Hirdetés

Dead Island Definitive Edition teszt

Halott egy sziget ez a Dead Island

Nyilván úgy gondolja a kiadó, hogy a játékosok torkán töménytelen mennyiségben le lehet tuszkolni az élőholtak mészárlásáról szóló alkotásokat, még azokat is, amiket egyszer már megetettek velük, mindössze elég kicsit felfrissíteni, gusztusosabb csomagolásban tálalni. A felcicomázáson túl szoktak még ilyen esetben gondoskodni a bőséges tartalomról, ami nagyon ritkán jelenti új plusz lehetőségek feltűnését, inkább csak a korábban megjelent letölthető tartalmakat csomagolják egybe. Esetünkben szintén a Definitive Edition csomag részét képezik a későbbi javítások, a különböző fegyver modok, a Bloodbath Arena és a Ryder White kampányt bővítő küldetés, valamint a Riptide-os The Survivor Pack (fegyver, XP növelő, valamint egy speciális bolt) és Fashion Victim (új kosztümök) csomagok sem maradtak le.

Xian Mei megmártózik a tengerben egy helyi erőszakos őslakos társaságában.
Xian Mei megmártózik a tengerben egy helyi erőszakos őslakos társaságában. [+]

A játékosok többségében még élhetnek az emlékek, mikor öt évvel ezelőtt magunkhoz tértünk egy átbulizott éjszakát követően a fiktív Banói csodás szigetén. A Pápua Új-Guineára emlékeztető csodás paradicsomi atmoszférája alig pár óra leforgása alatt változott poszt-apokaliptikus környezetté. A forró homokos napernyős tengerparton, a medencék szélén és a hangulatos nádfedeles bárok pultjai mögül is ocsmány élőholtak támadnak a játékosra, aki egy aprócska túlélő csoportra bukkan az első néhány percben. A történet már akkor sem volt a Dead Island erőssége, de a szigetről katonai segítséggel sikerült megpattannunk, azonban a csatahajó fedélzetén nyoma sem volt a vendégszeretetnek. A Dead Island kiegészítője Riptide alcímmel a négyfős túlélő csapatot a hajótörést követően Palanai mocsaras zombiktól hemzsegő világába dobta, ahol egy újabb karakterrel kiegészülve kellett a túlélésért küzdeni.

A helyi görnyedthát kór kezelésére egy strapabíró evező ajánlott.
A helyi görnyedthát kór kezelésére egy strapabíró evező ajánlott. [+]

A Dead Island ügyesen vegyítette az első személyű harcokat szerepjátékos elemekkel, így már a karakterválasztás lehetősége is azt sejtette, hogy más-más képességekkel vághatunk neki a harcoknak. Sam B a robusztus fekete rapper a zúzásra képes fegyverek forgatásában jeleskedik, Logan Carter a volt amerikai focista az éles kések használatát, dobálását részesíti előnyben, Purna a törékenynek kinéző testőr a tűzfegyverek szerelmese, Xian Mei a spion a pengékkel szeret fejetlenséget okozni, míg a Riptide-os John Morgan katonaként kedveli az ökölharcot, így a boxereket és karmokat favorizálja. A Riptide egyébként a plusz karakteren felül annak idején hozott más változásokat is. Kapásból importálható volt az alapjátékból a feltápolt hősünk (vagy 15. szintről indíthattunk egy újat), a karaktereket felvértezték a Fury skillel, közlekedési eszközként megjelent a motorcsónak, javítottak az eszközök egyensúlyán, új típusú fegyverek tűntek fel (stun gun, flare gun, harpoon gun, nail gun, rocket launcher, sniper rifle), melyekkel eddig ismeretlen dögöket is széttrancsírozhattunk (Wrestler, Grenadier, Drowner, Screamer).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • The Walking Dead: Michonne Episode 3 teszt

  Michonne külön utakon járásának története elérkezett az utolsó epizódjához, a rövidke The Walking Dead-mellékág végére pont kerül és méltóképpen fejeződnek be az események.

 • Dying Light: The Following videoteszt

  A The Following egy komoly tartalmi bővítése lett az eredeti Dying Lightnak, egy-két agyhalott zombin és kisebb bugokon kívül tényleg remekük sikerült.

 • Dying Light: The Following teszt

  Közel egy év elteltével egy méretes letölthető tartalommal bővült az egyik legjobb elsőszemélyű zombiaprítás a Dying Light. A DLC számos tartalmi bővítést tartalmaz.

 • 2016 legjobban várt FPS játékai

  Lövöldözni jó, de természetesen csak lőtereken és videojátékokban! Ezúttal az első személyből ólmot pumpáló, vért literszám kiontó alkotásokat vettük most számba.