Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
this is life
Ármester
válasz Garsza #10199 üzenetére
Nem kell ujra telepitened , eleg ha hibaelharitast futtatsz, esetleg egy frissitest usb-rol futtatva. Biosbol efi boottal inditsd , vagy billentyuzet a tabra es f2 vagy f10 a boot eszkoz kivalasztasara. Valahogy el kene jutnod odaig hogy valaszthasd a boot eszkozet ... telepitott masik gepen isobol kellene letre hoznod rufussal. Vagy a 8,1-hez keszult telepitesi adathordozo eszkoz keszitovel [link] majd ezutan ravenni a tabod hogy onnet bootoljon , aztan johet a helyreallitas, vagy tlepites az alkalmazasok, sajat fajlok megtartasaval ...
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Garsza
veterán
válasz this is life #10201 üzenetére
Telepítő USB -m van rá is dugom a tabletre. Ha indításnál nyomom az F10 akkor meg is jelenik a boot menü de csak egyetlen lehetőséget tudok kiválasztani, azt hogy Enter Setup.
-
this is life
Ármester
-
Garsza
veterán
válasz this is life #10203 üzenetére
Bioson belül sincs semmi lehetőségem a boot eszközök kiválasztására. De azt sem értem hogy a vinyója mért nem szerepel a boot eszközök között.
(#10204) zotyesz66
És azt hogy tudjam meg hogy milyenre kell formázni az USB -t? Meg 32bites vagy 64bites win kell rá?
-
consono
nagyúr
válasz simongab #10206 üzenetére
Sajnos az Intel meg az MS hülyesége miatt csak 32 bites EFI van ezeken a tableteken, 32 bites OS-t tudsz bootolni. A gari az véleményes, de semmilyen windows telepítő nem bootol el? 8.1, 10? Esetleg próbáld meg az EFI-ben kikapcsolni a secure bootot, lehet, hogy az segít a telepítésben.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Három Windows-os tabletben gondolkodom és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy melyik lehet a legjobb vétel.
1) CHUWI Vi8 Plus 8.0" Z8300 1280x800USB 4000mAh Type-C --> ~36000,- (Everbuying - China)
2) Chuwi Hi8 Pro 8.0" Z8300 1920*1200 4000mAh Type-C --> ~32000,- (SPEmall - EU)
3) ONDA V891 8.9" Z3735F 1280 x 800 5400mAh Type-B --> ~34000,- (TinyDeal - Germany)
Alapvetően olvasásra, böngészésre vásárolnám, de alkalom adtán természeten filmet is néznék rajta, valamint egyszerűbb játékokat is biztos kipróbálnék idővel.
- A Z8300 és a Z3735 között lényegében csak annyi a különbség, hogy előbbi valamennyivel kevesebbet fogyaszt és támogatja az USB Type-C-t?
- Ekkora készüléken számít az, hogy ~HD-Ready, vagy FullHD a felbontás?
- Van esetleg tapasztalatotok ezekkel a tabletekkel kapcsolatban, illetve bátran rendelhetek ezekről az oldalakról?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
alitak
senior tag
Sziasztok,
tavaly vásárolt acer aspire switch 10 tablet mellé jött Office is. Azóta frissítettem a rendszert 10-re. Nemrég jött egy mail, hogy az Office licenszemet újítsam meg. A gépek mellé nem lifetime licensz járt? Csak álmodtam volna és tényleg le fog járni?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
tejeskifly
aktív tag
válasz jolti05 #10212 üzenetére
SPEMall-nál honnan látni, hogy eu?
Vagy csak az eu-express szállítás esetén?egyébként z8300 gpu-ban erősebb leginkább a z3735F-nál. Amúgy énis ezek közül nézelődtem. Nekem a HI8 pro a nyerő eddig. Csak eddig gearbest eu raktárába vártam, hogy elérhető legyen végre.
[ Szerkesztve ]
-
Vindex
tag
Vam egy új Samsung sd kártyám, de valamiért össze-vissza ugrál amikor másolok rá valamit. A 0kb/s-töl egészen a 11MB/s-ig ugrál. Már formáztam minden módon, betettem tőbb gépbe is, de ugyan az van mindenhol. Lehet még javítani vagy kuka?
-
fabicska
tag
válasz jolti05 #10212 üzenetére
Szia, Én az Onda V891-et venném, régebben nagyon rá voltam kattanva a 8"-os tabletekre (volt is), sok videót megnéztem jutubon, és szerintem mint anyaghasználatban, mint a kijelző minőségében veri a többit (szerintem persze....).
Az onda a kínaiak közt is minőségibb, és régebb óta működő márka, mint a Chuwi.Egy pillantást megérne ennek a testvére ONDA V891w: FullHD kijelzővel. Nem sokkal drágább.
Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
jolti05
őstag
válasz tejeskifly #10216 üzenetére
A külföldi vásárlásos topikban úgy van megjelölve, hogy EU raktárból szállítják a termékeket, innen vettem, de most erősen elbizonytalanodtam
Van valami időpont, hogy mikorra várható gearbest eu-s raktárjába?Engem borzasztóan zavar, hogy fehér, de minden másban talán nekem is ez a tablet stimmel a legjobban, ha az árfekvést is nézzük. Kár, hogy ezekhez a készülékekhez nincsenek olyan tokok, mint a telefonokhoz...
fabicska: Eredetileg ~20e forintot szerettem volna szánni tabletre, csak minél többet olvastam róla, annál inkább arra jutottam, hogy nem kellene 1gigásat vásárolni 16 giga tárhellyel. Szimpatikus a linken látható készülék, de ha mindig csak kicsit teszek hozzá, mert kicsivel többért jobbat kapok, akkor hamar kikötök a Sony Xperia Z6-nál Ezen kívül köszönöm a tippet!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
A Milyen... -t vegyek topic nem igazán pörög, ezért inkább ide írom.
2013-ban volt már próbálkozásom tablettel, ami egy Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate Duo volt. Akkor még nem hozta azt, ami szerettem volna tőle. Remélem azóta már sikerült a technológiában feljebb lépni - egyáltalán nem követem a témát.
Amire szükségem volna:
- 10.1 vagy ennél nagyobb képernyő
- legalább 500GB tárolókapacitás
- 8-10 óra üzemidő akkumulátoról
- leginkább olvasni és filmezni szeretnék róla
- billentyűzet csatlakoztatási lehetőség, ekkor egyfajta notebookként üzemelne, töltőről
- minél könnyebb legyen a tömege
- akár gyári akár ebay, de beszerezhető legyen hozzá egy bőrtok, amiben biztonságosan lehet szállítani (ebbe férjen bele a billentyűzete is)
- 2 vagy több év garancia
- lehet használt is
- 80 a keretMilyen típus felel meg az általam összegyűjtött követelményeknek?
-
zotyesz66
őstag
válasz aclandiae #10222 üzenetére
Neked egy Asus Transformer book vagy egy Acer Aspire Switch vagy valami hasonló convertible kellene, mellesleg én is ilyesmire gyúrok. A necces dolog a min. 500 giga háttértár, ezt csak a billentyűzetes dokkolókba szokták belepakolni. Ami az árat illeti, szerintem használtan belefér.
Akinek van 4/128-as T100HA-ja, igazán megoszthatna valami hosszabb távú tapasztalatot, nagyon megköszönném, nekem ez jönne be a szerény felbontású kijelző ellenére is. Honosított billentyűzet, magyar gari és remélhetőleg nem szenved az eléggé általános kínai "gyenge eldobálós wi-fi" betegségtől. Nekem fontos lenne az UPC Wi-Free miatt, elsősorban nem otthon használnám. -
Kasya
nagyúr
válasz zotyesz66 #10223 üzenetére
Sokat nem tudok mondani rola, mert parom hasznalja, neki lett veve. Tudja amit kell, mukodik rendesen.
A kijelzo felbontasa gyenge, ami kozelrol nezve lehet zavaro. A kijelzon van kis bevilagitas a saroknal. A kerete vaskosabb, ami nem feltetlen negativum, mert jobb fogast ad. Az aksija korrekt, egy munkanapot kilehet vele hozni pont. A bongeszoben (Edge) 6-8 lap (van kozte PDF is) utan mar lassabb a lapok kozti valtas, akar 1-2 sec is lehet. WiFi stabil, olyan milyennek lennie kell.
Ha az ember nem terheli le, mint egy asztalit, akkor jo tars lehet, csak tudni kell a hatarokat. Alap irodai, otthoni hasznalatra megfelelo.
-
t3tv3s
tag
válasz aclandiae #10222 üzenetére
Picit drágább volt mint a kereted de Ediginél 85ezerre volt leárazva a 100ezres acer aspire switch tegnapig. 2gb rammal 64gb rom+500hddvel,10.1-es ips kijelzővel, 2 év garanciával, win 8.Tuti felvenném a kapcsolatot velük mivel ennél jobb ajánlat nem igazán lenne új gépek között. Ebbe a keretbe egy lenovo férne bele de inkább acer,asus,toshiba és dell irányába kacsingatnék 2in1-ben. Akár új, akár használt gép mellett döntesz.
