Hirdetés

2017. november 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PS3 rovat

God of War: Ascension

A legenda megszületik. A Santa Monica Studio idei nagy dobása ami egyben a PS3 utolsó system sellereinek egyike, megérkezett.

Prológus

2013. a PlayStation 3 éve lesz. Az utolsó év, amikor utoljára szól nagyot a Sony jelenlegi generációs konzolja, mielőtt átadná a stafétát az utódjának. Ígéretek sokaságát kaptuk a hosszútávú támogatásról, a decens third party ellátásról, a jobbnál jobb első féltől érkező címekről és úgy néz ki, hogy idén a PS3 révbe ér és méltó helyet fog elfoglani a videojátékok történelemkönyvében. Ritka értékes felhozatalnak nézünk elébe, elég csak megemlíteni a Grand Theft Auto V-öt, a Bioshock Infine-ot, továbbá a belső berkekből kikerülő játékok közül a Naughty Dog várva várt The Last of Us-át, a Heavy Raint is jegyző Quantic Dream ígéretes Beyond: Two Souls-át, az újjáéledő Sly Cooper: Thieves in Time-ot és talán az idei év legjobban várt címét, tesztem alanyát, a God of War: Ascensiont.

Nearly Acces

Meglepetésként ért -bár lehet, nem figyeltem kellően a híreket-, hogy a játékban korai hozzáférést találunk a majdani The Last of Us-hoz, azaz mindenki, aki megvette az Ascensiont, jogosult a Naughty Dog sikervárományosának ki- próbálására a nagyközönség előtt. Sajnos a funkció a tesztpéldánnyal még nem működött, amit betudhatunk annak, hogy fent sincs a Store-on még a demó.

A széria első része 2005-ben jelent meg, mely azóta egybeforrt a Sony konzoljainak nevével. Az nagygépes verziókat jegyző Santa Monica Studios vélhetően a kiadói és rajongói nyomás hatására dönthetett úgy, hogy folytatják a sorozatot, pontosabban egy újabb előzményt csatolnak hozzá, amit immáron ők fognak elkészíteni - az eredetileg PSP-re megjelent két nagyszerű játékot ugyanis a Ready at Dawn programozói követték el. El voltunk kényeztetve, minden eddigi rész nagyszerűre sikeredett, Kratos kalandjai nem voltak rövidnek sem mondhatók és mindig magas színvonalat képviseltek, kiaknázták az adott platform képességeit, eszméletlenül néztek ki, a sztori magával ragadó volt. Negyedik részről nem álmodhatunk, mert azt üti a harmadik vége, így hosszas várakozás előzi meg a megjelenést és mindenkiben egy kérdés fogalmazódik meg: vajon ez az epizód is túl tud-e majd mutatni az elődjén?

Figyelem! Minden igyekezetem ellenére a bemutató spoilereket tartalmazhat, ezért aki nem akar semmit sem lelőni idő előtt, az ugorjon az értékelésre. Én szóltam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.