Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz hattrickuser #30246 üzenetére
Más program prioritását tudod ezzel a paranccsal módosítani? Hátha csak elírtad, vagy valami nem kerek a gépeden.
The only real valuable thing is intuition.
-
mattew
tag
Kedves fórumozók!
A következő problémám van:
Körülbelül a megjelenés óta használom a win7-et (anno még a betát is).
Új laptopomon 2011 december 4-e óta fut a win 7 64 bites professional, magyar verziója (nem SP1).
Laptopom egy ASUS A53S.Mostanában vettem észre azt a hibát, hogy néha (egyre gyakrabban)
indítás után nem jelenik meg a bal alsó sarokban a wifi indikátor.
Vagyis az álatalam kirakott nyelv, wifi, akkumulátor, hangerő, óra
ötösből csak három a nyelv, az aku és az óra látszik.
Ugyebár a hangot tudom az Fn+f10, Fn+f11 gombokkal vezérelni,
ez nem probléma, hang van. A gond az, hogy a wifit ilyenkor nem tudom használni,
a vezérlőpult->hálózati és megosztási központ-ban a csatlakozás hállózathoz-ra
kattintva nem jelenít meg egyetlen hálózatot sem. Közben régi symbianos nokiám
nevetve megtalálja a wifi-t. A hibaelhárítás sem tudja megoldani a problémát, kiírja,
hogy a közelben nincs aktív wifi hálózat (már hogy ne lenne...). És csak az
újraindítássegít, az viszont eddig mindig megoldotta a gondot, a visszatérő
windows már gond nélküllátta a wifit. A laptopban
Intel Centrino Wireless-N 1030 BGN 1x2 HMC
wifiadapter van. A héten frissítettem a drivert a legújabbra, ez kb 4 napig
eltüntette az említett hibát, de ma megint előjött (induláskor nem volt wifi,
csak a restart segített).
Mi lehet a probléma? Driver? Windows? Hardver? User Error?
Várom válaszotokat.[ Szerkesztve ]
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
Mirman
őstag
Sziasztok, rá raktam egy Win7et egy pendrivera, kipróbáltam hogy bootolhato e a pendrive, működött és amiutan be adta a telepítési képernyőt ki kapcsoltam a gépet, de nem akar mostmar HDD-ről be bootolni, csak fekete lesz a képernyő. Van valami módja hogy rendbe hozzám a dolgot vagy csak Win újra telepítés segíthet?
-
StSanya
senior tag
Esetleg erre valaki? [link]
(Bár nem néztem, hogy van-e külön Windows Media Player topic...)
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Wannabeapro
tag
Beszereltem az új alaplapot, Ramot és CPU-t, de a indulásnál "Indítási hiba javítás" jön be folyton és nem tudja kijavítani a hibát.
Ha pendrive-ra ráteszem a win7-t és bootolás közben megpróbálom újrarakni az segíthet ?
-
vlevi
nagyúr
válasz Wannabeapro #30256 üzenetére
Egy tippem van. A régi gépedben nem volt bekapcsolva az AHCI mód, az újon pedig be van. Ilyenkor a Win nem tudja betölteni a drivert.
Megoldás, hogy az új lapon is kapcsold ki az AHCI módot a BIOS-ban. Azaz tedd vissza sima IDE-re. -
Mirman
őstag
-
Mirman
őstag
Bocsánat ezt ki felejtettem az előzőnél, ha ODD-nelkul rendelek gépet akkor hogyan tudom a drivereket telepíteni?
-
-
DS39
nagyúr
válasz Mirman #30260 üzenetére
letöltöd netről, és telepíted. vagy ha előre akarsz készülni, pendrive-ra összegyűjtöd ami kell, hang,video,stb drivereket. én már csak OS telepítésre használom a lemezt, másra nem igazán kell.
NEMO1968: azokat tárolhatja a HDD-n is. de két OS megfér egymás mellett azon az SSD-n, persze ha van rá igény (pl W7, W8)
[ Szerkesztve ]
-
hattrickuser
aktív tag
Nem elírás volt, feltehetően én értettem félre. A program indítása előtt futtattam a megadott sort, amiről azt hittem, hogy a program az indítást követően magas prioritással indul. Azonban a már elindított programot helyezi magasabb prioritásba.
Sajnos így nem jutottam közelebb a megoldáshoz, ugyanúgy ALT+TAB párossal ki kell lépnem minden alkalommal a játékból, így nagy különbség nincs ez, és a Feladatkezelőben megadott magas prioritás beállítása között.
Köszönöm az eddigi segítséget. Ha van még egyéb használható ötlet, azt szívesen fogadom
-
brd
nagyúr
válasz hattrickuser #30265 üzenetére
Írsz egy valami.bat file-t, ezzel a tartalommal:
cd /d "c:\Program Files\valami\gamelauncher.exehelye"
start "gamelauncher.exe"
ping >nul 127.0.0.1 -n 6
wmic process where name="nfsw.exe" CALL setpriority 128és azt indítod el a gamelauncher.exe helyett. A ping >nul 127.0.0.1 -n 6 sor várakozást jelent, a -n utáni szám a várakozás másodpercben, de egyel többet kell írni, mert az első csomagra rögtön jön válasz. Legalább annyit várjon, ameddig közel minden körülmények között elindul az nfsw.exe, de legfeljebb addig, hogy még nem tudsz belőle kilépni, és újra elindítani. Esetleg többször is beírhatod a végére a
ping >nul 127.0.0.1 -n 6
wmic process where name="nfsw.exe" CALL setpriority 128sorokat, valamelyik csak átállítja.
Lehetne szebben is megcsinálni, lehetne vizsgálni, hogy fut-e az nfsw.exe, a tasklist paranccsal, és csak akkor állítani a prioritást, ha igen, de azt rád, vagy egy türelmesebbre bízom.
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
Sziasztok.
Egy mai laptopon megakadt a windows 7 egyik frissítése. Ha jól látom pont az SP1.
Jelenség:
A.: beragad és hibaüzenettel leáll a frissítés és leokézva az ablakot pár másodperc múlva,mintha mi se történt volna újra feljön az update jelzés,hogy új frissítések készen állnak a telepítésre. és így akár a végtelenségig.
B.: Feltelepül,de ablak bezáródása után az A pontban tapasztalható pár másodperc és újra előugró üzenet.Régen az XP-nél volt ilyenem és csak annyit kellett tenni,hogy töröltem a legfrissebb bejegyzéseket a frissítésekből a registry-ből és utána újra rákeresett a windows a frissítésekre és akkor már minden flottul ment.. De erre nem találok megoldást a windows7-ben.
Így szeretnék segítséget kérni
köszönöm!
üdv
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.
Milyen kodeket kell a gépemre telepíteni, hogy simán a könyvtárakban is megjelenjenek az ORF file-k bélyegképei??? Mert telepítettem már MicrosoftCodecPack_amd64: semmi, RawCodec_x64_ENU: semmi :S
Olympus 565UZ gépem van, s a rendszerem Windows 7, 64bit. Régebben valami kis kodek volt fent, akkor tökéletesen voltak bélyegképek, de pár napja újra raktam a rendszert, s azóta nem találtam hozzá meg a kodeket a neten :/Felraktam egy ilyen .orf file-t ide, akinek van ideje/kedve, nézze már meg h neki van e bélyegkép...
-
oroszbence
tag
Sziasztok
Van nekem egy Dell Latitude E4300 laptopom. Egy időben elkezdett igen csak lelassulni gondoltam egy Windows újratelepítés mindent megold. De nem így lett. Ugyan is az első újraindítás után a windows logo pulzálásakor kék halál. csökkentett módban szintén kék halál.
Mi lehet a megoldás ?
-
addikt
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
Mint már korábban írtam meggyűlt a bajom, egy Fujitsu Siemens Scaleo P géppel, illetve az azon lévő Windows 7 op. rendszerrel. Nos, a probléma megoldódni látszik, ugyanis az egyik RAM volt a hunyó, így annak cseréje után, ha nehezen is de újratelepítettem. Most egy okés BIOS-ra vágynék, a Gigabit GA-K8FS482M alaplapomhoz - (Socket A), mert régi - 2006-os. De a Gigabit Windows-hoz készült frissítő progija nem talál BIOS-t a szervereiken. A Gigabit honlapján pedig elakadok, mert nem tudom milyen chipset van a gépben..., tudna valaki segíteni e téren?
Samsem
-
nagyúr
Üdv. Valaki segítsen! Van egy ultrabookom, és szeretném felrakni rá a W7-et, de nem tudom, csak usb-ről. Viszont itt meg azt írja ki, hogy Egy CD/DVD-meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Mit kéne az iso-hoz integrálnom?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz KaiotEch #30282 üzenetére
Milyen verziót próbálsz telepíteni? Ugye nem valami kókányolt special edition-t? Tovább nyomni nem tudod, hogy hagyja a fenébe az optikai meghajtót?
#30283) SamSem58
Van valami probléma a gép működésével, hogy ennyire frissíteni akarod a biost?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
SLYM
veterán
sziasztok, pár napja vettem egy lenovo y500 laptopot (új win7+driverek+progik feltelepítve, összes frissítéssel, ahogy kell). minden frankó, csak a wifivel van egy kis gond. intel centrino wireless-n 2230 a wifi benne, ehez telepítettem is a gyári levono oldalról az 15.0-ás drivert. 20 megabitet tudott csak a cucc 120 megabites netemmel (80-at a wifis router is tud, pl a másik itthoni laptopon, tehát nem a routerrel lesz a gond). gondoltam frissítem a drivert a legújabbra, fel is mentem az intel oldalára, ahol egy ilyen auto check kidobta, hogy van már 15.8-as verziószámú driver is. letöltöttem, frissítettem, majd örültem is nagyon, mert hirtelen 60 megabitet tudott a cucc. aztán gondoltam a driver frissítés után egy restart sosem árt, döbbentem vettem észre, hogy a restart után újra csak 20 megabitet tud a cucc. azóta ez folyamtosan ennyi. lol. valaki tudna megoldást a problémámra? köszönöm
(azért itt teszem fel a kérdést, mert a topicjában 2 nap alatt sem érkezett egy válasz sem, itt meg azért sokkal több a hozzáértő)
[ Szerkesztve ]
-
SamSem58
aktív tag
válasz sfdrakex #30284 üzenetére
"Csak" annyi, hogy bár az új telepítés No I. mégis nagyon lassan bootol be a Windows. Addig minden ok., hogy bekapcsoláskor gyorsan lefutnak a BIOS adatai. A gond ott kezdődik, mikor megjelenik a Windows logója, ez vár minimum 10 másodperecet, majd eltűnik, aztán 25 másodpercig fekete képernyő és ott jön be a bejelentkezés... Ez hibásan sem tartott ennyi ideig További gond, hogy rendkívül lassan kezdi telepíteni az éppen telepítendő programot - rákattintok a progira kétszer aztán legalább 30 - 40 mp.-ig nem történik semmi... Esetleg van köze ehhez, annak, hogy a telepítőlemezről kellett bebootoltatni, mert különben nem tudta sem javítani, sem újratelepíteni a rendszert?
Samsem
-
ricsik
őstag
Sziasztok! Arra van valami trükk, hogy egy P4 3GHz /1,5GB RAM gépen az összetettebb weblapok ne röcögjenek? Memória van elég de nem valami sima a böngészés. A többi rendben, az ablakok szépen gyorsan jönnek be, csak a böngészés elég vacak. Köszi.
-
brd
nagyúr
válasz hattrickuser #30290 üzenetére
Igen, csak akkor feltétlen szükséges, ha szóköz van a névben.
-
vlevi
nagyúr
válasz ricsik #30293 üzenetére
Valószínű. Megnéztem néhány oldalt, és én scrollozáskor az i5 gépemmel néha beleugrik 20% fölötti értékekbe. Ami csak azért gáz (rád nézve), mert az azt jelenti, hogy 1 db i5-ös processzormag 80% fölött jár.
Pár évvel ezelőtt ezért kellet anyám gépét, (ami korábban nálam volt 2.8Ghz, P4) kicserélnem a legolcsóbb kétmagosra, mert facebookozni, flash játékot játszani vele képtelenség. Pedig azzal a géppel én a Crysist játszottam, arra jó volt, de kapálni nem lehet vele...
-
sfdrakex
nagyúr
A rohadt flash szinte durvábban zabál le bármilyen gépet, mint a legdurvább játékok, szerkesztő programok, nagyon egy szar valami. Jókat szoktam nevetni mikor régi gépeket árulnak netezős konfigként közbe minden oldal teli van hányva flashekkel ezért netezésre se jók a régi gépek, sajnos.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
aimettirlz
tag
Üdv, nmtom jó helyre írok-e nm vágom mi lehet a probléma...
Jelenség:
Tolom a gamet pl LOL és egyszercsak a képernyőm bal fele át kerül a jobb oldalra magyarul elcsúszik az egész... egy félképernyőt mintha flmkockaszalag lenne.. elég vicces mert mikor kilépek a gameből winfosban is úgy marad....
egyszer be is szart az egész gép kék halállal...
soha semmi másnál nm tapasztaltam még ilyet.. nm kompatibilis vmi?
az "atomerőművem" minden más programnál stb jól működik
lehet hogy nm szereti az ALT+TABOLÁST a játék ennyire? mert előfordul hogy leteszem de nm tudom hogy pont akkor volt a lent amikor beszart...
6870em van phenom 2 955 black 3,9 Ghz húzva
® aimeTTi atticuS ™
-
Krystal_s
addikt
Szia, az Intel driver okozza a jelenséget, mert alapból nem kezeli rendesen az N módot. A többi Centrino-val is ez a gond. Te még szerencsésnek számítasz, ha azt a 20Mbit-et stabilan hozza, mert több 1000 embernél a netet is eldobálja, vagy használhatatlanul lelassul. Pár hónapja mióta egyre többen "fenyegetőznek" az Intel fórumain folyamatosan elnézést kér az Intel és most már nem nézik hülyének az embereket, de még nem tudtak rájönni a hibára. Nekem ezért az új gépet 1 nap után már gariztatni kellett és a csere wifi kártya sem oldotta meg.
Amennyiben stabilan megy nálad a net, a titkosítás WPA2-AES értéken kell hogy legyen.
Az eszközkezelőben a Wifi beállításokban (speciális) 20mhz-ről 40mhz-re, vagy Auto értékre kell állítani és az N módot enabled-re, ha ez sem segít, akkor a Bluetooth letiltás is gyorsíthatja a netet.
Itt van pár fórum a sok közül a témával kapcs.
Intel Centrino Wireless N 2230 conectivity issue!, majd itt folytatódik, ahol már minden Centrino-ról panaszkodnak és nem csak a 6235 a téma. (47 oldal)
Sporadic but recurring connection dropouts on an Intel 6235 wireless adapter -
default.
őstag
sziasztok!
olyan problémám van, hogy a start menübe beraktam 1-2 parancsikont, és egy két program ikonja rendszeresen eltűnik. mármint csak az ikon kép. mintha megszűnne a forrás.. pedig ugyanúgy csináltam az összeset, hogy asztali parancsikont áthúztam a start menübe, és az asztalról töröltem.
mi lehet a megoldás ?köszönöm szépen előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest