EVE-játékos is meghalt Líbiában

Két nappal múlt szeptember tizenegyedike, és az évforduló idén sem telt erőszakos cselekmények nélkül. Több mint harminc év után ismét megöltek egy USA nagykövetet, amely bosszút és/vagy igazságtételt követelő tüntetéseket robbantott ki az Egyesült Államokban.

A drámai események szinte kizárólagosan egyetlen áldozatot nevesítenek (a nagykövetet), a többiek a nyilvánosság számára csupán számok, név nélkül, habár családjuk őket szintén hiába várja haza. Vile Ratet nemcsak családja, hanem játékostársai is gyászolják. A Goonswarm Federation nevű játékosszövetség egyik vezetője volt, emellett a játékosok több alkalommal is beválasztották a CSM-be, amely egyfajta játékosokból álló bizottság, és többek között a játékosok és a fejlesztők közötti kommunikációs hídként szolgál. Bengáziban a nagykövetségen szolgált, az IT rendszereket felügyelte.

Gyakran emlegette, hogy a fegyverropogás megszokott, mivel a túláradó öröm jeleként is el-elsülnek a kalasnyikovok, például esküvőkön. Szolgált Bagdadban is, több alkalommal is el-eltűnt, amikor a háttérből fegyverdörgés, ágyúzás és légvédelmi szirénák szűrődtek be, de mindig visszatért. Online volt az ominózus támadás alkalmával is. Utolsó szavai szintén fegyverropogásról számoltak be. Kritikus személyzet lévén nem hagyhatta el posztját.

Felesége és gyermekei gyászában osztozik minden EVE játékos.

Azóta történt

Előzmények