Eve Online: Hajórevamp a télen

Új állomásához érkezik majd a télen az űrhajók revampja az EVE Onlineban. Még mindig kis hajóosztályok vannak soron. Nézzük sorra, milyen változásokat hajtottak már végre, és miket fognak még a télen implementálni!


Összefoglaló táblázat

A bányászhajók mindig is külön kasztot alkottak, és nemrégiben kicsit át is alakították őket, mindegyiket a három legjobban áhított paraméter egyikére specializálva: nagy raktér, nagy hozam, nagy pajzs. A tech2-es társaik ezt a kidomborodó jellemzőt fokozzák tovább. általános raktere mindegyiknek lecsökkent, helyette egy új, csak érceket befogadó raktértípust kaptak. Ide kapcsolódó változtatás, amely még nem került ki a Tranquilityre (így hívják az EVE Online szerverét), egy új bányászfregatt megjelenése is, amelyet a téli időszakban fognak berakni a játékba. Rá nem lehet majd Strip Minert rakni, viszont mobilitása a fejlesztők szerint alkalmassá teszi majd ellenséges űrben történő bányászatra. A kérdés csak az, mi viszi el a lefúrt ércet?


Concept art: New ORE Mining Frigate

Ami viszont már bekerült a játékba, hogy az eddigi bányászatra bónuszt kapó fregattok ezen adottságukat elveszítették, helyette logisztikára (ez az heal EVEben) lettek kihegyezve, az Inquisitor és a Navitas armorra, a Bantam és a Burst pedig pajzsra.
A Kestrel, a Tristan és a Breacher szerepe változatlan marad. Bár egy korai fázisban még amellett tették le a voksukat a devek, hogy rakétás fregattok lesznek belőlük, a végső (?) verzió szerint megmaradtak általános harci fregattnak, mint a Tormentor, Punisher, Merlin, Incursus és a népszerű Rifter. Emellett a Kestrel kap egy hatótáv bónuszt, a Tristanból drónhajó lesz, a Breacher pedig alkalmasabb lesz majd közelharcokra az új shield boost bónuszának köszönhetően.
Az exploration/szkennelő fregattok (Magnate, Heron, Imicus, Probe) funkcióban változatlanok maradtak, előnyeiket egységesítették.
A Crucifier, Griffin, Maulus, Vigil négyes mindegyike az ew-re különböző válfajaira specializálódott. A Crucifier a tracking disruptra, a Griffin a jammelésre, a Maulus a sensor dampeningre, a Vigil pedig a target paintelésre. Eddigi bónuszaikat sebzésre, lőtávra, vagy sebességre elveszítették (ez egyébként sok másik, új funkciót kapott hajóra érvényes).

Télre tervezik az eggyel nagyobb hajóosztály, a rombolók (destroyer) revampját is, de ez csak a tier 1es destrókat érinti. Túl sok változtatás nem lesz, a bónuszok mindenhol változatlanok maradnak, a Coercer kap még egy med slotot egy low slot rovására, a Cormorantnál fordítva, -1M +1L, a Catalysten és a Trasheren pedig még ennyi sem változott, a defense (shield/armor/structure), cap és mobilitás értékeken változtattak (ezeken egyébként minden fregatt, romboló és cirkáló osztályba tartozó tech1es hajón igazítottak kisebb-nagyobb mértékben).
Ami itt újdonság lesz, az a Tier2-es hajók, amelyből természetesen mindegyik faj kap majd. Egyelőre sem nevük, sem kinézetük, sem paramétereik nem ismertek. Utoljára a CCP egy félig designpályázatba átfordult rajzpályázatot hirdetett a devianarton, és az ott nyertes műveket használta fel a tier3-as battlecruiserekhez. Annak nagy sikere volt, erőteljesen megmozgatta a játékosokat, de arról nincs hír, hogy most is terveznének-e hasonlót. A destrók egyik érdekessége, hogy nem lineárisan illeszkednek a többi hajóosztály közé a tanulási ciklusban, hanem kilógnak belőle. Jelenleg a vezetésükhöz szükséges skill kitanulása nem előfeltétele egy más hajóosztályénak sem, kivéve az interdiktorokat, de ezek valójában romboló osztályú tech2es hajók. Ezen a CCP változtatni akar, és a csatacirkálókkal együtt egy láncra akarja felfűzni a hajók kitanulási irányát. Hogy ezt milyen határidővel tervezik megvalósítani, még nincs publikálva, mindenesetre leszögezték, hogy amit ma tudsz repülni, azt holnap is fogod tudni.


Ilyen most...


Ilyen lesz!

Elérkeztünk a cirkálókhoz. Itt szintén elég sok (16) hajót érint kisebb-nagyobb változás. Mindegyikük tech1es, a terv pedig, hogy mindegyik megkapja új formáját (néhányuk új külsejét is) a télen.
Az Augoror, Osprey, Exequror, Scythe négyes közül néhány most is logi hajó, tavaszra viszont mindegyik az lesz. Mostani más irányú (pl. bányász) bónuszaik elvesznek. Az Augoror és az Exequror lesznek az armoros, az Osprey és a Scythe pedig a shieldes repperek. Az Exequror és a Scythe logi drónokra is fog bónuszt kapni, a másik kettő pedig energy transferre.
Az Arbitrator, a Blackbird, a Celestis és a Bellicose lesznek a tier1 EW cirkálók. Az Arbitrator és a Bellicose hibrid hajók lesznek, disrupt illetve target painter bónuszuk mellett sebzésre/rofra is kapnak bónuszt, míg a Blackbird és a Celestis megmaradnak tisztán EW hajónak jammer illetve sensor dampener bónuszokkal.
Az Omen, Caracal, Thorax, Stabber négyes megmarad gyors és nagyot sebző, ún. skirmish hajónak. Ez talán a Stabbert és a Caracalt érinti legkevésbé, viszont eddig az Oment nem volt túl kellemes fittelni, remélhetőleg az elmondottaknak megfelelően ezzel is kezdenek majd valamit. A devek állítólag egy mini-Armageddont készítenek majd belőle.
Hasonló sora lesz a Maller, Moa, Vexor, Rupture négyesből a Mallernek. A változtatások után állítólag baiten kívül más szerepre is alkalmas lesz, mint egy kis Abaddon. A Moa jövője kétféle lehet. Vagy egy shield resistanceos bónuszú hibrid fegyveres skirmish hajó lesz, vagy long range sniper hajó. A Vexort és a Rupturet elsősorban a rugalmasságuk növelésével akarják alkalmassá tenni az általános harci cirkáló szerepére.
Apropó Stabber! Ő, és Tech2-es variánsa, a népszerű Vagabond új köntöst kapnak a télen. Íme a király(ok) új ruhája!


Stabber

Azóta történt

Előzmények