A 2K bejelentette a The Darkness II Vendettas nevű módját

A 2K Games a mai napon bejelentette, hogy az Európában 2012. február 10-én megjelenő The Darkness II egy gyors iramú, erőszakos és narratív kooperatív játékmóddal bővült. A Vendettas eseményei az egyjátékos kampány történetével párhuzamosan futnak. A három barátunkkal játszható Vendettas-ban a játékosok négy – egyedi ’darkness’ fegyverekkel rendelkező - szereplő közül választhatnak, mielőtt megkezdik veszélyes és véres kalandjukat. A csapatorientált, küldetés alapú történet segítségével a Vendettas az egyes karakterek kulcsszerepét mutatja be Jackie Estacado, a Testvériség ellen folytatott hadjáratában.

A The Darkness II világát új és egyedi elemekkel bővítő, a fő történetszálba illeszkedő, azzal párhuzamos Vendettas küldetések beleszövődnek Jackie egyjátékos történetébe annak kulcspontjainál. Négy játékos egyszerre merülhet el a The Darkness II világában, miközben számos olyan helyszínt fedezhetnek fel, melyek a fő történetben nem találhatóak meg. A Vendettas az új Hit List játékmóddal is bővült, melyben a játékosok újra és újra megismételhetik kedvenc küldetéseiket az egyjátékos kampányból, vagy akár teljesen új helyszíneken végezhetnek hatalmas pusztítást.

A játékosok a sötét hatalom alábbi birtokosai közül választhatnak:

  • Inugami: A mitikus Kusanagi szamuráj kard forgatója, melyről azt híresztelik, hogy tízezer ártatlan vére szárad rajta. Inugami egy gonosz és mentálisan instabil karakter, akit a bosszú hajt a Testvériség és szövetségeseik ellen, akik lemészárolták családját. Képes egy rajnyi apró démon megidézésére, hogy megbénítsa és megtámadja ellenségeit.
  • Shoshanna: Shoshanna a Moszad - az izraeli titkosszolgálat – egyik leghatékonyabb ügynöke, akit New Yorkba küldtek, hogy felvegye a harcot a Testvériség fokozódó tevékenysége ellen. A felettesei iránti engedelmessége és rajongása révén egy tökéletes kém, akinek szenvedélye a világban a gonoszság felkutatása és megsemmisítése. Shoshanna speciális fegyvere az ’Éj Karja’ – egy erőteljes, a Sötétség esszenciájával megtöltött fegyver, mely egyszerre több lövést képes leadni.
  • Jimmy Wilson: a skóciai Glasgow belvárosának ’terméke’ ez a hírhedt alkoholista, akinek meggyőződésre, hogy a Testvériség csak a családját korábban vegzáló, gyűlölt angolok egy újabb megtestesülése, ezért New Yorkba utazik, hogy a lehető legteljesebb mértékben kínozhassa őket. Fegyvere a Sötét Balta és képes a Darkling-ok megidézésére, akiket ő csak ’Kis Jimmyknek’ hív.
  • J.P DuMond: egy korábbi orvos New Orleansból, akit a bűntudat gyötör, mert a louisiana-i Voodoo egy fajtáját használja betegei gyógyítására. Sötét varázslataival felkeltette a Testvériség figyelmét, mely szervezet ellen most küzdeni kényszerül, hogy megállítsa őket a gonosz ereklyék üldözésében. J.P az Éjféli Bottal harcol, ellenségeit pedig egy – az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket okozó - örvénybe kényszerítheti, ha egy nyitott területre dobja a sötét hatalommal teli, éjfekete Trükkök Dobozát.

A The Darkness II Xbox360, PS3 és PC platformokra jelenik meg. A játék nemzetközi megjelenése 2012. február 10.

Azóta történt

Előzmények

  • The Darkness II: Két új videó

    Megismerkedhetünk a Sötétség által biztosított képességekkel, valamint a Testvériséggel.

  • The Darkness II: Story trailer

    A 2K és a Digital Extremes kiadott egy új videót a készülő játékból, melyben elmagyarázzák, miért vannak a főszereplőnek túlvilági képességei.