-
benjoe1
aktív tag
Ha tabletre HDMI-n rákötök egy külső monitort és beállítom a maximium full hd felbontást win10-ben, akkor miért elmosódottak a betűk összehasonlítva egy asztali gép-monitor párost? Kell még valamit be/átállítani?
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
Necc
addikt
válasz benjoe1 #10227 üzenetére
Általánosságban a TV-k képminősége messze elmarad a monitorokétól, vagy nem egyezik a tablet és a TV fizikai felbontása. Javaslom első körben próbálkozz ún. "dualview" beállítással, amikor mindkettő monitor önálló képet mutat külön-külön felbontáson, és ellenőrizd hogy a kettő kijelző felbontása valóban megegyezik.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
benjoe1
aktív tag
Nem TV-re, hanem egy Dell monitorra próbáltam kitenni a képet, csak külső megjelenítő opcióval.
Az kavar be, hogy a tableten Win10-ben 150 %-ra fel van húzva a Rendszer/Gépház/Kijelző beállításoknál a Szöveg, alkalmazások és más elemek mérete, mert Chuwi Hi10 felbontása 1920x1200, így ezt kénytelen vagyok beállítani, hogy jól használható legyen a tablet.
Viszont ha átváltok külső monitorra, aminek 1920x1080 a felbontása, akkor ugyanitt a Kijelző beállításoknál pirossal kiírja, hogy Bizonyos alkalmazásokban nem lép életbe a méretezés módosítás, amíg ki nem jelentkezek. Szóval egy ki és bejelentkezés után már minden elem és program megjelenítése éles a monitoron. Viszont ha visszaváltok tabletre, ott ugyanúgy ki-bejelentkezés kell, hogy jó legyen.
Ezt be lehet valahogy állítani Win10-ben, hogy ne legyen szükség erre a ki-belépésre?https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
-
jolti05
őstag
válasz tejeskifly #10230 üzenetére
Köszi az infót! Azt nem írták meg véletlenül, mennyivel drágább, vagy hogy megy ez? A honlapon azt írják (12), hogy a 'remote area'-ba +25dollár a szállítás, de mondjuk úgy, nem elérhető a link.
-
5766
csendes tag
Üdv!
Remélem jó helyen kérdezem, WIN8.1 van a gépen (Lenovo MIIX 300) és az lenne a kérdés, hogy ha a képernyő lekapcsol (be van állítva energiagazdálkodásnál), akkor a Skype például miért nem jelez, ha hívás van. Ezt lehet állítani valahol win8.1 alatt, hogy azért a hangszóró működjön. A háttérben dolgozik a rendszer, mert ha hívás közben gombnyomásra visszajön a kép, akkor a csörgés is egyből hallható.
Win10-re is felfrissítettem, és ott sem sikerült, ugyanez a számomra hiba van.
Előre is köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
-
norba26
csendes tag
Sziasztok.az lenne a problémám,hogy van egy dual boot os tabletem és a windows nál rámentem a gyári adatok visszaállítására és lassan egy napja megált 64%-nál és nem megy tovább.ki be kapcsolásnál is csak ez jönn vissza és nem tudom,hogy mitévő legyek.köszönöm
-
ghostrider20
tag
Hello srácok van egy olyan gondom ,hogy van egy Lark iwin8 tablet
tesómék tele rakták minden féle hülyeséggel!
azóta kék halál van...
recoveryt nem tudom előhozni ...
Telepíteni hogy kell mi kell hozzá??
valaki segítsen légyszi -
törölt tag
válasz ghostrider20 #10238 üzenetére
Itt a Lark topicban keresgélj, biztosan több segítséget fogsz kapni.
-
jolti05
őstag
válasz tejeskifly #10237 üzenetére
Valóban.. köszönöm. Eddig ez a fül nem tűnt fel.
Tehát mindennel együtt ~37300 forintért kihozzák 6-9 napon belül.Nagy kérdés, hogy megér-e +10e forintot az Onda V820w-hez képest (német raktár, ~27e pénz), amiben Z3735F proci van, illetve nem fullHD-s, "csak" 1280x800-as a felbontása.
-
tboj
tag
Sziasztok!
Tavaly nyáron vettünk húgomnak egy windows-os tabletet, és járt hozzá elvileg egy 1 éves Office 365 előfizetés, amit még nem aktiváltunk be, mert nem volt rá szükség (meg nincs is). Jelenleg nem tudom megnézni, ezért az lenne a kérdésem, hogy van ennek valami felhasználási határideje? Mert ha nincs, és még felhasználható, akkor elpasszolnám olyannak, aki fel tudja használni.
