Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz Khelben #33652 üzenetére
Tökmindegy, hogy a Blizzard mit csinál. Úgy játszik a játékkal, hogy nem fizetett érte. Ergo warezol, ami viszont a fórumon tiltott.
MOD: Megsúgom, hogy fel lehet tenni a kérdéseket úgy is, hogy nem jövünk rá, hogy tört szerveren játszik a kérdező.
Más kérdés, hogy az, hogy hova regeljen be, nem tartozik ezen kérdések közé.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
bozont
veterán
Akinek radeon kártyája van érdemes feltenni a legújabb 10.10-es drivert, nálam sokat gyorsult tőle a játék. Pontosabban újra úgy fut mint a patch előtt, mert miután feltelepítettem azt néha eléggé belassult a játék, bár ezt betudtam annak hogy néhány grafikai beállítást feljebb vettem. De most hogy feltettem a 10.10c drivert egyből megtáltosodott a WoW, mondjuk más játékot még nem próbáltam egyelőre.
-
addikt
Már vagy 2 órája ezzel kapcsolatban olvasgatok, de még mindig nem százas hogyan működnek ezek a bank alt karakterek.
Az ok, hogy lvl1-es, capital city-be eljut, mondjuk belép a másik karakter guildjébe, hozzáfér a cuccokhoz stb, nekem ebben csak annyi nem logikus, hogy a main karakternek így is el kell jutnia egy olyan városba ahol van guilt vault, tehát nem sokkal több időt spórol meg mintha heartstone-al visszamenne egy városba, eladná a cuccokat, aztán a legközelebbi flight pathel meg visszajutna oda ahol éppen volt.
Jól látom?Mert nekem az lenne a logikus, hogy ha nem kellene mindig visszamenni egy citybe átadni a cuccokat a bank altnak, pl. MOLL-E-t használva, 10 perc alatt azzal is el lehet küldözgetni a cuccokat szerintem, még ha több darabban is.
Vagy ha ez nem megoldás valami miatt akkor mégis mi szerepe a bank altnak, abban az esetben ha nincs sok main karaktere az embernek?
Mert ha több van akkor ok, egynél összpontosul a pénz, de egyéb esetben nem teljesen értem a hasznát. -
CactuS
Arcképgyáros
Nálam úgy van, hogy van egy lvl1es karim OGben, aminek van 1 guildje + zsákjai. Megvettem minden egyes oldalt a guildbankban, így nyertem egy csomó helyet, ahova pakolhatok. Ha kell valami, akkor beloggolok, és postával átküldöm magamnak.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
addikt
válasz SE_Fan #33662 üzenetére
Bakker és tényleg, ha nem mondod nem tudom mikorra találtam volna meg pl. Astranaar-ban a mailboxot, mondjuk most már benyomtam tracking-be, de erről a lehetőségről is mindig elfelejtkezem.
Mondjuk egy MOLL-E akkor se lenne rossz, nincs itt véletlenül egy engineer aki olcsóért tudna csinálni egyet?
-
parandroid
félisten
Engineer csak magának csinálhat molle-t. Mailbox amúgy minden tavernnél biztosan van. Ha majd lvl80 leszel, tudsz venni Dalaranban olyan mamutot, amihez jár bárhol használható repairer és vendor is. Még reagenseket is árul, bár ez az új peccs óta nem egy nagy dolog. Addig is kezdheted rá gyűjteni a 16.000 goldot.
Másik lehetőség szintén lvl80-on, hogy megcsinálod az összes Crusader acsit, és az ezekért kapott apród petnek veszel egy pónit, onnét kezdve ő is elhordja a postádat, ha megidézed.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Vanir
veterán
Elkezdődött a Cataclysm event, akit a legtöbb elementál öli le, az nyer egy sütit. Hajrá.
-
Xirtam
veterán
Sziasztok!
1 év kihagyás után, ma hajnalban előfizettem a WoW-ra újra. Nem tagadom megcsapott a Cataclysm szaga.
Na most szinte már minden haver eltünt ahogy nézegettem. Jelenleg is a Bloodscalp realmon vagyok. És lévén, annyi újdonság, van hogy nem ismertem rá a saját karakteremre így kezdtem egy új karit. 1 év kihagyás megbosszúlja magát, viszont legalább minden percben van amin fél óráig tátongok!
-
addikt
válasz parandroid #33664 üzenetére
Hm, akkor valaki pofátlanul árulta 450g-ért az AH-ban.
A mamutnak nem tudom mennyi hasznát venném, a vendor elég gyengécske áron veszi a cuccokat, meg a 16.000g nagyon soknak tűnik, mondjuk még csak most ismerkedem az AH rejtelmeivel.
A pónis pet viszont jól hangzik elsőre.
Köszi az infókat!Viszont lenne két újabb kérdésem.
Elég későn vettem fel professiont(22-es szinten) s netes leírások alapján a Skinning+Herbalism kombót választottam.
Skinningnél nem is volt gond, azt könnyen és gyorsan fel lehet tornászni, de a Herbalism már bajosabb, ugyanis amiket akkor találtam miután felvettem, mindhez 50-es skill kellett volna már, visszamenőleg meg nagyon sok idő lenne felhúzni ezt a professiont.
Nézegettem a Gatherert, a hozzá tartozó DB-vel, de az esetek 80%-ban nincs semmi ott ahol mutatja, főleg nem egy rakáson egy csomó herb.
Nem tudom megéri-e időt áldozni rá s visszamenni a kezdő területekre vagy inkább válasszak egy másik szakmát.
Ti mit javasoltok?
Lenne egyáltalán olyan szakma amit ha 29-es szinten kezd el az ember nem kell több napot csak annak a feltornászásával tölteni hanem mondjuk az alapanyagok megvehetőek elfogadható áron(200g-om van jelenleg)?A másik, hogy ma kaptam egy "quest log is full" üzenetet, mert eléggé össze-vissza járkálok, sok questet felveszek s vannak nálam 8-10 szinttel alacsonyabbak is.
Nem igazán tudom, hogy mi lenne a jobb, törölni ezeket s majd később felvenni, mondjuk akkor meg annyi kihívás sem lenne bennük mint most vagy megcsinálni őket, de így megint csak túllépném azt a szintet ami a jelenlegi questekhez kell s azok is túl egyszerűvé válnának.
Ha töröljem őket, akkor mégis hány szinttel alacsonyabbakat érdemes megtartani szerintetek?Vanir: Az marha jó volt ma amikor feltűntek az elementalok az erdő közepén s leölték a mobokat helyettem.
Az ilyen apróságok tényleg nagyon-nagy plusz feelinget tudnak adni a gamenek.[ Szerkesztve ]
-
Lengyi
aktív tag
Jó a herba, bár én inscriptet húztam mellé. Nem nagy kaland feltornászni, igazság szerint én lvl 80on néha mikor nem volt kedvem semmihez belogoltam, kis zene, repülgetés és közben húztam. 1-2 nap alatt maxon volt és egyáltalán nem sok idő. A questekkel kapcsolatban, amint tudsz menj új helyszínekre, új questekért. Nem érdemes vesződni a régiekkel. Szemény szerint azt javaslom, hogy sárga szinttől érdemes egy questbe belevágni, én csak sárgától felfelé vesződtem velük.
-
Viktor77
titán
Sok idő az 50? Nagyjából 20 perc.
Questekből a szürkéket és a zöldeket töröld, kevés XP jár értük. Narancs, piros maradhat.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Wolverine
félisten
A herbát felhúzni nagyon gyors, csak vissza kell menni egy olyan kezdőzónába, ahol sok a virág - Teldrassil, Elwynn, Mulgore, Eversong...
A vendor nem veszi meg drágán a cuccokat - de annyi ilyen szemét jön össze a pályafutásod alatt, hogy az összes eladása többezer aranyat jelent.
A questeknél a szürkéket nyugodtan eldobhatod, mert még nem maximalizálásra mész (és ne rohangálj össze-vissza, jobban jársz; bár tudom, hogy jó érzés felfedezni de semmi értelme ezt tapasztalatból mondom)"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
addikt
válasz Viktor77 #33672 üzenetére
20 perc, az fura lenne.
Néztem azt az oldalt is, kb, ugyanazok a helyek vannak rajta amit a Gatherer is mutat ha felrakom hozzá a DB-t, pl Teldrassil-ba mentem vissza s azon a környéken ahol 10-et mutatott kb. 2 találtam, de akkor visszamrgyek megint s megszámolom 20 perc alatt mennyi jön össze.Wolverine: A maximalizálás alatt az összes quest megcsinálását érted?
Az össze-vissza rohangálás meg azért volt, mert ha valamiért vissza kellett mennem egy korábbi városba akkor mindig megnéztem a térképet s ha épp volt valami küldi akkor gondoltam már megcsinálom, aztán azzal ahova eljutottam megint megnéztem, hát mondom az sincs messze akkor már megcsinálom azt is, azt így persze, hogy kóvályogtam folyamatosan.
Köszi a tippeket, akkor kitörlöm a régieket s igyekszem tudatosabban haladni, csak mondjuk azért nehéz a korábban felvett questek szintjeit lehetőleg nem sokkal túllépni, mert szeretek lemenni most már dungeonokbe is, akár többször ugyanabba s ott ugye egy dungeon kb. egy szintlépés s persze, hogy utána meg már könnyűek a korábban felvett questek. -
parandroid
félisten
válasz SE_Fan #33674 üzenetére
Emlékszem, amikor még warriort húztam, milyen egyszerűen nőtt a mining skill. Questelés közben szépen mindent kibányásztam az adott területen. Most, hogy alig pár questet csinálok, és inkább használom a Dungeon Findert, alig vagyok 'terepen', úgy kell ráerőszakolnom magam, hogy keressek olyan területet, ahol mininget lehet húzni. Pedig muszáj valami pénzkeresős szakma, mert ez az első és egyetlen hordás karakterem, itt nem úgy van, hogy másik karakterek valamelyikével átdobom, amire szüksége van. Nemrég rántottam fel egy mage-et, elképesztően egyszerű volt úgy, hogy 3 másik 80-as karakter áll a háttérben, szinte minden szükséges szakmával.
Legegyszerűbb húzni egyébként talán a tailoring + enchát, clothok mindig esnek mindenhol, amit meg megcsinálsz, meg amit lootolsz, azt szétszeded alapanyagra. Ha türelmes vagy, egy fillér nélkül maxra húzható ez a páros.
Ha az ember sokat questel, ráadásul első karakter, akkor mindenképpen skinning, mining, herba közül valamelyik kettő a szükséges, és be kell tenni mindent ah-ba, amit szerzel. 200G a megélhetésre éppenhogy elég, gyakorlatilag az új képességek megtanulására elköltöd, aztán jön majd a repülő mount 500G-ért, meg az epic flying 5000-ért, hogy mást ne is említsek. Mondjuk az hatalmas könnyítés volt, hogy a dual talent már csak 100G, és nem 1000.
Gyűjtögetős skillek húzása egyébként nyilván pofonegyszerű 80-asként, amikor már a mobokat egy ütéssel lerendezed, de amíg arra kell figyelni, hogy mit húzol be bányászás közben, vagy esetleg a másik frakció egy jeles képviselője is épp arra jár, aki nálad pár szinttel előrébb van, akkor már annyira nem egyszerű. Megint más kérdés, hogy 80-as karaktternek már nem feltétlen ezeket a szakmákat érdemes felvenni. A 4 allys 80-as karakterem közül nekem is csak egy farmolós karakter van, aki a többieknek szedi össze a cuccokat, mindenki másnak pedig 2 crafter szakmát vettem fel.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Arnold2
őstag
válasz parandroid #33664 üzenetére
Mire eljut addig, hogy megcsinálja fullra az Argentes dolgokat már bőven Cataclys lesz, bár igaz ez nem kizáró ok
(#33670) birno: Eladhatja a Moll-E-t, s azt bárki meg is veheti, de csak az használhatja aki elérte a kért engineer szintet.
Valamint Herba az egyik legkönnyebben felhúzható prof. Az az 50-es szint tényleg egy 30 perc kb. Csak nézd meg hol teremnek, azt lóra fel és lovagolj körbe.
Továbbá egyetértek Wolvi kollégával: egy helyen vedd fel az összes küldetést és csináld meg. Én is belefutottam anno a fővárosból más helyekre kiküldő küldetésekbe. Így gyorsabban haladsz és nem utolsó sorban jobban összeáll a terület története (már ha érdekel az ilyesmi).
A prof-okhoz még egy gondolat. HA majd lvl 85-ön kő kemény raider szeretnél lenni akkor ajánlott két olyan prof-ot választani, ami nem gyűjtögetős (pl. JC,Ench, Insc ...). Ugyanis a legtöbb komoly guild ezt előírja, a prof-tól kapható buffok miatt (ugye JC a nagyobb gemek, Ench a plusz enchantok stb.).
Nekem is előírták, hogy most azonnal dobjam a herbet és húzzam fel a JC-t vagy Enchantingot különben irgumburgum (erre én meg magamban: ló pömpölő a seggetekbe, az altomnál most húztam fel 8k-ért a JCt még egyszer nem tervezem). Mivel már benn voltam és azt is hátszéllel el tudtam mismásolni. De ha normálisan jelentkeztem volna, akkor nem vettek volna fel, illetve csak akkor ha k.va jó gearem lett volna, nem csak szimplán jó.
Szóval érdemes ezt szem előtt tartani. -
Samcro(w)
csendes tag
Hello!
Lehet hogy rossz helyen kérdem, de még elég kezdő vagyok ebben a témában szóval előre is bocsi.
Arra lennék kiváncsi, hogy magtheridon horda oldalon van e magyar klán?
illetve ha nincs, akkor melyik server az ahol nagyobb számban is előfordulnak magyarok?
Válaszokat előre is köszi és bocs ha hülyeséget kérdeztem. -
Wolverine
félisten
-
addikt
válasz parandroid #33677 üzenetére
Ha úgy érzed, hogy ennyire pénz szűkén vagyok akkor jöhet pár tipp az AH-val kapcsolatban is, mi alapján érdemes árazni, undercut beállítás stb.
Hasznos infók egyébként, köszi.Arnold2: Ma akkor nekiállok tuningolni a herbat, majd jelentem nekem mennyi idő alatt mit sikerült elérni, de a skinning miatt szerintem úgyis fogok gyilkolászni ha olyan mob akad az utamba.
Hogy kőkemény raider akarok-e lenni azt nem tudom, nem hinném amúgy, mert a komoly guildeknél már komoly szabályzat is van s én nem szeretem ha rá vagyok kényszerítve, hogy ekkor és ennyit és itt legyek raiden, inkább egy haveri társasággal tudnám ezt elképzelni, ahol nincsenek komoly kötöttségek.
-
parandroid
félisten
Tegyél fel egy auctioneer suite addont, roppant hasznos tud lenni, aztán csinálj egy bankos karaktert, és küldj át neki mindent, amit lenyúzol, összegyűjtesz. Kb egy hét alatt át fogod látni, hogy mit mennyiért érdemes betenni ah-ba, hogy meg is vegyék, és túl olcsón se add. Én az érceket szoktam berakosgatni, ha valaki jóval alám teszi, azt kiveszem, és berakom normál áron, el szokott menni, azt sokan veszik engi/blacksmith húzáshoz is. Bőrök elég hektikusan mentek a mi szerverünkön (BS), hol nagyon olcsón, hol extrém drágán, érdemes inkább betárazni belőle, ha sok van ah-ban, és nagyon olcsón kínálják, és megvárni, amíg elfogy. Herbekről fogalmam sincs, azokat már biológiaórán is utáltam általánosban, valahogy itt is kimaradt a herb/alchemy páros nekem.
p
-
mat-
csendes tag
-
addikt
válasz parandroid #33684 üzenetére
Auctioneer, bank alt megvan, inkább ilyen tippek trükkök szerűre gondoltam, de igazából már én is kezdem kiismerni a dolgokat.
Most azzal próbálkozom, hogy közepesen magas áron adom, nem próbálom olcsóbban mindenkinél, de nem is irreálisan magas áron, kíváncsi leszek beválik-e.
Volt valami cooking receptet nem talált az auctioneer s 2300g-t állított be árnak alapból, postoltam úgy, már csak poénból is.Herb 50-es szintig Teldrassil-ban 40 perc volt, mondjuk a "Find Herbs" felfedezése sokat dobott a dolgon.
Ott elmentem 70 szintig, utána átmentem Barrens-ba, wow-professions szerint nagyon sok van, én annyival nem találkoztam, bár meg kell hagyni, hogy folyamatosan öldököltem a mobokat, annyi skinnable volt azt se tudtam melyiket vadásszam le.
Emiatt kissé háttérbe szorult a herb, de majd legközelebb tényleg csak körbe rohanok és szedem őket, 150-esig felakarom tornázni mihamarabb.mat-: Gyűjtögetős szakmáim vannak csak, úgyhogy ez majd legközelebb esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
-
Arnold2
őstag
-
F-ECT$
titán
válasz Arnold2 #33691 üzenetére
Köszi nem, mindig is herb/alch voltam, az alto(ka)t is a főkari tartja el. A sima gyűjtögetés mellett figyelem az AH-t, és az olcsón veszem, drágán eladom zseniszupertitkos taktikával heti 1000g körül keresek, ami nekem mindenre elég, mert nem progress raidelek.
Arról van infó, hogy mennyibe fog fájni az új riding skill?
Dive ever, work never.
-
Arnold2
őstag
válasz F-ECT$ #33692 üzenetére
A main karakterem nekem is Nem is akarom leadni. A sárkány mount, amit az alkimisták kapnak, "tök izgi" lesz .
Az én régi infóim szerint az hogy 310-zel repesszhess 5000 goldot (faction engedménnyel 4000) kell perkálni. Ezt ha jól tudom már most is megveheted. Hogy majd Azeroth felett is repkedhess az ha jól emlékszem még egy ezres. De este megnézem a bétában.
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
válasz parandroid #33694 üzenetére
Már nincsenek 310-es mountok, mind a skilleddel skálázódik. Egyedül a Violet Proto-Drake-kel kapod meg a 310-es skillt ingyen.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Arnold2
őstag
válasz parandroid #33694 üzenetére
Ez így is van, de mint már írták csak a Violet sárkány tud ilyet. Én, hogy tutira menjek még a patch előtt be is szereztem 4 ilyen mountot
-
parandroid
félisten
válasz Arnold2 #33697 üzenetére
Sajnos én a mainemmel januárban lettem csak 80-as, így a karácsonyi event idején még jócskán a szintezéssel voltam elfoglalva - de idén meglesz ez is.
p
-
Arnold2
őstag
válasz parandroid #33698 üzenetére
Na akkor hajrá! Bár nem ismerlek személyesen, de fogadjunk hogy úgy feszítesz majd rajta Dalaranban, mint paraszt kutya a betonon
-
F-ECT$
titán
válasz Arnold2 #33693 üzenetére
A 310% már megvan, az azerothi repülésre voltam kíváncsi. Remélem a megjelenéskor nem találják ki, hogy akkor ez legyen 10k. Bétában hogy alakult a pénz helyzete? Több jön questekből, vendor trashből? (A gyűjtögetős/craftolós árakat gondolom nehéz a béta alapján megmondani.)
Dive ever, work never.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest