Hirdetés

Zombi teszt

Ezt a hullát kár volt feléleszteni

A Zombi esetében még karakterünk fejlesztésével sem kell bíbelődni. Nem számíthatunk új képességekre, vagy támadásokra, az örömöt a gyűjtögetésben és az egészen hangulatos, különleges helyszíneiben kell megtalálnunk, elvégre nem hétköznapi, mikor a Buckingham palotában harcolhatunk. Hozzá kell tennem, bőségesen kijut az átlagos, elcsépelt és szénné unt aluljárókból, sikátorokból is. Az elpusztult világban úton-útfélen kutakodva összefuthatunk szerencsés esetekben lőfegyverekkel is, de a szegényes muníciókészletek és a túlerő rákényszeríti a játékost a menekülésre, vagy legvégső esetben a közelharcra. A harcrendszer annyira túl lett egyszerűsítve, hogy rövidtávon elunható a krikett ütős csapkodás, ráadásul a kivégzésekbe sem sikerült fantáziát csempészni. Érdekes megoldás viszont az elhalálozásunk, ugyanis ilyenkor egy új ember bőrében éledünk újjá és a cuccaink visszaszerzéséhez meg kell vívnunk zombivá vált előző alteregónkkal.

Zombi teszt
[+]

Ebben a verziójában a Zombi már korántsem az a játék, ami Wii U-n volt, arról nem is beszélve, hogy grafikailag jócskán el van maradva (a Nintendo konzoljának gyengécske hardverfelépítése miatt, már a megjelenésekor is el volt). Az effektek, a modellek, a környezet, szóval úgy alle zusammen minden rendkívül vérszegény. Talán az atmoszférája emészthető valamelyest, de ez meg önmagában kevés ahhoz, hogy az irányításból és a portolásból fakadó negatívumokat elnyomja (egy erősebb számítógépen is képes olykor beszaggatni). Eredetileg tartalmazott multiplayer opciót is a ZombiU, de ennek átültetésének még a gondolatát is zsigerből vetették el. Lehet nem vesztettünk vele sokat, viszont a játék eme formájában jót tett volna az összképnek (talán).

Zombi teszt
[+]

A Zombi sajnos miután elköltözött eredeti szülőhelyéről, elvesztette azon erényeit, melyek egyébként kiemelték volna az átlag alatti kategóriából. Monotonsága, fantáziátlan harcrendszere és rendkívül bátortalan kivégzései maradtak csak meg a különleges kontrolleres vezérlés lefölözése után, arról nem is beszélve, hogy csúnyán elmaradott grafikailag. A Ubisoft ezúttal kicsit mostohán bánt gyermekével, még ha az egy rothadó, bűzlő élőholt alkotásnak is minősül. Nem fektettek bele annyi munkát, hogy az elveszett egyediségét más értékekkel helyettesítsék, így senki ne várjon tőle túl sokat. Valószínűleg a franciák is így voltak vele.

Kontra:

  • Elavult megvalósítás;
  • kiherélt játékmenet;
  • gyenge portolás.

Értékelés: 51

A ZombiU után Zombi néven szeptembertől már PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en is elérhető a Ubisoft játéka.

Rage23

Azóta történt

  • Dead Island Definitive Edition teszt

    A Deep Silver a jelenlegi generációs konzolok játékosait sem szeretné kihagyni a paradicsomi zombiirtásból, viszont kérdés, hogy van-e rá igény.

Előzmények