Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz myke01 #30200 üzenetére
Írd be rendszergazdai parancssorba: defrag c: /b /h /u /v
ha végzett akkor ezt: Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks és várj amíg a vinyó abba nem hagyja a darálást.
Nem írtad hogy milyen vírusvédelmet tettél fel, soluto programmal meg lehet nézni mi mennyi ideig töltődik.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Csontikka
aktív tag
válasz FZsolt15 #30194 üzenetére
és ha a válasz igen, akkor a következő újraindításnál lefutó chkdsk talál hibát?
lefut újraindításkor a chkdsk?ha nem akkor próbáld meg így kikényszeríteni:
cmd-t indítsd el rendszergazdaként, majd:
fsutil dirty set C:
aztán újraindítás, ha ezután sem fut le a chkdsk akkor ott valami nem kerek..
-
rayoliviero
veterán
Az alábbi a problémám:
Amikor a routerem, modemem és gépem teljesen áramtalanítva van, azután elindítva a gépet a Win 7 gyorsan betöltődik, de a routerek és modem ledjei addigra még nem világítanak mind, meg nem használatra készek. Akkor a Win próbál csatlakozni a nethez. Picivel utána a modem és router már használatra készen áll, világít minden ledjük, de a Win továbbra sem tud csatlakozni, felkiáltójelet tesz a hálózati kapcsolathoz. A jobb hibaelhárítás sem segít. Egyedül az segít, ha újraindítom a gépet a már használatra kész router és modem mellett. Vagy ha később úgy indítom el a gépet, amikor a modem és router már használatra kész állapotban van.
Régen ilyen probléma nem volt, ez csak nemrég jött elő. Régen teljesen áramtalanított állapotból, elindítva mindent csatlakozni tudott a nethez.
Mit tudnék ezzel csinálni? Emiatt az egész gépet nincs kedvem újrarakni...
-
Poo
senior tag
válasz rayoliviero #30205 üzenetére
Lan kártya driver frissítése és win frissítés esetleg segíthet.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
spiritex
veterán
válasz rayoliviero #30205 üzenetére
Nekem régen az oldotta meg ezt a problémát, hogy Bios-ban letiltottam a hálókártyát, így elindítottam a gépet, majd újraindítottam és Bios-ban újra engedélyeztem a hálókártyát.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
potyi23
senior tag
hi.van egy telefon mem kartyam ami tegnap olvashatatlan lett a telefonba.Ma retettem gepre,es allandoan formazni akarja,mert megvan serulve azt irja ki.Valahogy a fat tablat lehet javitani ? jolenne megmenteni az adataimat,,
-
spiritex
veterán
válasz rayoliviero #30209 üzenetére
Hurrá! Nem gondoltam volna, hogy segíteni fog! De akkor nagyon örülök.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz rayoliviero #30209 üzenetére
Azt azért elmondanám, hogy hiába telepítetted volna újra a géped, hiába raktál volna bele másik hálókártyát, hiába próbáltad volna ki a "netsh winsock reset" parancsot, a sárga felkiáltójel továbbra is ott díszelgett volna.. Tapasztalatból mondom, mert kb. 4 hónapig szenvedtem evvel a hibával követve minden leírást a neten, és csak egy kósza ötlettől vezérelve (vagy sugallatra) próbáltam ki ezt a letiltásos dolgot.
Ja, és fogalmam sincs, hogy miért működik a dolog, de azóta megy szépen a net, mint előtte![ Szerkesztve ]
-
-
Dusee
őstag
üdv!
adott egy magyar win 7 starter x86, amire valahogy orosz nyelvet kéne varázsolnom.
megoldható ez? -
nagyúr
válasz myke01 #30200 üzenetére
Nem igazán. Hát hdd tesztelőt, proci, memória stb. programokat kellene nézned. Mondjuk a fánkos-at, amit nem tudom hogy hívnak.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, ha az asztalon jobb egér gomb nyomásának hatására vagy 1 percig "homokórázik", mire lenyílik a kis ablak?
