BioWare: Nem lesz kötelező multizni a Mass Effect 3-ban

Amikor a BioWare bejelentette, hogy a készülő Mass Effect 3 című játékban lesz multiplayer, sokan csalódottságuknak adtak hangot, hogy ugyan miért kell azt beleerőltetni, amikor az előző két részben egyáltalán nem volt és nagyon is jó játék volt anélkül is. A BioWare edmontoni stúdiójának menedzsere, Aaryn Flynn egy vele készült interjú során megnyugtatta az aggódó játékosokat: nem lesz kötelező multizni a Mass Effect 3-ban.

- "Korábban volt egy olyan kijelentés, miszerint minél jobb eredményt érsz el multiban, annál sikeresebb leszel az egyjátékos hadjáratban is," - mondta  Aaryn Flynn. "Szerintem ez egyáltalán nem igaz. A mi megközelítésünk szerint a multiplayer csak egy választható lehetőség lesz minden rajongónk és játékosunk számára. Az egész pusztán arról fog szólni, hogy bizonyos dolgokat másképpen érhetünk el multi segítségével, mintha egyedül játszanánk végig a Mass Effect 3-at."

Korábban már mi is beszámoltunk a BioWare főnökének, Casey Hudsonnak azon nyilatkozatáról, melyet a Mass Effect 3 új rendszeréről, a Galaxy at War-ról tartott. Ott akkor ő azt mondta, hogy a játék végkifejletére mindennek hatása van, beleértve a multiplayert is. Ez okozta végül azt a félreértést Aaryn Flynn szerint, ami miatt megijedtek a multizni nem akaró játékosok. Hogy melyikőjüknek lesz igaza, az kiderül 2012. március 6-án, amikor megjelenik a Mass Effect 3 PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények