The Darkness II: Story trailer

A The Darkness című játék bizonyára ismerősnek tűnik a konzollal rendelkezőknek, hiszen a Starbreeze által 2007-ben kiadott horror-FPS nagyon népszerű volt a műfaj kedvelői között. Aki nem ismerné az első játékot, annak előbb álljon itt egy rövid - spoilermentes - ismertető. A mellékelt videókban is hasonló összefoglalók vannak, viszont ott már láthatunk pár látványos jelenetet a folytatásból is.

Jackie Estacado 21. születésnapján elszúr egy szimpla rablást, amit nagybátyja, a helyi maffiavezér bízott rá. Miután eme balul sikerült eset után a don nem akarja őt továbbra is a családban látni, ezért valamennyi rendőrt és gengsztert Jackie nyakára küldi, amit még egy neki címzett bombával is megtetéz. Hősünk ugyan túléli a merényletet, de a bosszú már nem olyan egyszerű, ha mindenki reá vadászik.

Ekkor váratlan dolog történik, ugyanis maga a "Sötétség" siet Jackie segítségére. A Darkness egy különös entitás, mely több generáció óta “öröklődik” a család férfi tagjain keresztül. Mindig az elsőszülött fiúgyermek huszonegyedik születésnapján mutatja meg magát, hősünk pedig éppen annak megünneplésére készült. A Darkness segítségével Jackie esélyei így a nulláról igencsak magasra nőttek a sikeres bosszúhadjárathoz.

Az alábbi videóból megtudhatjuk, hogy pontosan mi is a "Darkness"? Lássuk:

A második részt a 2K mellett immár a Digital Extremes csapata fejleszti, őket pedig - csakúgy, mint korábban a Starbreeze-t - a Top Cow Productions nevű cég támogatja, melynek alapítója a veterán képregényrajzoló és író, Marc Silvestri. A Darkness mellett a Witchblade és a The Magdalena licencjogait birtokolják, de a Wolverine című képregényen is ők dolgoztak. Az alábbi képen a Darkness című képregénysorozat egy példányának borítója látható:

Visszatérve a The Darkness II-höz: a cel-shaded grafikát alkalmazó látványt már ismerhetjük a Borderlands című játékból, ami elsőre furának tűnhet, de mozgás közben egyáltalán nem zavaró. A második rész immár PC-re is megjelenik, tehát végre mi is részesei lehetünk Jackie Estacado kalandjainak.

Egyelőre még nem sokat tudni a sztoriról és amit lehet, azt sem írom le egyelőre, hiszen akadnak jó páran, akik nem játszottak az első résszel, ők előbb mindenképpen pótolják be, hogy a későbbi ismertetők és hírek során ne fussanak spoilerekbe.

A The Darkness II című horror-FPS játék eredetileg idén október 4-én jelent volna meg, de nemrég elcsúsztatták a megjelenését, így csak 2012. február 7-én fog megérkezni PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt