Gran Turismo 6 - Bejelentés, trailer, információk

Nem kellett sokáig várnunk rá, a közép-európai idő szerint délután 5 órakor kezdődő születésnapi eseményen megtörtént a hivatalos bejelentés. Érkezik a Gran Turismo 6, méghozzá jelenlegi generációra, azaz Playstation 3-ra.

A bejelentés szerint teljesen újrairtak mindent az új részben. Többek között vadiúj grafikus és fizikai motor felel majd a megjelenésért, ami mellé kapunk Adaptív Tesszellációt is.  Ez nem más, mint egy olyan eljárás, mely a tesszelláció mértéket nem a távolsághoz vagy az előre megadott értékek szerint definiálja, hanem a képernyőterülethez. Vagyis hiába van közel egy tárgy a szemlélőhöz, hacsak egy minimális területet foglal el a képernyőből, akkor nem lesz sokszorosan tesszellálva.

Az ígéretek szerint teljesen új felhasználó felületet is kapunk, a töltési idők csökkentésével is sikereket értek el, így a teljes játékban ezzel is számolhatunk.

Na de nézzük mire is számíthatunk. Autók terén is komoly változás történt, ugyanis nem kevesebb mint 1200 jármű lesz elérhető a játékban. Bekerültek a  Gran Turismo 5 autói, amelyek mellett újakat is kapunk. Ha mindez pedig nem lenne elég, a jövőben érkező DLC-kkel újabbnál újabb autók bővítik majd az amúgy sem szerény listát.

A versenypályák számával sem leszünk hadilábon. 33 helyszín, 71 pályája segíti elő a szórakoztatásunkat, amelyek mellé havonta érkezni fog új pálya DLC formájában. Többek között az eseményen látott "Silverstone Circuit" is elérhető lesz.

A bemutatott demóban a következő járművek voltak láthatóak:

Acura NSX ’91
Alfa Romeo TZ3 Stradale ’11,
Alpine A110 1600S ’68
Audi Sport quattro S1 Rally Car ’86,
Ferrari 458 Italia ’09,
Ferrari Dino 246 GT ’71
Ford GT ’06
KTM X-BOW R ’12
Lamborghini Countach LP400 ’74
Light Car Company Rocket ’07
McLaren MP4-12C ’10
Mercedes-Benz SLS AMG GT3 ’11
Nissan 370Z (Z34) (GT Academy Version) ’08
Nissan 370Z Tuned Car (GT Academy , Version) ’08
Nissan GT-R Black edition (GT Academy Version) ’12
Nissan GT-R Nismo GT3 N24 Schulze Motorsport
Nissan Leaf G (GT Academy Version)
Tesla Motors Model S Signature Performance ’12
Toyota 86 GT ’12

A látottak alapján tehát a Gran Turismo sorozat 6. részéről elmondható, hogy szebb, nagyobb, tartalmasabb lesz mint a széria korábbi részei. És hogy mikor is várható a megjelenése. A jó hír, hogy még 2013-ban érkezik a játék, pontosabban az év végén. Ami pedig a legfontosabb, hogy Playstation 3-ra várható a folytatás, de mivel az idei E3-on és a Gamescom-on bővebb információk várhatók a játékról, lehetséges, hogy később Playstation 4-re is kiadják az új részt. A bejelentés mellé természetesen a fenti képeken túl egy rövidke trailert is kaptunk. Érdemes megnézni.

Azóta történt

Előzmények