Hirdetés

Zombi teszt

Hirdetés

Élőholtnak áll a világ

A Ubisoft annak idején a Nintendo Wii hatalmas sikerére alapozva bizalmat szavazott a kiotóiaknak és legújabb tablet kontrollerrel felvértezett konzoljukra egy exkluzív zombis túlélő mókát kalapált ZombiU néven. A koncepció próbálta prezentálni a készülék újdonságait és lehetőségeit, számos olyan funkciót építettek a játékba, melyek igazán kihasználták a Wii U képességeit. Az exkluzivitásra vonatkozó határidő lejárhatott, a Nintendo gépe pedig nem fogyott olyan mértékben, hogy hasznot hajtson a franciáknak, így a játékot átalakítva PC-n, valamint a Sony, Microsoft páros konzoljain is elérhetővé tették.

Zombi teszt
[+]

London egyik metróaluljárójában térünk magunkhoz, mindent körülleng a halál szaga. Kénytelenek vagyunk szembesülni a katasztrofális helyzettel, élőholtak támadnak ránk. Egy titokzatos hang szólít meg minket menekülésre ösztönözve. Az ismeretlen segít eljutni egy átmenetileg biztonságos területre, amit bázisként használva feladatokat teljesíthetünk titokzatos megbízónknak, aki a túlélés reményével kecsegtet. Ezen kicsit egyszerűcske történettel veszi kezdetét a Nintendo jelenlegi gépére utaló U betűt elhagyó Zombi című alkotás.

Zombi teszt
[+]

A játékmenet az eredeti kiadásban már-már forradalmi, de legalábbis újszerű volt, még ha egy generációval korábban már totálisan kiaknázták a mozgásérzékelésben rejlő lehetőségeket. A Wii U tablet kontrollere olyan opciókat biztosított, mint a gyors, egyszerű hátizsák menedzsment és fegyverfejlesztés, esetleg az eszközzel való szkennelés és szonározás. A térkép mindig látható volt a markunkban, a zárakat könnyedén törhettük fel az érintőképernyőn pötyögve, míg a gépágyúk és mesterlövész puskák célzását a kontrollerrel intézhettük. Hát ezekről a funkciókról kell totálisan lemondanunk az új konverziók esetében, totálisan átlagos túlélő horrorrá degradálva az eredeti koncepciót. Szinte minden funkciót egygombosítottak, így már csak a bóklászás, az egyszerű feladatok megoldása, és a korlátozott erőforrásokból való túlélés lesz a feladatunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Dead Island Definitive Edition teszt

    A Deep Silver a jelenlegi generációs konzolok játékosait sem szeretné kihagyni a paradicsomi zombiirtásból, viszont kérdés, hogy van-e rá igény.

Előzmények