Napi Anime: Neon Genesis Evangelion

Ez a sorozat már-már művészi szintre emeli az Anime műfajt. Az alapkoncepció sem egyszerű, mert egy haldokló földön játszódik a történet, ahol a világ éppen igyekszik talpraállni.

Megtörtént a Second Impact, ami egy meteorbecsapódás, és ezt követően világháború dúlt a földön. Újabb csapás jelenik meg, mely véget vet a virágzásnak, mert a földre angyalok érkeznek, akik folyamatosan támadják a népesség megmaradt részét.

Az egyik Angyal
Az egyik Angyal

Az angyalok többféle alakban léteznek, mindegyik az emberek előtt létrehozott egyik lehetséges létforma alakjában jelenik meg, olykor hatalmas, máskor meg emberi méretben. Mivel az emberek számára már a civilizáció fennmaradása a tét, ezért létrehoznak hatalmas, robotszerű lényeket(EVA), melyek likvidálhatják ezeket az angyalokat, hogy megmentsék a földet. A robotokat viszont nem képes egy felnőtt irányítani, ezért 14 éves gyerekeket képeznek ki pilótának, a robotok irányításához. A főszereplő is egy 14 éves pilóta, Ikari Shinji, aki tulajdonképpen belecsöppen ebbe az egész világmegmentő tébolyba.

Az EVA-k
Az EVA-k

A sorozat rengeteg ideológiai kérdésen affektál, és rengeteg összetett apró szálból épül fel a történet, így végig egy percre sem lankadhat a figyelmünk, különben a későbbiekben szürke foltok maradnak majd a sorozat végén.

Jézus a kereszten, Japán felfogásban
Jézus a kereszten, Japán felfogásban

A komor hangulatot végigkísérik a történetben a keresztény vallás elemei. A kezdetektől folyamatosan egyre sötétebb a hangulat, és ez csak fokozódik a történet előrehaladtával. A történetírók, félelmetesen eltalálták azokat a sarokpontokat, amikkel a sikeres küldetések ellenére is, valahogy mindig sikerül egyre nyomasztóbbá tenni a történetet. Ennek ellenére is mindvégig izgalmas és érdekes marad a sorozat, a rengeteg cselekményszálnak és a misztikus keresztény elemekkel teletüzdelt sztorinak köszönhetően, melyben a Happy End, mindig valami rosszabb kezdetét is jelenti egyben.

Galéria

Azóta történt

  • Napi Anime: Dragonball

    Harmadik napi adagunk következik. Fikázni lehet, de ez akkoris kötelező! Jöjjön tehát a Dragonball!

  • Napi Anime: Ghost in the Shell

    A negyedik napi betevőnk, egy nemzetközileg is elismert rajzfilm , a G.I.T.S. Én azért szeretem ezt a rajzfilmet, mert egy olyan jövőképet mutat be, amelyben, ember és gép úgy él szimbiózisban, hogy egyik sem kerekedik felül a másikon.

  • Napi Anime: Gantz

    A Gantz mindig is a kedvenc Animéim közé tartozott, mert a scifi elemek mellett olyan sokkolóan életszerűre sikeredett, hogy a készítők engem megvettek vele! Nézzük hát miről is van szó.

  • Napi Anime: Record of Lodoss War

    A sorozat vége felé közeledve, nem tehetem meg, hogy ne vegyem elő az egyik első animét amit láttam. Ez egy Fantasy klasszikus, mely sokmindenben hajaz a LOTR-re, de ez nem vált hátrányára. Sőtt!

Előzmények

  • Napi Anime: Death Note (A Halállista)

    Véget ért, a Napi Csaj, de a Napi sorozatunk megy tovább! Ezen a héten Animekről fogunk egy 7 napos kedvcsinálót publikálni, melynek a végén szavazhattok a legjobbakra!