Hirdetés

Batman: Arkham City - Élménybeszámoló

Bevezető és kicsomagolás

Megérkezett végre a Batman: Arkham City című játék PC verziója - konzolra már egy hónappal ezelőtt megjelent, de asztali gépekre csak nemrég jött ki, mert elhalasztották. Lássuk, hogy miképpen veszi fel a harcot Batman Dragonbornnal, azaz hogy az Arkham City és a The Elder Scrolls V: Skyrim közül nálam melyikük nyerte meg végül az Év Játéka címet.

A Batman: Arkham City Magyarországon háromféle kiadásban kapható: normál, limitált és gyűjtői formában. Jómagam a Limited Edition mellett döntöttem, ami 12K HUF összegért kapható. A játék ezen verziója egy ízlésesen illusztrált fémtokban kapott helyet, melyhez a CD Galaxis ajándékba adott egy matricát, egy Batman világító kulcstartót (Denevérjel mintájú fénye van), valamint egy rakás DLC kódot. Utóbbiakkal volt egy apró problémám, de erre majd kitérek, most lássuk, mi rejtőzik a védőfólia alatt.

Hirdetés

A fóliát kibontva egy műanyag védőtokot is találunk, amire a tájékoztató adatokat és logókat nyomtatták. Az átlátszó borításból kicsúsztatva vehetjük ki a fémtokot, melynek két oldalán a játék főszereplői, Batman és Catwoman láthatók. Egyes külföldi üzletekben lehet rendelni Two-Face, Joker és egyéb szereplők képével ellátott változatot is, de nekem amúgy is Macskanő tetszett jobban, így örültem, hogy nálunk ez lesz kapható. A fémtokra dombornyomással vitték fel a Batman logót, a többi illusztráció. Az átlátszó műanyag tokon is szerepel pár részlet, külön picit furcsa, de egyben jól mutat.

A dobozt kinyitva elénk tárul a játék két lemeze, valamint az igen vékonyka kézikönyv, melyben mindössze a legfontosabb információk kaptak helyet, közöttük természetesen a játék aktiváló kódja. A teljes kézikönyvet az internetről lehet letölteni innen. A Batman: Arkham City dobozos változatait a Games for Windows LIVE (Marketplace) rendszeren keresztül kell aktiválni, sajnos Steamen nem tudjuk beváltani a kódot. Ez azért rossz hír, mert a lemezre így mindig szükségünk lesz, ha el akarjuk indítani a játékot.

Sajnos a lemez ellenőrzése - legalábbis nálam - eltart egy jó 30 másodpercig. Lehet, hogy a meghajtóm öregecske már egy kicsit, nem tudom. Mindenesetre lemértem: behelyezett, felismert lemez mellett az indító ikonra való kattintástól a játék első logójának megjelenéséig nálam 75 másodperc telik el. Ráadásul a LIVE is problémákat okoz néha indulásnál, a letölthető tartalmak keresésénél lefagy a játék a szokásos "A program működése megállt, a windows megoldást keres a problémára." szöveggel. Néha elsőre bejön, de van, hogy háromszor is el kell indítani az Arkham Cityt, hogy játszani tudjak vele, ami a hosszú lemezfelismerés miatt több, mint idegesítő.

És ha ez még mindig nem lenne elég, az ajándékba kapott DLC kódokat sem tudom kihasználni, hiszen magyar LIVE accounttal nem érhetem azokat el, mert régiózárasak. Nem értem, hogy a forgalmazó vagy kiadó akkor miért ezeket mellékelte a Magyarországon megjelent példányokhoz. Mindenesetre a kódok aktiválhatóak, és amennyiben hinni lehet a Warner korábbi bejelentésében, miszerint a december 20-án érkező "Batcave DLC" tartalmazni fogja a Joker's Carnival Challenge Packot is, akkor majd nálunk is elérhetővé válnak. Persze a játék ezek nélkül is szuper, így nagy veszteség nem ér, ha nem tudunk letölteni pár extra pályát és jelmezt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények