Mass Effect 3: Véletlenül felkerült XBOX Live-ra a tesztverzió

A tegnapi nap folyamán a Mass Effect 3 egy korai, belső tesztelésre szánt verziója került fel az XBOX Live oldalára. Az információk alapján nagy valószínűséggel arról a tesztváltozatról van szó, amit januárban mi is megkapunk, hivatalos demó formájában. A kipróbálható változat tartalmazni fog egyjátékos és multi elemeket is. Habár a Microsoft gyorsan eltávolította a bétát, addigra már sokan letöltötték és elárasztotta az internetet a képek és videók áradata.

Figyelem! A most következő információk, valamint a kiszivárgott képek spoileresek lehetnek, így csak azok nézzék meg, akiket nem zavar, hogy megtudnak pár információt a játékról! A BioWare hivatalos fórumán Jessie Hudson tudatta a játékosokkal, hogy a kiszivárgott verzió még egyáltalán nem a végleges állapotokat tükrözi. Aki esetleg ez alapján a korai béta alapján von le következtetéseket, az ne ítéljen elhamarkodottan, ugyanis ezek változni fognak.

A kiszivárgott információk közül kezdjük elsőként a nem kevesebb, mint 66 darab képpel, melyeket még sikerült időben lementenünk - ha esetleg a cikk megjelenéséig törlik őket -, így most ti is megtekinthetitek ezeket az alábbi galériában:

Mass Effect 3: XBOX Live béta képek

A képek után most következzenek a játékmenetet érintő információk. Akik mostanra már végignézték a kikerült képeket, azok észrevehették, hogy sok változást láthatunk rajtuk. Jessie Hudson fentebbi kijelentésének az apropóját leginkább az adta, hogy a következő képen láthatjuk, amint kiválaszthatjuk a játék elején, miképpen kívánjuk azt végigjátszani:

A kép alapján a Mass Effect 3 játékot háromféle beállítással játszhatjuk végig. Az információk szerint ezek a következők lesznek:

  1. Akció Mód (Action Mode) - Azok a játékosok, akiket zavar a sok párbeszéd és inkább harcolni szeretnének, ez az opció lesz ajánlott. A játék küzdelmei normál nehézségi szinten fognak zajlani, a szövegelést pedig minimálisra csökkentik, ugyanis a dialógusok során automatikusan fog válaszolni karakterünk a neki feltett kérdésekre.
  2. Történet Mód (Story Mode) - Akik viszont épp a párbeszédeket szeretik és nem nagyon akarnak lövöldözni, ők eldönthetik hogy mit válaszoljanak a dialógusok alatt. Itt a harcok nehézségét minimálisra csökkentették, a hangsúly a párbeszédeken és a történet háttér információinak minél jobb megismerésén lesz.
  3. Szerepjátékos Mód (RPG Mode) - A szerepjátékos mód tulajdonképpen a felső kettő összevonása, azaz ahogy eddig is játszhattuk a Mass Effect sorozatot. Ezen opció választása esetén a harcok normál erősségi szinten zajlanak, a párbeszédek során pedig mi választhatjuk meg, mit válaszolunk a kérdésekre. Nyilvánvaló, hogy azoknak, akik játszottak mindkét résszel, ez az opció lesz ajánlott.

A Mass Effect 3 multijáról is kiderült pár információ. A Galaxy at War fedőnéven zajló hadjárat használatához az Origin rendszerén keresztül lehet majd hozzáférni, tehát a játékosoknak mindenképpen aktiválniuk kell az egyszer használatos kódjukat (Online Pass), ha multizni szeretnének.

Az online opciók között ismét megtalálható lesz a játékmenetre vonatkozó információk feltöltésének lehetősége, hogy ezek segítségével a BioWare tudja tökéletesíteni a játékot. Az információk alapján a kiszivárgott béta - és a januárban várható hivatalos demó is - a Mass Effect 3 első, Földön zajló epizódját fogja tartalmazni, amiben Shepard és Andersson lesznek a fontosabb szereplők.

A BioWare szerint minden karakterrel összefutunk majd a Mass Effect 3-ban, akiket megismertünk az első két rész végigjátszása közben, valamint túlélték a játékok eseményeit. Tehát a mentett állásunknak ezúttal is komoly szerepe lesz, 2012. márciusáig mindenki játssza végig a második részt, hogy tudja importálni a karakterét.

A Mass Effect 3 megjelenése 2012. március 9-én várható Európában, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények