Death in Candlewood: Elindult a Kickstarter kampány

Death in Candlewood címmel egy gótikus, nyílt világgal rendelkező pszichológiai FPS játék készítésébe fogott a 2011-ben alakult Rosebud Games. A csapatot veterán fejlesztők alkotják, akik olyan díjnyertes játékok készítésében vettek részt, mint a Silent Hill: Origins, F.E.A.R.: Extraction Point, valamint a The Witcher széria, ráadásul a BioShock dizájnere is segíti munkájukat. A készítők elindították a program Kickstarter kampányát, melynek keretében 60.000 dollárt szeretnének összegyűjteni a játék fejlesztéséhez.

A Death in Candlewood című programban a játékos ellátogathat az 1940-es évek Amerikájának legsötétebb bugyraiba, ahol is egy orvos, név szerint Ray Dune bőrébe bújhat egy baljóslatú nyomozás erejéig. A doktornak nagyon megromlott a viszonya egy visszavonult pszichológussal, Lester Caravannal. Amikor pedig sérülékeny fogadott fia, Rizzo nyomtalanul eltűnik, Ray saját kezébe veszi a dolgok megoldását. A Candlewood hegységet behálózó sötét ösvények útvesztőjében bolyongva, embertelen támadók rémisztő rajtaütéseinek közepette Ray kétségbeesett fogadalmat tesz, miszerint megmenti magát és fiát egy őrült elme véres machinációitól.

A program erősen épít az Edgar Allan Poe által elképzelt gótikus fantáziavilágra, valamint a klasszikus horrorfilmek atmoszférájára. Habár a Death in Candlewood főleg belső nézetben játszódik, nem egy hagyományos FPS játékról beszélhetünk. A játéktér jókora lesz, maga a város több, mint 1.000 különálló épületből áll, a környező erdőségek pedig mintegy 6 négyzetkilométernyi bejárható területtel rendelkeznek. A helyszínek között teljesen szabadon tudunk közlekedni, a gyaloglás mellett különféle járműveket használhatunk, de úszni is tudunk, ha épp mélyebb víz állja utunkat.

Aki több információt szeretne a játékról, az látogasson el a Kickstarter oldalára (link feljebb), ahol megtudhat pár egyéb részletet is a projekttel kapcsolatban. A Death in Candlewood című játék készítői még nem jelentették be a célplatformok listáját, de a csapat leírásánál megemlítik, hogy tagjaik PC-n, Macintosh-on és konzolokon szerzett tapasztalatokkal rendelkeznek. Megjelenési idővel kapcsolatban jelenleg csak annyit írtak a Kickstarter oldalán, hogy 2015. tavaszán várható a program, ami a stúdió első önálló játéka lesz.