg az emberek hozzáállásában. -
foosballfun
tag
válasz dudika10 #20281 üzenetére
Na mostanáig tesztelgettem. PotPlayer-t használok filmnézésre, sajnos csak előre beállított EQ van, így azzal próbálgattam. Mit is mondjak, eléggé el tudja rontani a filmet. Még kipróbálom Media Player Classical is, ahogy írtad korábban, mélyet hagyom eredeti helyén, a többit pedig lehúzom.
Megnéztem, és az asztalon nem rezonál semmit. Telepakoltam mindennel amit csak találtam. Így elvileg az asztal nem lehet nagy gond. Amúgy eléggé masszív darab.
Attól tartok, akkor el kell kezdenem spórolnom egy értelmes 2.1-re. Amit az összefoglalóban ajánlanak (Prodipe Pro 5 V2 Sub 10s Bundle) már elhozná számomra az "igazi" mély és mellkason vágó mélyeket?smiti: Átvittem egy másik szobába, ami nagyobb is mint ahol van, rádugtam egy laptopra meg az X-FI hd-ra. A szoba közepébe tudtam csak elhelyezni. Más hangja volt nagyon. Búgás csak 140-150Hz környékén volt. Basszus mintha kevesebb lenne előtte ülve, tőle távolabbra viszont (kb 4 méter) sokkal nagyobb.
Az én Edifiereim is Plazamarketből valók. Személyes átvétellel rendeltem. E-mailben megkérdezték még egyszer, hogy milyen fizetési módot választottam, aztán írtak kb. 1 hét múlva hogy mehetek érte. Rendesek voltak, kibontatták a dobozt, megnéztük hogy minden rendben van-e vele. Garanciába visszaküldenem pedig remélem hogy nem kell a jövőben.Zola007: A tartók nem az asztalhoz voltak. Nagybátyám asztalos, Ő csinálta nekem.
[ Szerkesztve ]
-
-
dudika10
veterán
válasz foosballfun #20293 üzenetére
Telefonrol most nem irnek sokat, csak egy apro figyelmeztetest:
A szoba eszmeletlenul sokat szamit (es megis nagyon keves szo esik rola altalaban sajnos).
Mindenfele konkret tudas nelkul csak annyit mondanek, hogy az adott szobaban egyaltalan nem biztos, hogy igazan jo melyeket el lehet erni, es ha el is lehet erni, akkor sem biztos, hogy a szobahoz eleg minimalisan hozzanyulni.Ha erdekel a tema beszelgethetunk majd rola, de ahhoz billentyuzet ele kell ulnom.
-
Radeon_5
aktív tag
Na itt az en kerdesem, probalom osszefoglalni a szituaciot amennyire csak tudom. Tudom, olvassak vissza (meg is tettem eleg sokat), de mindenki szituacioja alapvetoen egyedi, igy mindenkinek mast lehet talan ajanlani, ezert van a forum nem?
Alapvetoen elektronikus, (neha egyeb, fokent 1-2 rock) zene hallgatasara mit ajanlanatok a 30-50e kategoriabol? Fokent osszetettebb IDM, DnB, es erdekesebb alter dolgokat hallgatok, meg eleg sok chillt es ambientet is. Ha fontos, mutatok linkeket a jellemzo zenekbol, youtube-rol egyelore, mi masrol
Szoval foleg basszus-orientalt dolgokat, de nem akarom lebontani a haztetot, szoljon frankon de pontosan, ugyhogy raszannek a ratyi 10e Ft-os csipogoknal nagyobb osszeget is emiatt. Es fontos a tobbi tartomany is, zenere viszonylag igenyes vagyok (meg ha nem is szakmabeli nyilvan), es hajlando fejlodesre
Nem tudom a studio monitorok mennyire elegitenenek ki, nem is az ar, hanem a hangkep miatt, emiatt persze elmegyek hallgatozni 1-2 boltba a kovetkezo hetekben, megtoltott pendive-al Vagy egyaltalan letezik ajanlott 2.1 erre a celra, mondjuk 50k-ig? Elegge lehuzzatok itt a 2.1-eket Logitech Z4 meg amit dicsertek tobben, bar azt is biztos 'leolcsozzatok' meg mar beszerezni is nehez, bar hasznaltan akad.Ja es PCrol (notebook inkabb) menne a moka, beszereznek egy hasznalhatobb kulso hangkelto eszkozt is akkor mar nyilvan, mondjuk 10k-ig mit tudnatok ajanlani ehhez a kombohoz?
Esetleg meg kabel tippek is johetnek ha szukseg lehet ra.Amiket eddig kinezegettem (meg nem hallgattam egyiket sem):
- Edifier 1600 / 1900
- Microlab Solo 6c
- KRK Rokit 5 / 6
- Prodipe Pro 5Tudom jon majd a meggyozes hogy menjek akkor mar fel meg par tizest, amit esetleg meg meg is tennek ha nagyon meggyoz valamelyik elo meghallgatas utan, de azert persze van egy hatar. Meg mondjuk ha nagyon jol megneztem magamnak valamelyiket, valszeg ugyis kulfoldrol rendelnem, olcsobban mint amennyiert itthon kaphato.
Mas: A Microlab Solo 6c tenyleg elfelejti minden ki-be kapcsolas utan a magas es mely beallitott szintjeit (es a hangerot is?)?
[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
foosballfun
tag
válasz dudika10 #20296 üzenetére
Igen, ma én is rádöbbentem mennyit is számít a szoba. Amúgy érdekel a téma nagyon is, meg jó is lenne okosodni ilyen téren, de úgy érzem, eléggé drága és összetett "hobbit" találtam magamnak.
Apropó, a zokni a reflex csőben maradhat benne? Nem lesz tőle semmi gondja a hangfalnak?
Amúgy köszönöm a tippjeiteket, segítségeiteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest