Hirdetés
Aktív témák
-
félisten
-
Irvkhf
aktív tag
Nincs az alaplapon ez egy régi vagy régebbi alaplap. Én is meg lepődtem amikor kerestem az alaplapi háló kártyát és nem találtam. Azt hittem minden alaplapon van alaplapi háló kártya vagy hogy tartozék minden alaplaphoz de rájöttem hogy nem. Az alaplap neve Asus a7 266v.
-
Departed
őstag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne a Win7-tel, hogy használat közben egy idő után elkezd ezerrel kerregni a vinyó, és onnantól nem lehet normálisan semmit csinálni vele. Ezt követően (mivel csak a restart segít) boot-nál eljut a windows logo-ig, de aztán semmi tovább. Windows install ugyancsak behal, nem vágom mi lehet ez. Hallott/tapasztalt bárki ilyet kollégák?
Köszönöm az infót!
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
félisten
válasz Irvkhf #45102 üzenetére
Nem mai deszka, az biztos. Ha a Windows update-ről sem jön hozzá semmi(arra figyelj, hogy a nem kötelező frissítések között lesz/lehet ill. lehet hogy HP néven(a 2 cég összeolvadt)), akkor kell venni egy másik kártyát.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
válasz Departed #45106 üzenetére
Akkor az erőforrás-figyelőben (resource monitor) nézd meg, hogy mi ír/olvas a merevlemezre.
"Valami szoftver bekavarhat, gondoltam tud valaki ilyesmiről hogy mi lehet."
Milyen szoftverek vannak a gépeden, amik automatikusan indulnak?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Departed
őstag
válasz Воланд #45107 üzenetére
Erőforrás figyelőben már a csrss.exe-t láttam I/O olvasás-intenzívnek, hallottam hogy van ennek egy féreg verziója, ami a windows könyvtár gyökerébe települ, viszont rendes helyén, a system32-ben van csak, szóval ezzel sincs gond. Végigment már Avast, AdAware és Spyware terminator ellenőrzés is, semmi hibát nem találtak.
Az induló programokat pedig mindig ellenőrzöm msconfig-ban, ott se lehet problem.
Szóval nem vágom.Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Rider74
tag
Üdv, tanács kellene, mert szerintem nem jó ez így. Win7 X64 az aláírásomban szereplő konfigon.
Random fagyások, amik úgy kezdődnek, mintha egy végtelelen ciklusba kezdene a gép, bármire nyomok rá, csak elindul, de nem fejeződik be...
néztem az eseménynaplót, teli van hibákkal.A Disc hibát az USB-re dugott pendrive-tól kapom...
Valaki valami ötlet?
-
félisten
válasz bosston #45096 üzenetére
Ezen szaladj végig elsőre (feltételezem a legfrissebb flashplayer van telepítve)
Departed
Korábban írtad, hogy "Windows install ugyancsak behal". Ha itt a W7 telepítését érted, akkor az BIOS verzió avagy rossz beállítása a hiba, avagy hardveres a gond.Mióta jelentkezik a hiba? Jó ideig jó volt minden, aztán csak úgy magától előjött? Nem cseréltél valamit a gépben(hardvert)? BIOS-t nem frissítettél, nem állítgattad?
Rider74
BIOS alapon van, semmi tunning?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Rider74
tag
válasz Fire/SOUL/CD #45110 üzenetére
Nem, 955BE proci, 19X szorzóval, FSB alap 200 MHz, órákig hibátlan Prime95, Intel burn test. ezért nem értem mi lehet ez.
-
csƵ
addikt
Nem tudom mennyire off topic, de milyen codec pack-et ajánlatok W7-re?
Eddig ffdshow+MPC HC volt. De valamiért nem játssza le a .wmv fájlokat. (Az "N" verzió van, amiben nincs WMP12) -
félisten
K-Lite
Ugyanúgy az MPC-HC-t pakolja fel, lehetőleg előtte távolítsd el az ffdshowt, meg a lejátszót is.Rider74
Akkor próbáld meg nem hajtani a procit.(Már ha jól értettem a válaszod, mármint hogy húzva van jelenleg)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
csƵ
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #45113 üzenetére
Régebben használtam ezt is. Ez miben más az ffdshow-tól?
-
félisten
Szerintem semmiben, max helyesen bekonfigolja alapból.
Még ezt a kettőt szokták használni (kevesebb cuccot pakolnak fel, mint a klite)
CCCP
Sharky007Én a codec használok táborát gyarapítom, mióta létezik a klite-ot használom, mert csak fel kell pakolni, nem kell állítgatni, aztán megy minden és sosem volt vele semmi gondom.
[ Szerkesztve ]
-
Rider74
tag
Rendben, mindent alapra raktam, várom, a fejleményeket, ha van már valami változás, jelentkezem. Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Próbáld meg a Win7DSFilterTweaker-el beállítani, hogy a wmv-t is az ffdshow-val játsza le.
A másik lehetőség, hogy felteszed a Windows Media Runtime 11-et, bár nemtudom W7 mit szól hozzá.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Rider74
tag
Sajnos túl sok változást nem okozott, hogy visszaraktam alapórajelre a procit. már jött is egy disc hiba. Abban megerősítesz, hogy ennyi hiba nem lehetne az eseménynaplóban.
Az alaplap új szerzemény, lehet, hogy valami hardverhiba okozza a sok bejegyzést.
Minden driver a gyártó oldaláról van letöltve, egyszerűen nem értem miért ilyen vacak.Gondolkodtam, hogy feltelepítek rá eg XP-t hátha avval nem hibázik, csak sajnos a 4GB RAM miatt nem jó a 32 bites...
A másik gépemen XP-van. Megnéztem, 1 év alatt 1db bejegyzés képződött összesen...
-
félisten
válasz Rider74 #45118 üzenetére
Az alaplapi chipset drivert felpakoltad? AHCI üzemmódban van a SATA? Ha igen ahhoz is telepítetted az alaplaphoz mellékelt AHCI drivert?
(Alapesetben ezekre semmi szükség, csak ha szükséges, akkor kell telepíteni)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Rider74
tag
válasz Fire/SOUL/CD #45119 üzenetére
Persze, feltelepítettem a chipset drivert, az oprendszert kb. 1 hónapja telepítettem fel azóta jelentkeznek a rendszertelen időpontokban a fagyások.
A sata vezérlő nativ IDE módban fut, próbáltam AHCI módban is, de a vinyó zajos volt, és semmivel sem volt gyorsabb, sőt inkább lassabbnak találtam a rendszert tőle...
Mivel nincs SSD meghajtóm így hagytam nativ IDE módban. -
félisten
válasz Rider74 #45120 üzenetére
Pont erről beszélek:
1. Nem kell chipset drivert felpakolni, csak azért mert adták az alaplaphoz
2. Vista/W7 esetén meg AHCI az alap(ha más OS is van a hdd-n a W7 mellett, akkor nem lehet csak úgy simán bekapcsolni az AHCI-t, erre ügyelj)Szóval mást nem tudok javasolni(bár tudom, idő), de húzd újra a rendszert, BIOS-t alapra, nincs semmi húzás, beállítani, amit be kell, viszont a SATA üzemmódot átkapcsolni AHCI-re. Nem kell külön telepíteni se AHCI drivert(jó az amit a W7 alapban felpakol, ha mégsem, csak akkor, bár ezt könnyű megtapasztalni, ugyanis a telepítésnél nem fogja látni a partíciókat) és chipset drivert is felejtsd el most. Csak ahhoz telepíts fel drivert, ami az eszközkezelőben hiányzik, de azt is először WU-ról próbáld meg. Természetesen nem videokari/hangkari stb driverekről beszélek, hanem olyan ismeretlen eszközökről, amik az alaplaphoz köthetőek, pl SM buszvezérlő, különböző censorok, stb, amit valóban(legalábbis általában) a chipset driver tartalmazna. (A chipset driver olyan mint a nero, csak íráshoz kellene az embernek, felpakol minden xart feleslegesen)
[ Szerkesztve ]
-
Rider74
tag
válasz Fire/SOUL/CD #45121 üzenetére
Rendben megpróbálom, szerencsére van egy kisebb 80GB-s sata vinyóm nincs használatban, próba képen feldobok rá egy rendszert. Amúgy fentebb írtam, hogy a disc hibát csak az USB-be csatlakoztatott pendrive, vagy usb-s winyó-tól kapok. Ha nincs USB bedugva nem jelentkezik.
Viszont amit írtál, szöget ütött a fejemben, hiszen induláskor szinte minden működik, simán csak megszokásból pakolgatom fel a drivereket...
Mihez kell mindenképpen drivert tenni? VGA, hang, LAN?
