Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

2016 legjobban várt TPS játékai

2016 elsőszemélyű lövöldéit már kitárgyaltuk, de a puskaporos hangulat harmadik személyből is nagyon szórakoztató tud lenni, így most a TPS-eket is számba vesszük.

A Ubisoft idei aprítói

Az első személyű vérontással szemben a harmadik személyű lövöldözés nem csak több taktikázási lehetőséget biztosít a fedezékhasználat révén, de a karakterünk megformálása és a játékos által való fejlesztése, öltöztetgetése és fazonírozása is sokat nyom a latba. Persze ez elég nagy általánosítás a TPS műfajra nézve, elvégre mostani összefoglalónk is számos olyan lövöldét vonultat majd fel 2016-ból, melyekben nem lesz fedezékhasználatra lehetőség. Egy azonban biztos, a műfaj kiapadhatatlan játékforrásnak bizonyul, az akciózás szerelmeseit elkényezteti majd Nathan Drake, Jack Joyce, Marcus Finex és csapata, a kopasz bérgyilkos vagy a legkeményebb maffiózók.

A franciák egyik legjobban várt alkotása 2016-ban egyértelműen a Tom Clancy's nevével fémjelzett The Division lesz, ami a tavasz közeledtével úgy fog berongyolni a játékiparba, mint ahogyan egy vírus döntene két vállra egy nagyvárost. A beépült ügynökök aktivizálódnak a kirobbant katasztrófát követően, a játékosok pedig elindulnak összeverődve, hogy visszaállítsák a rendet és a békét a bűnözők, anarchisták, önkényes katonai szervezetek és a tisztogatók által romokban heverő nagyvárosban. A csapatmunka elengedhetetlen lesz a biztonságos zónák és a civilek megmentése kapcsán, még szerencse, hogy technikailag fejlett eszközpark fog rendelkezésünkre állni. A többjátékos szórakozásra vágyóknak remek kikapcsolódást fog biztosítani a Dark Zone, ahol a siker érdekében idegen játékosokkal szövetkezhetünk, a nagyobb jutalom reményében pedig társainkat is lemészárolhatjuk. Sajnos ez fordítva is megtörténhet, így sosem lehetünk biztosak senki hűségében.

A franciák másik igencsak ígéretes alkotása a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, aminek 2016-os megjelenésében csak haloványan reménykedünk. A múltévben bemutatott alkotás egyrészről meghökkentő, míg másrészről lenyűgöző volt. Utóbbi kapcsán beszédes a videobeágyazás, míg előbbi esetében reméljük, sokatok tudja, hogy a Ghost Recon széria egy igazi taktikai lövöldeként volt eddig számon tartható, legalábbis a lassan 4 éves Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier még ebbe a kategóriába volt sorolható. A Wildlands viszont szakít a gyökereivel és nyíltvilágú akciójátéknak ígérkezik erős kooperatív móddal megtámogatva. Csapatunk ezúttal is szuper eszközökkel harcol majd a jó ügyért, pontosabban a Bolíviai drogkartell felszámolásáért, csak ezúttal komolyabb szerepet kapnak a döntések, a csapatmunka és a tömény akció. Az új Ghost Recon csapattal egy őrületes méretű szabadon bejárható non-lineáris világban ténykedhetünk, ráadásul a négyfős kooperatív módot biztosító alkotásba bármikor becsatlakozhatnak barátaink, hogy együtt vezényeljünk le egy droglabor felszámolását, egy orgyilkos küldetést, egy túszejtést vagy túszmentést, esetleg egy kokainnal megrakott teherautó elrablását.

Az akciókban minden játékos a saját stílusának megfelelően vehet részt, míg a lopakodásra fogékonyak besettenkednek a célterületre, addig a nagyobb tűzerővel rendelkező fedező tűzet biztosító mesterlövészek a távolból támogathatnak. Ha a szervezett akciónk balul sülne el és felpörögnek az események, bármilyen járművet elköthetünk a menekülés vagy az üldözés eszközeként. Motorcsónakok, dzsipek, helikopterek, motorkerékpárok, szóval földi, vízi és légi járművek széles palettája fogja biztosítani a kikapcsolódást. A Ghost Recon: Wildlands-ben megalkotott világ pedig óriási mérete mellett még felettébb látványosnak és változatosnak ígérkezik. A havas hegycsúcsoktól, a sziklás vidékeken keresztül egészen a tavas zöldellő terepekig mindenben részünk lesz, természetesen látványos napszak és időjárás váltakozás kíséretében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.