Új hozzászólás Aktív témák

  • #54072192

    törölt tag

    válasz #86564352 #101091 üzenetére

    A monitorkikapcsolós beállítás a zárképernyőn nem olyan funkció, ami korábban volt, de most nincs. Ha szükséged van rá, akkor jelezni kell.
    A képnéző app nem ilyen a megjelenése óta, sőt. Korábban volt egy kapcsoló a képjavításokra, ami pontosan ezt állította. A homályosítás egy utólagos effekt, ami különösen a gyengébb minőségű fotóknál jó. Hogy miért vették ki a kapcsolót, azt nem tudom.

    Egyébként nézegettem külső képnézőket, kettőt szoktak javasolni: az Irfanview-t és az ImageGlass-t. Utóbbi openszósz meg minden, előbbit a Win98 óta nem használtam, így inkább felraktam az IG-t. Hogy megjelenjen az alapértelmezett programok listájában, regisztráltatni kellett a dolgait a rendszerben (registry-ben), aminek az lett a következménye, hogy törléskor egy rakás szemét maradt utána, plusz a listában is ott maradt a társításoknál. Kézzel törölve ezeket a társításokat még egy másik program ikonja is sérült (ezt mondjuk nem tudom, hogy miért). Ilyenkor vicces, mikor sokan az UWP és a Store végét akarják, de azért fent van 2-3 pucoló program, hogy a szemétdomb ne legyen túl nagy.

    (#101263) liszi70: "Szerintem az app buster sem csinál mást, helyetted lefuttatja a ps parancsokat"

    Ezt hiszed vagy tudod? Írhatok olyan programot, ami egyszerűen törli mindenhonnan az appok fájljait.

    (#101269) Chaser: A vízjelen és a testreszabási korlátozásokon kívül nincs más. Nincs "próbaidőszak" sem, ami amúgy régebben is türelmi időszak volt.

    (#101293) Tuomas: Ha van TPM chip a gépben, akkor a rendszerpartíciót Home-on is védi a Bitlocker, természetesen ez kikapcsolható, ha zavar.

    +(#101302) Szerintem akkor telepítsd újra, ha tényleg tele van gyártói szeméttel, és/vagy a partíciókkal akarsz variálni. Ilyenek szoktak lenni a próbaidőszakos programok, vírusirtók, stb.
    Ha van helyreállító partíciód, akkor azon valószínűleg olyan Win10 telepítő van, amiben integrálva vannak a driverek is, így probléma esetén nem feltétlenül kell telepítő pendrive. Persze ez a build idővel elavult lesz.
    A gépházból kezdeményezheted az alaphelyzetbe állítást úgy is, hogy a gyártó által integrált programokat ne telepítse (Fájlok megtartása > Beállítások módosítása > Előtelepített alkalmazások Ki).

Új hozzászólás Aktív témák