-
félisten
válasz Rider74 #45122 üzenetére
"Mihez kell mindenképpen drivert tenni? VGA, hang, LAN?"
Igen, tipikusan ezek, általában még a LAN-hoz sem. Persze egyéb eszközökhöz, mint pl card reader ilyesmik, ahhoz is kell pluszban, de azok "jól elkülönülnek" az eszközkezelőben.Nem állítom 100%-ra, hogy nálad ez megold mindent, de ezzel számos dolgot kizársz.
UI: Akik hozzám hasonlóan "űzik az ipart", azoknak csak meg kell említeni az Intel csodát, a 845G/GM (és egyéb betűjelű) chipset driverét. Verjük a fejünket a falba a hallatán.
[ Szerkesztve ]
-
Rider74
tag
válasz Fire/SOUL/CD #45123 üzenetére
Köszi a segítséget próbálkozom, az újratelepítéssel, ha van valami jelentkezem.
-
Freddy TNT
őstag
Hello mindenki !
A keresőt jelentem használtam de nem jutottam vele előrébb...
A gondom az, hogy adott egy gép c:\winXp d:\WIn7. Az xp mikor átszimatol a D: -re talál valami hibát. Na ki is pofozza és onnantól kezdve viszlát win7.
Azt hiszem a chip-ben volt, hogy az Xp elől el kell rejteni a win7-es partíciót vagy mi.
Na ezt hogy kéne megcsinálni ?
-
picirizs
csendes tag
Üdvözletem a társaságnak!
Win7 x64 pakolása közben ütköztem problémába, ebben kérném segítségeteket.
Jelenleg egy XP van a gépre telepítve, azonban 4GB RAM + 1GB VRAM-al rendelkezik a configom, így váltanék Win7-re a RAM kihasználása végett.
1 TB-os winchesterrel rendelkezik a gép, ebből Particion Managerrel 100 gigát szántam win7-nek. Leválasztottam, megformáztam. Beszereztem egy ISO képfájlt, amit ki is írtam DVD-re a lehető legalacsonyabb (4x) írási sebességgel. Betettem gépbe, BIOS-t átállítottam, hogy CD-ről bootoljon, el is indul a telepítő, de amint megjelenik a grafikus felület (telepítő ablak + egér), jön a kékhalál. A következőt írja:A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.
A driver has overrun a stack-based buffer. This overrun could potentially allow a malicious user to gain control of this machine.
If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:Check to make sure any new hardwareor software is properly installed. If this is anew installation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need.
If problem continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restartyour computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.
Technical information:
*** STOP: 0x000000F7 (0x82CA3BA6, 0x8100F57D, 0x7EFF0A82, 0x00000000)
*** usbccgp.sys - Address 8100F57D base at 81000000, DateStamp 4ce79c28
Eddig XP-men (32-bit) minden tökéletesen ment, a rendszer 3 giga ramot lát, telepítése óta egyszer sem fordult elő kékhalál. Driverek a neten megtalálható legfrissebbek. Sokat olvastam, hogy memóriahiba lehet az oka, a gép nincs még egy éves sem, ezért nem szeretném ezt feltételezni. Kérem, ha bármi ötletetek van, osszátok meg velem!
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz picirizs #45126 üzenetére
A telepítő eredeti? Az xp-s vinyót húzd le, majd próbáld meg telepíteni a 7-et. A ramokat teszteld le, mert sokkal érzékenyebb mint az xp. Külön külön próbáld meg a ramokkal, vagyis csak egy darab legyen benne majd úgy próbáld meg telepíteni a windows-t
Biosban AHCI-ben van a sata vezérlő?Neten vírust írnak, hogy az van a gépen. De a többit ellenőrizheted, hogy minden okés.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
picirizs
csendes tag
válasz Sub-ZeRo #45127 üzenetére
Eredetiséggel kapcsolatban igyekeztem úgy fogalmazni, hogy kiderüljön, nem mentem be a boltba megvenni Az xp-t szerettem volna megtartani mellette, de ha erre nincs mód, végleges megoldásként törölhetem. RAM tesztelésre esetleg milyen programot ajánlanál? Memtest86? Ha igen, tudnál róla írni pár szót, mondatot, mit hogyan csináljak, mert nemigen vagyok jártas a témában (gondolom ez eddigre már kiderült )
Víruskeresést most futtatok, eddig semmit nem talált, gyanítom, hogy nem is fog.
A ramkiszedés nem tudom, mennyire fog menni, még nem ültem neki így a gépnek, de ezek szerint nem úszom meg, valamikor el kell kezdeni.
Ez az AHCI-dolog pedig nem világos. Kifejtenéd a laikusok nyelvén is, hogy mit értesz alatta? -
nagyúr
válasz picirizs #45128 üzenetére
Hát ha valami szutyok gamer edition-el próbálkozol, akkor felejtsd el az egészet....
(Alapelvek + 1 hsz)Az jó, letöltöd, kiírod cd-re majd onnan bebootolsz és lefuttatod, úgy 6-7 órán keresztül járatod. Ha nodod van, akkor használj másikat is.
AHCI? Biosba belépsz, sata vezérlőknél lesz olyan, hogy Native ide, raid, ahci. Átrakod AHCI-re. DE akkor az xp nem fog bootolni, csak ha native ide-re visszarakod.
Kb. ennyi.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
picirizs
csendes tag
válasz Sub-ZeRo #45129 üzenetére
Nemnem, elméletileg érintetlen MS kiadás, azzal én is számoltam, hogy otthon főzött tákolmányokkal nem érdemes próbálkoznom. Akkor víruskeresés végét megvárom (avast! + Ad-Aware kombóval operáltam - már a végét járja, nem talált semmit), aztán mehet a Memtest 6-7 órán át ha jól értem. Ha ott sem talál semmit, akkor AHCI buherálás, majd futás vissza ide
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz picirizs #45130 üzenetére
Jep, akkor AHCI majd elkezded telepíteni. De ha az xp külön vinyón van, azt akkor húzzd le.
-
félisten
-
picirizs
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #45132 üzenetére
XP külön partíción van, akkor majd törlöm, bár nagyon nem szerettem volna a rajta lévő adatok miatt. MEghát legalább maradjon egy működő oprendszerem, ez amúgy sem akar menni.
USB-s eszközök: nyomtató (bár az most el lett távolítva) és egy HUB - egér, billentyűzet, mikrofon
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz picirizs #45133 üzenetére
Telepítés idejére, minden USB-s eszközt húzz le, értelem szerűen persze az egeret/billentyűzet kivételével. Aztán azért próbáld meg ismét IDE módban telepíteni, ha fontos lenne megmaradni az XP-nek is.
(XP-hez utólag telepíthetsz AHCI drivert is, igaz kissé körülményes, meg ha egyáltalán létezik XP-s AHCI driver a deszkához)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Mahesa
tag
válasz Freddy TNT #45125 üzenetére
Más verziójú NTFS (és/vagy chkdsk?) van a Win7-nek és az XP chkdsk-ja hibásnak látja és el is kezdi "kijavítani" a "hibákat", ami nem tesz jót neki
XP-n a Lemezkezelés > Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása alatt el tudod távolítani a hozzárendelt betűjelet és akkor nem csatolja fel és így nem is akarja majd ellenőrizni. Vagy nyomsz egy billentyűt, mielőtt elkezdi ellenőrizni.
Lehet, hogy van más megoldás is, ha igen, valaki csak megírja majd[ Szerkesztve ]
-
picirizs
csendes tag
És mi van akkor, ha hagyok mindent a fenébe, legyalulom az XP partícióját és egybeolvasztom a win7-nek szánttal? Vajon akkor is fenn állna a probléma?
-
Jocy
aktív tag
válasz szasanyi #45137 üzenetére
Szia.
Nekem is vannak ilyen bejegyzéseim.Állítólag nem hiba,nem kell vele különösebben foglalkozni.Az,hogy pontosan mi okozza egyenlőre rejtély.
Én is vakaróztam mikor megláttam ezeket,és annyit sikerült kiderítenem,hogy a gyárilag integrált telepítők miatt van.Már a Vista SP1-nél is előjöttek ilyen naplóbejegyzések.[ Szerkesztve ]
-
C64
őstag
császtok, hol is lehet kikapcsolni az élményindexet?
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
pincehely
addikt
Miért nem tudom aktiválni a windows 7 operációs rendszeremet.
Tisztaszoftware program keretein belül van licence-em.
Feltettem egy integrált SP1-es professionalt, de nem fogadja el a kulcsomat, és a telefonos aktiválási segéd szerint, szoftware-kalózkodás áldozata lettem.
Szóval mi lehet a gond?
Professionalhoz van kódom, azt is tettem fel, igaz Sp1-et.http://kefetemap.deviantart.com/
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest