Napi Anime: Death Note (A Halállista)

dnbanner

Te mit tennél, ha megadathatna a lehetőség, hogy mások sorsáról istenként dönthess?

Újabb sorozatunk kezdő alanya, nem más, mint a Mangából adaptált Anime sorozat, a Death Note. A sztori egy vérbeli Thrillert tár elénk, melyben a főhős(v. főgonosz?) egy japán középiskolai tanuló, aki hozzájut egy Halálisten(Ryuk) füzetéhez, melybe neveket írva, embereket ölhet.

Ryuk és Light
Ryuk és Light

Természetesen elég nagy népirtás kezdődne meg, ha minden azonos nevű ember meghalna, így a tulajdonosnak ismernie kell a likvidálni kívánt személy arcát is, hogy a névazonosságok kizáródjanak. A történet folyamán Ryuk végigkíséri Light ámokfutását a Halállistával, melybe Light, a hatalomtól megrészegülve bűnözők ezreinek nevét írja bele, hogy megtisztítsa a világot. Magát tekinti egy újonnan megszülető világ istenének, aki ezentúl felügyelni fogja a rendet és a békét.

Light munkában
Light munkában

A történet 3. főszereplője L, a titkosügynök-detektív, aki egy Amerikai titkos szervezet tagja. Ő veszi fel a kesztyűt Light ellen, és megpróbálja kézre keríteni a nép által Kyrának elnevezett gyilkost.  Mivel Light sem L nevét, sem L arcát nem ismeri elöször, ezért kénytelen L közelébe férkőzni a történet előrehaladtával, ezzel vállalva a lebukás veszélyét.

Light és L együtt nyomoznak
Light és L együtt nyomoznak

A sorozat mellett, készült egy 2 részes film is a történetből, mely azonban nem azonos a sorozatban játszódó cselekményekkel, habár a szereplők mindkét műben ugyanazok maradtak. A gyakori intrikus fordulatok és rendkívűl jól kidolgozott karakterek biztosítják, hogy Light és L harca a 37. rész végéig odaszegezi a nézőt a kanapéhoz! Akinek nem jön be az Anime, annak érdemes megpróbálkoznia a megfilmesített változattal, mert a koncepció annyira hangulatos és jó, hogy még a film is nagyon izgalmasra és jóra sikerült.

Misa-Misa
Misa-Misa

A végére hagytam a sorozat női mellékszereplőjét, Misa-Misa -t. A történet során ő is hozzájut egy Death Note-hoz, így ő is megszabadít jópár embert az életétől. Rajongásig szereti Kyra-t és így eljut Light-hoz, akibe szerelmes lesz. Misa mutatós, ám nagyon egyszerű lány, akit Light a saját céljai elérésének érdekében többször is felhasznál a történet során.

Galéria

Azóta történt

  • Napi Anime: Neon Genesis Evangelion

    Sorozatunk második tagja, egy robotos világvége hattyúdal. Nézzük mit rejt a nyúl ürege.

  • Napi Anime: Dragonball

    Harmadik napi adagunk következik. Fikázni lehet, de ez akkoris kötelező! Jöjjön tehát a Dragonball!

  • Napi Anime: Ghost in the Shell

    A negyedik napi betevőnk, egy nemzetközileg is elismert rajzfilm , a G.I.T.S. Én azért szeretem ezt a rajzfilmet, mert egy olyan jövőképet mutat be, amelyben, ember és gép úgy él szimbiózisban, hogy egyik sem kerekedik felül a másikon.

  • Napi Anime: Gantz

    A Gantz mindig is a kedvenc Animéim közé tartozott, mert a scifi elemek mellett olyan sokkolóan életszerűre sikeredett, hogy a készítők engem megvettek vele! Nézzük hát miről is van szó.