Gran Turismo 6 - még PS3-ra?

Michael Deny, a Sony Computer Entertainment Europe alelnöke valószínűleg elszólta magát a Silicon Republicnak adott interjújában, ahol a PlayStation 4 jövőjéről értekeztek. A számunkra fontos rész, ami a PS3-ra vonatkozik, érdekes megvilágításba helyezi a jelenlegi generációs Sony konzol helyzetét.

"Nézd a PS3-ra most kijövő játékokat, mint a The Last of Us, Beyond: Two Souls, GT6 és harmadik féltől egy újabb fantaszikus Assassin's Creed és GTA."

Ezek közül talán az új Assassin's Creed lehet még meglepő, de ennél furcsább lenne egy új Gran Turismo a koros PS3-ra. Ugye a Polyphony Digital mindig is két GT-t adott ki az eddigi asztali Sony gépekre, de nem rónám fel nekik, ha a manapság elnyúló fejlesztési idők miatt mégis PS4-re adnák ki a hatodik részt. A GT5 ugyanis a lehető legtöbbet sajtolta ki az öregecske hardverből és biztos, hogy nem lenne akkora álleejtős faktor, mint ha a következő generációra jelenne csak meg. Arról meg nem is beszélve, hogy így egy kifutó hardverre adnának ki egy újabb húzócímet, ahelyett, hogy a PS4-et támogatnák meg vele - a DriveClub talán nem lesz elegendő.

 

Azóta történt