Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz KRoy19 #3420 üzenetére

    Alapvetően a még nem tudjuk, de pl. olyasmit lehetne elképzelni, hogy egy open world játékban lévő épületek nem csak díszletek, hanem töltőképernyő (legyen az akár interaktív is) nélkül minden szoba bejárhatóvá válik.

    De mint minden konzolgeneráció váltás esetén, igazából ezek az újdonságok nem nekünk szolnak, hanem a fejlesztöknek akinek a munkáját könnyíted meg így. SSD esetében pl. nem kell matekozniuk azon, hogy hogyan oldják meg a különböző dolgok betöltést úgy, hogy az ne tűnjön fel neked. Ugyanis egy HDD esetében magánál a játékok tervezésekor bele kell kalkulálni azt, hogy mivel az egy alapvetően mechanikai eszköz amiben a HDD tányérain akár összevissza is elhelyezkedhetnek az adatok, így azt alapesetben nem mindig fogja kellő gyorsasággal beolvasni. Erre találták ki azt, hogy akkor ugyan azt az adatott többször is elhelyezik a fájlok között (egyébként tényleg érdemes megnézni a PS5 bemutatóját, ahol ezt elég szépen megmutatja Mark Cerny).

    PC-s (és jelengenerációs konzolok esetében), pedig te hiába használsz már SSD-t a játékok futtatására, a fentebb taglalt tervezési öszvér megoldások ugyan-úgy megvannak, csak mivel ezek az egységek már önmagukban is sokkal gyorsabb olvasást és azonnali véletlen elérést biztosítanak, így persze érezhetően gyorsabbnak tűnik minden, de attól még a tervezési megoldás ottmarad. Ez mondjuk a konzolra kötött SSD-k nél a leglátványosabb, ahol igazából legjobb esetben is maximum kétszer, háromszor gyorsabb töltenek be a játékok, pedig maga az SSD hardvere elviekben sokkal többre is képes.

    És itt jön (jönne???) képebe az a lehetőség, hogy a Series X/PS5 esetében már nem kell azon agyalni, hogy a behívni kívánt adat, hogy van, mert azt bárhonnan "azonnal" be tudja tölteni a memóriába. És ez csak az az opció, hogy csak megcsinálják a játékot. Ha veszik rá majd a a fáradságot akkor meg tényleg az lesz, hogy töltőképernyő, fast travel animációk nélkül játszhatjuk a jövő játékait.

    wesder: pontosan :D

    [ Szerkesztve ]

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák