Batman: Arkham City - PhysX teljesítmény növelés

Érdekes felfedezést tett egy "gerardfraser" nevű Guru3D felhasználó. Kipróbálta ugyanis, hogy miképpen lehet teljesítménynövekedést elérni a Batman: Arkham City PhysX módja alatt egyedi apex.dll fájl használatával, melyet a Mafia 2 című játékból vett "kölcsön".

A legnagyobb örömére azt tapasztalta, hogy a Batman: Arkham City mintegy 20 FPS sebességnövekedést ért el a Mafia 2 apex.dll fájljával. Ugyanakkor észrevette, hogy a módosított fájl, bár nem okoz stabilitási problémákat, pár egyéb PhysX effektet kikapcsol a játékban, például az utcán szálló papírfecniket és a ruhák animációjának effektjeit.

Az egyedi apex.dll működik az Arkham City DirectX9 és DirectX11 módjával is, aki ki szeretné próbálni, az innen letöltheti. A kicsomagolt fájlt be kell másolni a "\Steam\steamapps\common\batman2\Binaries\Win32" mappába, és már lehet is játszani. A forrásoldalon linkelve van két összehasonlító kép a régi és az új apex.dll fájl használatakor. A sebességnövekedést némi látványbéli kompromisszum árán éri el a játék, mielőtt kipróbálnátok, vessetek rá egy pillantást.

Azóta történt

Előzmények