Mass Effect 3: Galaxy at War, azaz Online Pass EA-módra

Az Electronic Arts megerősítette, hogy a második részhez hasonlóan a Mass Effect 3 is részt fog venni a "10 dolláros stratégia" tervben, vagyis minden újonnan vásárolt játék mellé egy egyszer használatos kódot mellékelnek. Ezt Online Pass rendszernek hívják. Lényege, hogy az extra tartalmak és multiplayer lehetőségek csakis azok számára lesznek elérhetők, akik rendelkeznek egy Online Pass kóddal.

A ME2-ben Cerberus Hálózatként ismerhettük ezt a rendszert, a Mass Effect 3-ban ez "Galaxy at War" néven fog szerepelni, de a funkciói teljes mértékben megegyeznek az abban látottakkal. Aki újonnan vásárolja meg a játékot, az ingyen megkapja az aktiváló kulcsot, viszont aki használtan vette, annak 10 dollárt kell fizetnie egy Galaxy at War (Online Pass) kulcsért. Enélkül ugyanis nem érheti el a játék multiplayer módját és a DLC-ket sem.

A játéknak négyfős kooperatív módja lesz, melyben egy saját magunk által választott faj és kaszt képviselőjeként egy négyfős elit kommandós egység tagjaként szállunk majd szembe a betolakodókkal. És bár a játék megnyerhető egyszemélyes módban is, állítólag a multiban elért sikereink a szóló kampányra is kihatással lesznek. A Mass Effect 3 multplayer módjáról hallgassuk meg Casey Hudsont, aki elmagyarázza nekünk a benne lévő lehetőségeket:

A Galaxy at War rendszer egy opcionális játékmódot is kínál a Mass Effect 3 végigviteléhez, ugyanis aki érez magában elég stratégiai érzéket, az menedzselheti is a galaktikus háborút. Shepard parancsnok rendelkezik egy úgynevezett "Galaktikus Készenlét Mértéke" jellemzővel is, ami kulcsa a Galaxis sikeres megmentésének.

Ezt a képességet a kampányon belül véghezvitt eredményeink, a rendelkezésünkre álló nyersanyagok mértéke és a multiplayerben elért sikereink mind-mind befolyásolják. Ennek függvényében tudunk egységeket bevetni az ellenféllel szemben. Azonban mindez pusztán egy extra lehetőség, aki egyedül szeretné végigvinni a játékot, mint az eddigi részeket, az is megmentheti a Galaxist.

A Mass Effect 3 megjelenése 2012. márciusában várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények