2019. február 16., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Xbox One rovat

Forza Motorsport 6 NASCAR kiegészítő teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Észak-Amerika legnépszerűbb autóverseny-sorozata teljes körű kiegészítőt kapott a Forza Motorsport 6-ban, az európai szemmel unalmasnak tűnő sportág brillírozik.

Hirdetés

Amerikából jöttem...

Sokan csak a „balra kanyarodás művészetének” tartják az amerikai NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) versenysorozatot. Az ovális versenypályákon órák hosszat zajló csúcssebességű körözgetés a mi szemünkben valóban nem a legizgalmasabb formája az autózásnak, de a tisztesség kedvéért azt hozzá kell tenni, hogy a valóságban közel sem ennyire egyszerű a helyzet. A sportág megjátékosítása nem könnyű feladat – a videojátékosokkal elsőként talán az 1993-as Daytona USA kedveltette meg a színes, egymástól centikre száguldó autók látványát, de ezen kívül csak néhány említésre méltó dedikált NASCAR játék látott napvilágot.

Forza Motorsport 6 Xbox One

Itt jön képbe a Turn 10 Studios és a Forza Motorsport 6. A tavaly őszi megjelenése óta folyamatosan bővülő szimulátor egyre sokoldalúbbá válik, a néhány hónappal ezelőtti Porsche Kiegészítő után pedig most a NASCAR is kapott egy saját bővítményt, amelynek felépítése teljesen hasonló, mégis, eltérő, amerikai stílusa miatt frissebb élményként hat, mint a német legenda köré épített expanzió.

A NASCAR Kiegészítő ugyanúgy épül be a Forza Motorsport 6 főmenüjébe, mint tette az a Porsche által fémjelzett testvére. Kapunk egy alap kampányt, ami ezúttal 46 versenyből áll, emellett pedig tíz extra kihívás (Showcase), illetve a megszokott online játékmódok (Multiplayer, Ligák és Riválisok) várnak. A karrier mód kilenc versenysorozatra van osztva, mely végigvezet a NASCAR legfőbb tudnivalóin, valódi versenyzők tolmácsolásában, a híres amerikai autókat pedig a világ minden táján beveti más kategóriák ellen is.

A Forza Motorsport játékok karrier módját annyi kritika érte az elmúlt években, hogy a fejlesztők most már egyre magasabbra rakják a képzeletbeli lécet, amit lassan már csak önmaguk ugrálnak át. A NASCAR jó példa erre: színes, hangulatos karriert kapunk, amelyben megismerkedhetünk a sportág legfőbb ismertetőjegyeivel, bemutatják, hogyan játszik szerepet a versenyben az aerodinamika, a gumik, mit kell tudni az éjszakai vagy az esős versenyzésről. Ettől persze még nem leszünk jobb pilóták, de az a részletesség és változatosság, ahogyan a karrier tálalva van, párját ritkítja a videojátékok között. Az egyes versenysorozatok különféle tematikákra vannak felhúzva, így a hagyományos amerikai oválpályák mellett kipróbálhatjuk ezeket a gépeket a világ leghíresebb versenypályáin, nappal, éjszaka és esőben is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Forza Motorsport 6 Porsche kiegészítő

    A korábbi ígéreteknek megfelelően a legendás német márka autóival bővült a Forza Motorsport 6, és 3990 forintos áráért jóval többet kínál, mint néhány új járgány.

  • Forza Motorsport 6 teszt

    Már a hatodik résznél jár és tizedik születésnapját ünnepli a Microsoft legnagyobb autós sorozata. A legújabb epizód ezen a héten kerül a boltok polcaira, és minden autórajongó számára kötelező darabnak ígérkezik.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.