Rendszeres online hitelesítés kell majd a Mass Effect 3-hoz

A BioWare bejelentette, hogy a Mass Effect 3-nak lesz pár olyan tulajdonsága, melyekkel nem árt már most tisztában lennünk. Kezdjük mindjárt az autentikációval. Azt ugye eddig is tudtuk, hogy az EA Origin platformján keresztül kell majd a játékot hitelesíteni, de most újabb, pontosabb információkkal is szolgáltak ezt illetően.

A hivatalos információ szerint a Mass Effect 3 minden egyes indításakor online hitelesítést fog elvégezni az Origin rendszerén keresztül, azaz - gondolom, ahogyan a ME2-ben is volt - be kell majd jelentkeznünk az EA fiókunkba ahhoz, hogy el tudjuk indítani a játékot. Amint megtörtént a hitelesítés, utána már nincs szükség internetkapcsolatra, kivétel a multi esetében, ott természetesen folyamatosan bejelentkezve kell maradnunk.

A BioWare annyit is elárult még a Mass Effect 3-ról, hogy nem lesz benne osztott képernyős kooperatív mód konzolokon, valamint kimarad a baráti tűz lehetősége, továbbá a PC verzió esetében nem lesz LAN és dedikált szerver támogatás. Állításuk szerint minderre a beépített matchmaking rendszer miatt van szükség, habár ez elég sávszélesség igényes. Mindazonáltal megnyugtatnak mindenkit, hogy a multi által közölt információk javarészt P2P alapúak lesznek, így minél többen játszanak vele, úgy javul a teljesítmény is.

Azt is elárulták, hogy a játék egyetlen lemezen fog érkezni, így azok számára ez jó hír, akik nem szeretnek menet közben lemezt cserélni konzoljukban. Aki kíváncsi, az a teljes interjút elolvashatja az alábbi linken keresztül:

BioWare Blog: Jesse Houston interjú

Azóta történt

Előzmények