2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Xbox One rovat

Forza Motorsport 6 Porsche kiegészítő

A korábbi ígéreteknek megfelelően a legendás német márka autóival bővült a Forza Motorsport 6, és 3990 forintos áráért jóval többet kínál, mint néhány új járgány.

Hirdetés

Legendás elődök nyomában

A Porsche márka videojátékos pályafutása igencsak hányattatott, amióta a licensz, és vele együtt a névhasználat kizárólagos joga az Electronic Arts kezében van. Bár korábban meg tudtak egyezni róla, a Forza Motorsport 4 óta a német sport- és versenyautók csak jó fél évvel az egyes epizódok megjelenése után kerülhetnek be a játékba (és akkor még más sorozatokról nem is esett szó, a legtöbb helyről nemes egyszerűséggel hiányzik a Porsche név). Ez persze, nekünk, játékosoknak a legrosszabb, de amíg az EA köti az ebet a karóhoz, addig csak ez a kompromisszumos megoldás marad. Azonban a Turn 10 Studios becsületére legyen mondva, a Porsche Kiegészítőt nagyon alaposan kidolgozták, így nemcsak új autókat, de egy új karrier élményt is kínál.

Forza Motorsport 6 Porsche Expansion Xbox One

A 3990 forintos csomagban összesen 21 autót találunk. A kínálat változatos, a Porsche legkorábbi sportautóitól kezdve a leghíresebb modelleken át egészen a modern időkig megtaláljuk a német gyár legfontosabb típusait. Külön öröm, hogy bekerült a tavalyi 919 Hybrid is, amivel a legendás márka hosszú idő után újra megnyerte a le mans-i 24 órás autóversenyt, sőt az FIA Hosszútávú Világbajnokságot (FIA WEC) is. Ezzel pedig a Forza 6-ban is teljessé vált a WEC LMP1-es mezőnye, hiszen az Audi, a Toyota és a Nissan aktuális prototípusai mellé a Porsche is oda állhat a rajtrácsra.

Mindazonáltal a paletta nem tökéletes. Nagy kár például, hogy az aktuális LMGTE 911-es helyett mindössze egy régi RSR fért be a csomagba, és az is gyanús lehet, hogy több modellt már sok Forza játékban viszontláttunk. Hiányzik az ikonikus 928 is, viszont pozitív, hogy a friss 911 Turbo és Cayman bekerült, végre itt van a nagyon brutális 918 Spyder, valamint a gyár legújabb hobbi terepjárójával, a Macannal is körözhetünk. Nehéz megmondani, mi alapján válogatták össze a típusokat, mert hiányzik néhány kedvenc, de a változatosságra biztosan nem lehet panasz.

Forza Motorsport 6 Porsche Expansion Xbox One

A Porsche Kiegészítő letöltése (és egy kötelező frissítés) után az új tartalom külön fület kap a játék főmenüjében. Erre azért volt szükség, mert a csomag egy komplett élményt kínál. A három fejezetre osztott karrier hasonlóképpen működik, mint a Forza 6 alap egyjátékos módja: a Porsche történetén mehetünk végig a kezdetektől az innovációkon és legendás versenyeken át egészen a modern időkig. A nagyjából 8 óra hosszú karrier mellett kapunk 10 bemutató versenyt (Showcase) is. Ezek között van hosszú távú verseny, autókrossz, 911-es összecsapás, éjszakai kihívás és még sok minden más – ahogy az alap karriert, úgy ezt is nagyon feldobják ezek a változatos feladatok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.