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
zsiz
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek az a teszkós Beex csoda (talán Flash néven fut, és 7,85" win8.1, 4 mag Atom z37xx, 1GB RAM, 16GB) megéri az árát? 15k-ért vesztegetik a tesco-ban. A topikban nem sok infót találtam róla, amit igen, az meg nem győzött meg, hogy pont ez kell nekem. Felhasználás: internet, film/sorozat, néha egy kis játék persze nem a legújabbakkal (40%/50%/10%). Memóriakártyát vennék hozzá plusz tárhelynek.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Akron99
aktív tag
válasz #43783936 #10239 üzenetére
A szállítási módok leírásánál nekem nem egyértelmű, hogy melyiknél nincs vám és adó (EU).
Az EU-Express esetében ha jól értelmezem nincs.
De a leírásban a többi szállító esetében már nem igazodtam ki.
Ebben tud valaki segíteni? -
pècsimunkás
addikt
Èn sem aktìváltam az Office - met . Èn is azon gondolkodom , h elpasszolom . Eddig sem használtam . Leszedtem a WPS officet , ha mègis egyszer kellene majd ... Ingyenes , amire esetleg nekem kellhet , arra jó lesz , bár , mint ìrtam eddig sem kellet .
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
zsiz
őstag
válasz #43783936 #10246 üzenetére
(#10243) Ace owner és (#10246) Mogyesz75
Köszönöm a válaszokat. Nyilván azt én is tudom, hogy nem egy csúcsmodell ennyi pénzért. Szívesebben használnék én is egy Chuwi Hi10-est, de még ha lenne is rá keret, akkor sem biztos hogy kiadnék annyi pénzt érte. Inkább ár/érték arányban lenék kíváncsi, hogy milyen.. valamint azt sem tudom igazán eldönteni, hogy PC, laptop és okosteló mellé kell-e nekem egyáltalán még egy tablet is. Mi lenne a legolcsóbb windows tablet ami, már jó vételnek mondható? (Külföldi rendelés is játszik.)
-
cidalain
veterán
Akkor vegyél Chuwi Vi8, vagy Hi8-ast. 30-ból már megkapod, 2/32-es, dual bootosak.
Vagy a Vi8 Plus, és Hi8 Pro, ami csak Wines, de már Cherry Trail soc van benne. és még ezek is 30 alatt vannak.
Onda 8"-os winese meg 25-ből kijön kb. De most jött ki a Teclast x80 Cherry Trail verziója is, van wines, és dualos verzióban is.
Szóval ez mind 100$ alatt van, de van amelyik 75-80$[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Upo
addikt
Volt ilyen nálam javításon, a gyönyörű képminőség náluk azt jelenti, hogy ha nem pont szemből nézed akkor alig látsz valamit. Ha vízszintesen tartod, és jobbra-balra mozogsz, szinte azonnal invertálnak a színek. KB. ha egymás mellett ülve nézitek, akkor valakinek szinte olvashatatlan lesz, esetleg úgy jó hogy mindkettőnek középrossz. Nem túl acélos, elég sokat homokórázik még tök üres windows-al is, ha leszedi a frissítéseket akkor betelt a tárhely, indulhat a kínlódás hogy miket lehet törölni a rendszermappákból. Előbb-utóbb, de inkább előbb kínlódás lesz a használata. SD-re alkalmazások nem mennek a 8.1 alatt, max. filmet, zenét lehet tenni rá. 10 alatt már használható az sd, de még úgy is hamar betelik a c-n az a maradék tárhely.
A 32 giga tárhely sokkal jobb, bár nem mondható kimondottan soknak, de azért a napi rendszeres küzdelem kategóriából ki lehet jönni vele. Az 1 giga ram meg csak 1 giga, próbálj egy közepes core2duo gépet 1 gigával, kb. hasonló teljesítmény,nem mondom hogy használhatatlan, de igazából használhatatlan. Esetleg ha csak a csempés skype-csempés facebook (van csempés facebook??) megy és más nem, akkor még nem annyira irritáló. Én biztos hogy sajnálnám rá a 15000 forintot, mert hiába kidobott pénznek gondolom, ez biztos hogy bekerül a fiókba elég gyorsan, azért meg sok az a pénz. Nem sokkal többért használt 2/32-est inkább vennék, ég és föld. Ja, és IPS kijelzőst vegyél mindenképp, azt javaslom.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
zsiz
őstag
(#10248) cidalain: köszi, meglesem őket. A Chuwi tabletekkel meg már régóta szemezek.
(#10249) Upo: ilyen gyakorlati tapasztalatra voltam leginkább kíváncsi Eddig bizonytalan voltam hogy megvegyem-e, de most le is beszéltél róla teljesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest