Battlefield 3: Nem csak a bűnösöket bannolták

Ahogy arról bizonyára minden Battlefield 3 rajongó tud, szűk egy hónappal ezelőtt ingyen lehetett beszerezni a játékot az Origin On the House programjának keretében. Ennek köszönhetően a szervereket elözönlötték a játékosok, akiket természetesen az Electronic Arts szigorú ellenőrzésnek vetett alá, hogy kizárhassák a tisztességtelenül játszókat a programból.

A sors fintoraként valamit sikerült alaposan benéznie a kiadónak, ugyanis olyanokat is kizártak, akik a PunkBuster nevű anti-cheat alkalmazást, vagyis egy kifejezetten csalók és csalások elleni programot használtak. Az Electronic Arts elismerte, hogy hibázott, így azonnal vizsgálatot indítottak az Even Balance-szal együtt, hogy újraaktiválják azoknak a játékosoknak a hozzáférését, akiket a PunkBuster használata miatt tiltottak ki.

Az EA arra kéri a játékosokat, hogy aki úgy érzi, miszerint jogtalanul lett kitiltva, az ezen az oldalon tegyen bejelentést. Természetesen elnézést kérnek a hibáért, igyekeznek minél előbb az ügy végére járni, hogy minden ártatlanul kizárt játékos mihamarabb visszatérhessen játszani.

Azóta történt

Előzmények

  • Origin: Pár napig ingyenes a Battlefield 3

    Az "On the House" akció keretében most jövő hét keddig bárki ingyen letöltheti a fent említett játék alap kiadását.

  • Battlefield 3 - Vissza a csatatérre

    Az EA válasza az Activision Call of Duty sorozatára ezennel megérkezett. Korszakalkotó vagy borzalmas, esetleg a kettő között valahol egy kellemes FPS? Az alábbi néhány oldalon erre keressük a választ.