Eladó cuccaim: -
-
törölt tag
Sziasztok...Ma miután bekapcsoltam a gépet és 20 percet neteztem egyszercsak megjelent ez az üzenet [link] ezt mi okozza?Ez valami hardverhiba lehet szerintetek?Köszi előre is... T-home netről van szó,csak modemem van,router nincs...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
4 hónappal ezelőtt volt egy pillanatnyi áramszünet miközben neteztem és ennek hatására újraindult a gépem.Ezt követően jelent meg legelőször ez az üzenet 4 hónapja...Most jelent meg másodszorra...A hardver hibát mindenképp szeretném kizárni...Szerintetek?
-
rgeorge
addikt
válasz rayoliviero #30223 üzenetére
Ilyenkor hálózat nincs (router weboldalt sem látod) vagy csak internet nincs? A PC hogy kap ip címet? Fix vagy DHCP?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rayoliviero
veterán
válasz rgeorge #30224 üzenetére
DHCP. Azt nem néztem, hogy a router weboldala bejön-e.
Egyszer amikor kijavíttattam a Windows-al a hibát, akkor valami olyasmit írt ki, hogy ip konfiguráció javítva.Most beírtam ezt a parancsot és jó: netsh winsock reset
De lehet megint csak pillanatnyilag és utána ismét nem lesz jó.
-
spiritex
veterán
válasz rayoliviero #30225 üzenetére
Hátha a parancs segít...
Ha nem, akkor viszont meg kéne nézni a hálózati adatoknál, hogy milyen ip-t kapott a gép, ill. a dns szerverek címeit. Vagyis szerintem először most nézd meg, amikor jó, jegyezd meg, vagy printscreen-eld le, és majd hasonlítsd össze avval amikor rossz lesz.[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Van valamilyen mód arra, hogy távolról meg tudjam mondani, hogy egy alkalmazást (jelen esetben Microsoft Project és Visio) mikor indítottak el utoljára? Teljes Windows infrastruktúra van nálunk AD-val mindennel.
Köszi!
-
spiritex
veterán
válasz rayoliviero #30228 üzenetére
Ok, de azért szerintem mentsd le a Hálózati- és Megosztási központ / Helyi kapcsolat / Részletek alatt található adatokat.
-
rgeorge
addikt
válasz rayoliviero #30228 üzenetére
Ha DHCP a cucc, akkor simán lehet, hogy ha router nem áll fel időben, akkor nem ad IP-t a PC-nek. Ha fix ip-re állítod a PC-t, akkor ilyen nem lehet. Az első esetben egy ipconfig /renew segíthet, vagy egy kábel ki/be. Ha legközelebb előfordul, akkor nézd meg, milyen IP-t kapott a hálókártya.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Csontikka
aktív tag
válasz Peter Kiss #30227 üzenetére
Szia,
3 ötletem lenne erre
1,
Kimásolnám valahova logon scriptbel az office recent files mappáját, majd az ott levő linkeket kielemezném valami script-el, ebből nagyjából már belőhető lenne, hogy ki az aki sosem használja.2.
Írsz egy háttéralkalmazást ami szintén logonscriptből megfut a háttérben és időnként kilogolja valahova, ha van a taskok között van e visio vagy project.3,
(vagy valamilyen script-el bekapcsolni a klienseken a naplózást ezekre a file-okra vonatkozóan az adott usereknek.)
(manuálisan jobb fül az .exe-n tulajdonságok/biztonság/speciális/naplózás...) és utána az eseménynaplóból lehetne valahogy kibányászni az adatokat.kb ilyen sorrendben próbálkoznék...
Az elsőnél van esély rá, hogy a múltról is képet kapsz, a második kettőnél értelemszerűen nincs.
-
Wannabeapro
tag
Sziasztok,
64 bites windows 7-t használok és pár napon belül új alaplap (CPU és RAM is) kerül a gépembe.
Fontos lenne majd újra telepíteni a windowst ?
(Mert ha nem muszáj, akkor ezt kihagynám.) -
rayoliviero
veterán
válasz Wannabeapro #30234 üzenetére
Új alaplap esetén én újra telepíteném mindenképpen.
-
Csontikka
aktív tag
válasz Wannabeapro #30234 üzenetére
Szia,
sokkal tisztább ha újratelepíted, ha csak nem valami nagyon hasonló vasat raksz alá. De minimum egy sysprep-et csinálnék mindenképp a helyedben...
(Egyébként nyilván nem 2 napra tervezed használni a rendszert gondolom, így bőven megéri a fáradtságot a rendszer teljes újratelepítése!)
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
van egy régebbi notebook de a win7 azért egész szépen fut rajta
mit gondoltok általánosságban mi mondható el amin fut a win7 azon elvileg a win8 még jobban fut?
mert a hivatalos specifikációja a win8nak azt írja hogy nem indít el annyi erőforrást,gyorsabb,jobb..
szóval vélemény erről? -
Wannabeapro
tag
válasz rayoliviero #30235 üzenetére
És akkor már egyből, első indításra bootból mehet is a telepítés?
[ Szerkesztve ]
-
hattrickuser
aktív tag
Köszönöm a választ! Bocsánat a késői reakcióért, de nem nekem címezted, és csak most vettem észre
Kipróbáltam, és nem működik.
Rendszergazdaként futtatva ez a sor:
wmic process where name="nfsw.exe" CALL setpriority 128Normál Prioritás marad rendszer újraindítás után is. Mi lehet a gond? Az eredeti probléma, hogy ne kelljen visszakeresni: [link]
-
westcoastog
veterán
Volna egy laptop, konfig mindegy, nemrég újratelepítette valami szaki, most meg én telepíteném újra, de partícióknál azt írja:
"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI-alapú rendszerekben a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető."Na eddig nem volt ilyen, mert már nem egyszer telepítettem újra, az előző emberke aki kezelésbe vette win7 professionalt rakott rá, meg hogy mit állítgatott azt nem tudom....
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz hattrickuser #30243 üzenetére
Ez egyszer átállítja, amikor lefuttatod. Ha újra elindítod a programot, akkor újra az alapprioritást kapja, és megint át kellene állítani ezzel a sorral. Az is lehet gond, hogy az adott program magának állítja a prioritását (sokszor ráadásul beállíthatatlanul), ez elég ritka, és ritka gusztustalan megoldás, de sajnos ilyet is láttam már. Ekkor tényleg csak külső programmal tudod megoldani, és akkor sem lesz tökéletes.
The only real valuable thing is intuition.
-
hattrickuser
aktív tag
Az a baj, hogy már elsőre se állítja át. Akkor elképzelhető, hogy ennél a programnál csak külső programmal tudom megoldani? Végülis az megoldja, de csak ezért "tartani" egy programot hogy egy másikat magas prioritással indítson. Mondjuk Freeware, tehát nem gond, de reménykedem hogy máshogy is meg tudom oldani.
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #30244 üzenetére
Már megvan, uefi bootot kinyomtam biosban, meg indításkor boot menüből(f12) kiválasztottam a sata odd-t és kész..
-
havri1
félisten
Sziasztok!
~1 év után visszatértem w8 -ról w7-re, és pár dolog nem megy.
Eddig a megosztásoknál (w8) úgy kellett, hogy megosztottam a vendég fióknak is, így jelszó nélkül lanon simán lehetett böngészni a megosztások között.
Ezt megcsináltam w7 alatt is, működik is ezzel nincsen baj, de indulásnál így megjelenik a felhasználóváltás. Na ezt szeretném eltüntetni, tehát arra lenne szükségem, hogy egyből az 1 user (rendszergazda joggal) lépjen be, és induljon el a gép. Megoldható ez valahogy?havri
-
Poo
senior tag
válasz havri1 #30248 üzenetére
Persze,
start/futtatás/control userpasswords2 majd enter és feljön egy ablak majd az első fülön válasz ki azt az usert akivel automatikusan be szeretnél jelentkezni és vedd ki a pipát fentről ahol azt írja hogy "a számítógép használatához.....megadni" és restart.ha nincs jelszavad akkor nem kell beírni majd semmit amikor kérdezi ha van nyilván kitölteni.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest