Hirdetés
Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz Koczka #46350 üzenetére
Globális beállítási lehetőség nincs, még ha rendszergazdai jogosultságokkal rendelkezik az adott felhasználói fiók (leszámítva a beépített rendszergazdai fiókot), akkor is igényli néhány program a jobklikkes műveletet.
Úgyhogy marad az amit polonic írt.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
Mindenképp takarítsd ki a registry-t(restart) és próbálkozz másik driverekkel, jobb ötletem nincs sajnos...
hunfatal
Attól még nem fog minden progi adminként futni, meg jobb ha az UAC nincs kikapcsolva. (De gondolom erre utal a vigyorgó smiley)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
fatal`
titán
válasz Fire/SOUL/CD #46354 üzenetére
Dehogynem. Nekem ki van kapcsolva, ha rendszergazda a fiók mindent adminként futtat alapból (ugyanúgy mint XP-n).
-
félisten
válasz fatal` #46355 üzenetére
Azt tudtam, hogy kikapcsolt UAC mellett az admin fiókban az összes usernek admin joga lesz, de hogy admin jogokat nem igénylő progik is automatikusan adminként futnak, azt nem...Thx.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
fatal`
titán
Igazából nem is tudom ilyenkor miért nem tűnik el a run as administrator gomb, mivel semmi különbség nincs, ugyanúgy jogom van írni mindenhova. Még az ATi Tray Tools miatt kapcsoltam ki, de asszem visszarakom, mert már radeonprot használok helyette..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz fatal` #46358 üzenetére
Ha lesz időm, akkor ezt tényleg meg fogom nézni a gyakorlatban. Amikor programot ír az ember, akkor admin jog szempontjából a kész progi az alábbi módon futtatható
szüksége van rá, és kéri is
nincs szüksége rá, nem is kéri
nincs szüksége rá, de kéri (ez értelmetlen ugyebár)
szüksége van rá, de nem kéri (ez látszólag értelmetlen, viszont nagyon speciális/célirányos progiknál alkalmazom, példáulEz a progi, ha nem adminként indítják kézzel, akkor semmilyen módosítást nem végez el, amire amúgy hivatott lenne. Na most ha ez kikapcsolt UAC mellett, nem adminként(simán) indítva(hisz nem kér külön admin engedélyt) végre tudja hajtani a módosításokat, amire készült(és ahhoz admin engedély kell), az akkor durva lesz.
Eddig is felelőtlen dolognak tartottam kikapcsolni/kikapcsoltatni az UAC-ot, de ha gyakorlat is igazolja a fentieket, akkor Steve Blood a köbön kategóriájú user az, aki kikapcsolja avagy meggyőződésből az UAC kikapcsolását javasolja más usereknek...[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet elérni azt, hogy sajátgépben ha egy olyan mappát nyitok meg amiben képek vannak, azt kis képenként mutassa, ne csak a kép fájl szimbóluma legyen ott meg a kép címe?
Ilyen a jelenlegi helyzet, hiába állítom nagyobbra/kisebbre az ikon méreteket csak nem akarja megjeleníteni a képeket...
-
badd
tag
válasz Fire/SOUL/CD #46354 üzenetére
Úgy tűnik, hogy sikerült
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
veterán
Mi lehet az oka annak, h a hibernációs fájlt nem tudom eltüntetni? (win7)
Ezt beírom ahová kell, de mégis ott marad:
powercfg -h offSok gépre raktam már fel rendszert, azt hiszem, máshol eddig mindig működött, most meg csak nem akar eltűnni az a közel 2GB-nyi hely. :/
woland_y2k:
Köszi a memóriakezelésre a választ.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #46359 üzenetére
Na nem bírtam megállni, hogy ki ne próbáljam: Kikapcsolt UAC mellet valóban adminként fut a progi és elvégzi a módosításokat. Már csak azt nem értem, hogy mi a jó életnek kell egy ilyen funkciót tartalmaznia egy OS-nek. Nem is szabadna megengedni, hogy teljesen ki lehessen kapcsolni az UAC-t.
superecneB
Ha nem klasszikus témát használsz és futtatod az élményindexet, azt követően sem látszanak?Thunderzolee
Adminként indítod a parancssort ugye?[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz Thunderzolee #46362 üzenetére
A parancssort rendszergazdaként futtattad?
Nincs mit!
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
fatal`
titán
válasz Fire/SOUL/CD #46359 üzenetére
Ennél egyszerűbb a történet, ugyanis pl. bekapcsolt uaccal sajátgépben nincsen jogod írkálni a C-re meg a Program Filesba, vagy a Windows mappába. Kikapcsolt UACcal van, ugyanolyan, mint az XP.
(#46363) Fire/SOUL/CD: Már miért ne szabadna? Miért ne lehetnék teljes jogú admin, ha tudom, hogy mit csinálok Linuxon is indíthatsz rendszergazdai parancssort és akkor nem kell állandóan sudozni minden előtt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz fatal` #46365 üzenetére
"Miért ne lehetnék teljes jogú admin, ha tudom, hogy mit csinálok "
Na igen, ezzel a gondolatmenettel egy gond van... Nem, nem tudod, hogy mit csinálsz, mert nem tudhatod. Itt főleg az internetre gondolok, mert ott senki sem tudhatja, hogy melyik oldalon, milyen fenyegetésekkel találja szembe magát. Én kb 3 éve rendelek online pl egy könyváruházból, mindig érkeznek a hírlevelek stb, aztán kb 1 hónapja a hírlevél igen csúnya kártevővel volt mellékelve... Bár a kergető (ami beépül az Outlook 2010 x64-be) elkapta és törölte, de ha véletlenül nem tette volna és kikapcsolva lett volna az UAC, akkor észre sem vettem volna a dolgot, lehet, hogy már rég lenyultak volna személyes adatokat stb stb...Kikapcsolt UAC mellett minden user, minden program, minden védett területen bármit megtehet, anélkül, hogy azt észrevennéd, ha meg igen, akkor már késő.
Ezt nem tartom egészséges dolognak.Linux-ot meg ne keverjük bele a W7-be, mert kb annyi a hasonlóság a 2 OS közt, mint egy kis piros műanyaggolyó, meg egy nagy barna fakocka között...
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Fire/SOUL/CD #46366 üzenetére
Érdekes módon nekem már Win 2k-n sem volt vírusom egyszer sem, XP-n sem pedig ott még hírből sem volt UAC.
Na mindegy, ez offtopic. Nyílván senkinek nem ajánlott az UAC kikapcsolása, én is csak az ATT miatt kapcsoltam ki, mert hiába pipáltam be, hogy mindig rendszergazdaként induljon, akkor sem volt hajlandó a drivere miatt a rendszerrel indulni, csak kikapcsolt uaccal.
-
superecneB
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #46363 üzenetére
Klasszikus témát csak próbának állítottam be, egyébként a sima aero-s felületet használom. Az élményindex le volt eddig is futtatva, most lefuttattam megint, de nem változtatott a dolgon.
-
veterán
Ahha..
Akkor már csak azt kéne tudnom, h ha egy gépen 1 felhasználó-fiók van (meg egy alapból kikapcsolt vendég-fiók), amit rendszergazda titulussal illet a Windows (mármint azt az 1 aktív fiókot), szóval hogyan tudok ennél még "rendszergazdább" lenni?Egyébként ez lesz a gond.
Az én gépemen a futtatásnál ott van, h "a feladat rendszergazdai jogosultsággal fog létrejönni", annál a gépnél amelyen kínlódok, viszont nincs ilyen sor.
Még nem találkoztam ilyennel. Asszem.
Azt például az ember t×k egyszerűen beállítja, h egy program rendszergazdaként fusson, de a "start menü --> futtatás" na ezt hogy kell rendszergazdaként futtatni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz superecneB #46368 üzenetére
Disk cleaner és takarítsd ki a c meghajtót, majd próbáld újra.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
félisten
válasz superecneB #46368 üzenetére
OK. Akkor asztalon Számítógép ikonon jobb egér/tulajdonságok/bal oldalt speciális rendszerbeállítások/speciális fül/teljesítmény csoporton belül beállítások gombon katt/a megjelenő listában ellenőrizd, hogy a Miniatűrök megjelenítése ikonok helyett opció előtt legyen pipa és okézd le.
-
veterán
válasz Thunderzolee #46369 üzenetére
Ahh.. megvan.
Csak sikerült összeGoogleznom..Azért köszi az "irányfényt".
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Thunderzolee #46372 üzenetére
-
superecneB
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #46371 üzenetére
Tökéletes, köszönöm szépen
-
veterán
válasz Steelmanus #46373 üzenetére
Ja, olvastam.
Azért köszi.
-
sith7
nagyúr
Alaplap cserélése esetén újra kell telepíteni a win7 - et ?
-
nagyúr
Nem szükséges, de ha van feltelepítve alaplapi driver akkor azt törölni kell. Meg újra kell aktiválni a rendszert.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
benjemin1994
tag
Tud valaki segíteni???
Most telepítettem újra a windows 7-et és szeretnék rárakni Sp1-et de talapítés közben azt írja ki hogy: Rendszerhiba miatt nem lehet telepíteni a szervízcsomagot!!!??
Mit csináljak hogy működjön???!!! -
Воланд
titán
válasz benjemin1994 #46379 üzenetére
Mi a hibakód? A c meghajtón mennyi szabad hely van? WU-ról telepítesz, vagy leszedted a teljes sp1-et?
-
hajtömeg
aktív tag
Az mitől lehet,hogy facebooko,ha játszom akad a játék?
(szoftveres problémó lesz,mert nem simáán kéne futnia,kis egyszerű)
Pár oldal meg olyan lassan jön be,lassan jelennek meg a képek...[ Szerkesztve ]
-
hajtömeg
aktív tag
Illetve valamiért egyedül a google chrome csinálja,hogy facebookon összekeveredik az oldal,összevissza jelennek meg kiírások és van tetszik illetve nemtetszik gomb is, ami egy nagy gomb és persze csak tetszik-et jelez bárhová nyomok is.
Vírusírtót lefutattam (malware) és semmi.[ Szerkesztve ]
-
hajtömeg
aktív tag
válasz Psychonaut #46385 üzenetére
Nemhogy refresheltem,de már vagy háromszor újra is tettem a chrome-ot...
És a legjobb,hogy csak és kizárólag a facebookon csinálja,az összes többi oldal jó.
Semmi új felvett alkalmazásom sincs![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz benjemin1994 #46379 üzenetére
Elsőnek WU, az összes frissítést tedd fel és utána próbáld meg.
-
Воланд
titán
válasz hajtömeg #46381 üzenetére
Facebook és/vagy Azonnali kérdések órája
(#46382) hajtömeg: Google Chrome (olvasd el az #1 hozzászólást!)
Egyik sem Windows 7 probléma.
-
Fényhozó
tag
Sziasztok windows guruk!
Van valami ötletetek, hogy mitől lehet az hogy az egyik vinyómat nem is meri fel a win7? Lehet hogy azért mert SATA1-es?
Ha igen, akkor van erre valami megoldás patch stb...?Előre is köszönöm.
Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber
-
Fényhozó
tag
Lemezkezelő? Az hol található? Keresőbe beütöttem, de nem ad találatot...
WinXP látja az adott vinyót, Bios látja, és a Win7-ben még az Everest is felismeri.
De maga az oprendszer nem...Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber
-
Drag77
senior tag
válasz Fényhozó #46392 üzenetére
akkor valószínű betüjelet nem kapott ahogy a kolléga is említette.
jobb gomb a sajátgépen kezelés és ottl esz baloldalt a lemez kezelőhttp://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
M3oH
addikt
Udv!
Kerdesem a kovetkezo. Ugy tunik, hogy a Win7 usb cucca megbolondult. Ertem ez alatt, hogy a radugott dolgokat latja es kezeli, viszont sajat szoftvere nem latja. Pl: Logitech bill-em es egerem van, mukodik is mind2, de a SEtpoint egyiket sem latja, nem tudom configuralni. Van meg 1 Belkin keypadom, billentyui mukodnek, viszont sajat szoftvere nem latja, konfiguralni nem tudom ezt sem. Probaltam mar ujrarakni a szoftvereket, atdugtam oket masik usbre, eszkozkezeloben eltavoltas/uj hardver, de semmi valtozas. A keypadot kiprobaltam masik gepen, mukodott gond nelkul (bar Xp volt, de a ment, es hetvege elott win7tel sem volt gond). Eszkozkezeloben is latni oket, de csak sima HID eszkozkent, de ugy emlekszem, hogy nev szerint latta regebben oket, pl logitech G5laser / logitech bill. Erre vmi otlet, megoldas? Ezert nincs kedvem ujrahuzni a Wint... -
vargadani
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy szobatársam most vett új laptopot integrált videokártyával (3 GB memória, abból szabad 2.8). Hogyan tudnám a videokártyája teljesítményét javítani?
Előre is kösziWindows 7 Ultimate 32bit + Avira free 2012 + Comodo firewall
-
student
őstag
Azt be lehet valahogy állitani a win7-ben hogy ha létrehozok egy guest accountot hogy
csak böngészni lehessen a géppel ne férhessen hozzá a vinyó tartalmához? -
Воланд
titán
válasz student #46398 üzenetére
Persze. Csak akkor a böngészőnek más user nevében kell futnia, meg szerintem már bejelentkezni sem fog tudni (ugye nem tud írni/olvasni az adott merevlemezre). Szóval trükközni kell a beállításokkal.
Jobb klikk a merevlemezen, Tulajdonságok --> Biztonság fül, itt hozzáadod a kívánt felhasználói fiókot és megtagadsz mindent. A böngésző és user mappán viszont hagyni kell a read/write kombot. Meg még lehet, hogy van egy-két rendszermappa (appdata pl.) ahol szintén engedélyezni kell ezt.
-
HZoli87
veterán
Aktív témák
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest