Új hozzászólás Aktív témák

  • tag

    válasz consono #110835 üzenetére

    Ha az ágyfelhasználók 80%-a fakírágyat használna, én akkor is kényelmesnek találnám a sajátomat, és valójában mindenki másnak is lehetne sajátja. Érdekes a statisztika, de az a kérdés, hogy muszáj-e a fakírkodni. Hát nem :)

    A több kliens lehet zavaró, a Ubié pláne, de általánosságban Alt-Tab-bal egy pillanat váltok közölük, számomra a boxos felület kényelmetlenebb ennél, az egységesség előnyei ellenére (nagy kár, hogy a GOG a kliensegyesítés Galaxyt szinte magára hagyta). Sajnos a konzolos felületek és a gyengébb kliensek marha messze vannak a Steamtől (nem a Big Picture-re gondolok, az egy vicc, és tesznek is rá jó ideje), pedig az sem tökéletes.

    A lényeg, hogy szerintem a beteszem és játszom már jó ideje inkább a múlt leírása, mint a konzolos tömegek számára a mindennapok. Volt ilyen valaha. C64-en például lehet "pécézni" (kazettával, floppyval, parancsokat beírogatva, turbó módozni stb.), de cartridge-et betolva instant játszani is. Ott voltam, megéltem. Ahogy a régi konzolokon is. Előbb volt konzolom, mint PC-m. Ez már a növekvő tárhelyigénnyel megkopott, amikor bejött kényszerűen az optikai meghajtó, de a 7. generáció végképp betett. A PS3 annyira borzalmas volt, hogy inkább újra szerkesztettem volna config.syst. (Ezt teljesen komolyan gondolom. Annyira.) A Series más szint már bírom, használom, de "bloated" a régi jó és rossz értelemben is vett faékséghez képest. Nekem PC-n is ott vannak a kliensben a játékok, elől a legfrissebben használtak, csak nem kontrollerrel, hanem egérrel indítom őket. Lehetnek különböző preferenciák, megértem, de eltúlzottnak tartom a különbségtételt. Főleg azt tekintve, hogy a '90-es éveket megéltem játékosként.

    Az XSS nagyon jó ajánlat tud lenni, főleg használtam. Gondoltam is rá az XSX mellé, de bánt a gondolat, hogy gyengébb :) Mindazonáltal 60k-ért beszerezni egyet, ha a kontroller a csomagban nincs lestrapálva, az nem semmi. Viszont én tényleg nagyon jókat retrózom 100k-s PC-ken is, akár dedikált VGA nélkül is. Bármilyen masinából kihozom az élményt (bár konzolon limitáltabbak a lehetőségek a performanszjavításra), sőt, talán még az újdonságot hajszolva a legnehezebb. De nem is izgatnak a Vörös Bukások.

Új hozzászólás Aktív témák