Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    válasz petroleumlam #14452 üzenetére

    Szerintem te félre értesz valamit.

    Azaz ha megveszel egy Samsung készüléket, és azt nem a Samsung Magyarország helyezte forgalomba, akkor arra itthon majd akkor kapsz garanciát, ha a pokol befagy. A Sufni garis telefonodra pontosan ezért nincs garancia, mert valószínűleg szlovák/cseh/lengyel/távol-keleti import.

    Természetesen akadhatnak kivételek bizonyos termékeknél - termékcsoportoknál, de senkinek nem érdeke, hogy a sógoroknál megvett telefonod itthon javítsa - puszira. Az EU szabad verseny politikájával szembenő lenne az, ha pl. a MediaMarkt Germany nem adhatna el itthon Józsinak készüléket - viszont a Samsungnak nem kötelessége a külföldi import készülékeket térítésmentesen javítani - és ezzel rendszerint élnek is. Ez pedig azért jó hosszú távon, mert megmarad a Samsung magyarországi leányvállalata is, mert nem kerüli ki boldog-boldogtalan őket, hogy nyerjen 5000 forintot egy készülék vásárláson.

    Sokan abban a tévhitben élnek amúgy, hogy az Apple pl. világgaris, pedig ez sem igaz. Kizárólag az EU-n belül megvásárolt készülékekre (tablet, telefon) érvényesítheted a jótállást bárhol az EU területén belül - 1 évig, de ez is inkább annak köszönhető, hogy az Apple kicsit másmilyen policyt követel meg (mert megteheti :((( ).

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák