Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
karldergroße
senior tag
Vágigolvastam kb. az utolsó ezer hozzászólást, és meg kellett állapítanom, hogy nem kicsit szar a Windows 11. Mindenféle szempontból.
Eddig is úgy volt, hogy minden második Windows kimaradt az életemből, mert minősíthetetlenül szarok voltak: pl. az xp-ről nem a vistára, hanem egyből a 7-re váltottam, illetve a 7 után egyből a 10 jött, mert a 8 kegyetlen volt.
Azt hiszem, a 11 is így jár most és van reményünk egy jó 12-re...
-
ToBeY
nagyúr
Hi
Fel lehet úgy telepíteni a win11 nem támogatott gépre,hogy csak ráfrissítek win 10-re és nem csinálok clean instalt? -
Rick4
félisten
válasz karldergroße #5252 üzenetére
Ehhez képest én nem a mások véleményével foglalkoztam, hanem feltettem, és a 10-eshez képest is teljesen rendben van, a fontos vagy sárán használt funkciók előtérben vannak, a kevésbé fontosak, ritkán használtak a háttérben, napi 16-17 órán kerresztül dolgozunk itthon ketten két gépről, mindkettőn röccenésmentesen fut a munka, és nem pasziánszozunk...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Jack Oneill #5255 üzenetére
Én 7 vagy 8 gépre tettem fel eddig, a leggyengébb egy kis 2 centi vastag nettop 4GB ram társaságában egy dualcore intel 1037u, meglepően jó ott is. Az erőseken meg jó hogy jól megy, de a win10 se ment ennyire jól, és proci hőfokot, terhelést mindent figyeltem, mikor ezt a véleményemet kialakítottam...
Más tőlem azt csinál, amit akar.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
-
Rick4
félisten
válasz szabonagyur #5257 üzenetére
Nekem semmiféle TPM modul nincs ebben a gépben, ellenben egy dualcore celeron 1037u, és 4GB RAm van. Mégis jól fut...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
HARDVERAPRÓD
válasz szabonagyur #5257 üzenetére
Akkor nem jól kerestél, vagy 100x volt itt erről szó, meg linkelve is.
[link] -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz Pyttawrx #5260 üzenetére
Még ennyi mók se kell.
Írtam már én is, de úgy látszik, pont az nem olvas, nem keres, akinek szüksége lenne rá. Rufus 3.16-ossal tökéletes a kivitelezés, pár perc alatt megcsinálja egy hivatalos iso-ból.szerk: Még jó, hogy vastag a hdmi, bekötöm szerintem a kensington lock-ot is.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Oké, elfogadom, de hadd kérdezzek valamit, mi lehet egy rendszerben, ami nem érdemes egy ilyen újrapakolással törölni, és ismét beállítani? Onnan, hogy bedugod a pendrive-ot, kb 10 perc alatt fent van a rendszer. Minden mást felpakolni max egy óra. Én 7-8 géppel is meglepő gyorsan végeztem, és volt, ahol a rendszer mellett vmware, és azon még komplett rendszer is volt, minden flottul ment.
Én ilyenkor nem vergődök a régivel, hiszen így nem a szőnyeg alá söpröm a szemetet, hanem nagytakarítás is van egy füst alatt.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
King Unique
titán
A Rufus - ami amúgy már a 3.17-es verziónál jár - említett megoldása clean install esetén működik, ellenben in-place upgrade-nél nem.
-
törölt tag
válasz King Unique #5270 üzenetére
In-place upgrade (W10 alól indított W11 upgrade) a Sources mappából kell az Appraiserres.dll kitörölni majd mehet a menet.
-
King Unique
titán
-
törölt tag
válasz King Unique #5272 üzenetére
Véletlen neked ment a válasz :(
-
Rick4
félisten
válasz King Unique #5270 üzenetére
Arra már rájöttem, hogy nem megy, bár sose akartam frissíteni, mindig újrarakás volt. Fontos része a dolgoknak, hogy a rufus, ami a 3.17-es verziónál jár, mint írtam, a 3.16-os verziónál tudja a fentebb említett funkciót, a 3.17-esnél viszont nem megy a 8GB alatti gépeken, 4 nappal ezelőtt is betettem már a képeket...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Rick4
félisten
válasz szabonagyur #5276 üzenetére
Persze, ezért is mondtam, hogy rosszul írtad ki az image-t, nem kell TPM sem ahhoz, hogy fusson a rendszer, nem hogy még registry-t írogass.
-
King Unique
titán
Mármint ezzel mit is akarsz most mondani/írni, hogy a 3.16 béta verzióban megjelent ez a funkció, ami a stabil 3.16 és 3.17 verziókban is nyilván benne van, csak az utóbbiban kicsit módosítottak az elnevezésen de attól még nyilván az is tudja ugyanúgy - kipróbáltam és működött 4 GB RAM-os laptopon is - , de ennek ellenére mindenképpen a 3.16-os verziót használjuk hiába vannak fontos fejlesztések a 3.17-esben?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz King Unique #5278 üzenetére
A 3.17-es verzióban vagy az elnevezés változott, vagy a funkció maga, changelog nem ír konkrétumot, és aszerint nem igazán történt 10 nap alatt semmi olyan, ami miatt a 3.16-os elavult volna.. Emiatt én nem próbáltam az újabbal, most is egy olyan gépről írok, ami a 3.16-tal let tkiírva, működik, szóval annyira rossz nem lehet....
Ráadásul az 5270-es hozzászólásod alapján jól értelmezem, ezzel a rufus-os pendrive-val szerinted nem menne az upgrade?
Mert egy hiteles leírás szerint megy az is... [link]
12. Install or upgrade to Windows 11. Run setup on the USB drive, if you ware doing an in-place install from an existing Windows 10 installation. Boot off of the drive if you are doing a clean install. Note that you may need to disable secure boot in your BIOS (see how to enter your BIOS) if it gives you a problem.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
-
Rick4
félisten
válasz szabonagyur #5280 üzenetére
Ezen mit lehet nem érteni?
Ezt kérdeztem nem régen én is, meg keresgéltem is de nem találtam megoldást.
Hiába rakom be a registrybe a kulcson, hogy no TPM, akkor sem megy. Ha jól olvastam azért, mert TPM 1.2 így is kéne neki.
Az upgrade sehogyse jön ide, mert nem arra válaszoltam, hanem a másik felére, ráadásul pont az előbb írtam másnak, hogy a link szerint működik az upgrade. Inkább próbáld te megérteni azt, amit olvasol.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
King Unique
titán
Ha az előző válaszban világosan leírom, hogy a 3.17-es verzióval az említett módban készített telepítési adathordozóval megy a clean install olyan laptopon is, amiben csak 4 GB RAM van - meg nem mellesleg a CPU sem támogatott és TPM 2.0 sincsen - , akkor az szerinted hogyan értendő, maga a funkció változott vagy csak az elnevezés?
Ha egy program illetve a Rufus esetében kijön egy újabb verzió (3.17), ami az előző verzióban (3.16) meglévő fejlesztést is tartalmazza + új funkciókat és bugfixeket a changelog alapján, akkor nem világos mi értelme okvetlenül a régebbit használni. Ja, megvan, kb. semmi...
Engem nem érdekel, hogy xy random website-okon - amire a "hiteles leírás" kb. a vicc kategória - mit írogatnak, ha egyszer ténylegesen kipróbálom és a 3.16-os + 3.17-es verziónál az említett módban kreált telepítési adathordozóval a W10 alól indított in-place upgrade-nél kiírja a telepítő, hogy nem stimmel a CPU és a TPM 2.0 követelmény és ezért nem lehet upgrade-elni, amit más is már említett itt.
Még valami esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Bevallom férfiasan, ezt a módszert még nem próbáltam ki, nem tudom garantálni, hogy működik-e, de egy próbát megér...
1. W10-ről csinálni egy rendes rendszermentést (pl. Macrium reflect Free-vel), rendszermentés nélkül neki se állj!
2. Az alábbi kódot mentsd el valamilyen névvel, de REG kiterjesztéssel, Én itt a példában w11_old_pc_reg_hack.reg néven mentettem, a Dokumentum mappába (hisz W10 alatt vagyunk, létezik a mappa).
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001Akinek csak a TPM hiánya miatt van szüksége erre a megoldásra, akkor a REG fájlból az utolsó 2 sort törölje ki!
3. Csatold fel (mount) a W11 telepítő ISO-t, nálam most a G: meghajtó lett4. Futtasd a parancssort (nem a terminalt, ez fontos!!!), WIN+R, cmd beír és enter.
# átváltunk a telepítési meghajtóra (esetemben, itt a példában G: ugyebár)
# paraméterezve indítjuk a telepítést, a setup /DIAGNOSTICPROMPT ENABLED parancs kiadásával. Lényegében ez a "trükk", mert egyébként nem lehetne előcsalogatni a telepítés elején a parancssort, ez a paraméter viszont lehetővé teszi
Mindez képen. (Parancssor bezárható)5. Elindul a telepítő, majd rögtön az első megjelenő ablakon SHIFT+F10 és így megjelenik a parancssor.
# Elindítjuk a NOTEPAD-t (ha elindult, a parancssor már zárható is)
# Fájl/Megnyitás
# Betallózzuk a korábbi REG fájlt/Jobb egér és Egyesítés. A feldobott kérdésre pedig IGEN a válasz. Megjelenik az információ, hogy hozzá lett adva a Regisztrációs adatbázishoz és OK.Fájl megnyitás ablak, majd NOTEPAD is bezár és folytasd a telepítést.
Mint írtam, fingom nincs róla, hogy ez beválik-e, de ha valaki belevág, az majd jelezze, hogy mire jutott vele, de csak az 1. pont betartása mellett nekikezdeni!!!
UI: Kicsit még agyaltam és lehet, hogy van ennél egyszerűbb megoldás is (ezt sem próbáltam még), nevezetesen mi történik akkor, ha a REG fájlt simán hozzáadod a W10 registry-hez és utána indítod a W11 telepítését, nem-e lehet-e esetleg-e, hogy a W11 telepítő odafigyel a W10 regstry-re is és onnan átveszi a dolgokat és így is kihagyja a TPM meg többi ellenőrzését (mondjuk sok esélyt nem adok rá, de MS-nél a fene sem tudja)...
[ Módosította: radi8tor ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
King Unique
titán
válasz Jack Oneill #5283 üzenetére
Oké, de akinek egy belakott rendszere van sok telepített programmal + beállítással és érthetően emiatt nem akar a 0-ról tiszta telepítést és azzal mindent teljesen a 0-ról kezdeni, akkor az értelemszerűen inkább upgrade-elni akar mintsem csak azért is újratelepíteni a 0-ról, meg ennyi erővel ha majd kijön egy új verzió a W11-ből akkor annál is az in-place upgrade módszerrel, amit alapértelmezetten maga a Windows Update is felajánl a gépgázban, sőt pl. a W10
—►
W11 upgrade esetében is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #5284 üzenetére
Ja és ami fontos, hogy akinek csak a TPM hiányzik, akkor az alábbi 2 sort töröljétek a REG fájlból (Nagyon régi masináknál jöhet jól ez a 2 sor, amiben csak Legacy BIOS van (tehát nuku Secure Boot) Se TPM, se elég RAM stb stb)
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ToBeY
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #5284 üzenetére
Köszi a kimerítő segítséget/választ,ha nem találok egy szerűbb megoldást a problémámra,akkor ki fogom próbálni ezt a módszert.
I7 4600 16Gb gépre telepíteném TPM 1.2Jack Oneill:Egy fullra belakott win sok sok programmal, és azok beállításaival,elmentett projekt fileokkal, több nap mire minden ugyanúgy visszatennék.Ezért nem nagyon fűlik hozzá a fogam - sorry de nem vagyunk egyformák!
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz King Unique #5274 üzenetére
Természetesen nem okvetlenül, de találtam benne évekkel ezelőtt egyszer használt programot is... engem meg idegesít egyes felesleges szemét, így néha (kb. évente ha egyszer) átnézetem a CCleanerrel és ami olyan az néha egyenként kitörlöm. Például mikor négy éve gépet cseréltem, a ram jellemzőit megnéztem a Thaiphoon Burnerrel, lementettem a képet, aztán kb. soha többet nem kell már a program. Vagy az Unigine és egyéb tesztprogramok, amik egyszer le lettek futtatva és ennyi, csak felesleges. Persze elférni elfér, de minek...
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
félisten
Leírni sokkal tovább tartott, mint megvalósítani, mert ez utóbbi 1 perc kb. (rendszermentést leszámítva persze, mert az legyen és nem csak ebben az esetben, hanem úgy kb. minden esetben, ha valaki W10->W11 frissítésre adja a fejét)
-
King Unique
titán
Igen, opcionálisan és saját felelősségre lehet játszadozni CCleaner és társaival, de ha nem taglalja semmilyen hivatalos, pl. microsoftos útmutató hogy ezekkel okvetlenül takarítani, optimalizálni kell a Windowst, meg ha ezek nélkül is jól működik vagy adott esetben pont az ilyen programok használata nélkül működik jól, akkor minek...
-
zseko
veterán
Találtam megoldást a rendszer betűtípusának megváltoztatására [kép]
Elég moslékul néz ki ezzel a betűtípussal , de csak a látvány miatt van, egyébként nem használom csak az érdekelt megoldható-e És nem is minden változott át, mint látható.HR24.hu
-
Rick4
félisten
válasz King Unique #5282 üzenetére
Ezt már megbeszéltük, ott volt a kép, leég indok az is.
tomshardware neked = random website. :D Hozzád nincs több kérdésem!
-
King Unique
titán
Igen, elég indok a nagy semmire, ha mindkét verziónál ugyanazt takarja az a beállítás és az újabbnál is ugyanúgy működik.
Hát ahol nincsenek tisztában azzal, hogy mi a clean install és az in-place upgrade, illetve a Rufus megoldása melyiknél működik és melyiknél nem, azt tényleg inkább hagyjuk és ezek után valóban nincs miről beszélni...
-
zseko
veterán
válasz King Unique #5291 üzenetére
Így igaz, ezért is használom én is csak elvétve, mint írtam. Mindazonáltal még így is kevesebb problémára emlékszem összesen az utóbbi három rendszeren (win7-10-11), mint amit itt egyesektől csak a win11 kapcsán olvastam, nem is értem náluk mi van
HR24.hu
-
Geth
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5290 üzenetére
Ha még egyszerűsíteni akarod, akkor .reg helyett .bat/.cmd reg paranccsal kombinálva, és a komplett notepad kimarad a történetből.
-
félisten
Utóirat rész...
Ugye itt az a gond, hogy ha a W11 telepítő nem foglakozik a W10 registry bejegyzésével (mert mindegy milyen módszerrel, notepad, bat/cmd avagy sima enter a reg fájlon adjuk hozzá a bejegyzéseket, az a W10 registry-be kerül bele mindenképp), akkor adtunk(pontosabban adtam) a xarnak egy pofont.
Ha meg foglalkozik vele, akkor is adtam a xarnak egy pofont, mert akkor meg annyi az egész, hogy a REG fájlon enter, aztán mindenféle paraméterezett indítás helyett simán setup.exe és Ok...
Sajnos most nem volt lehetőségem kipróbálni W10->W11 upgrade-t, mert akkor kiderült volna egyértelműen, hogy oké-e a buli avagy sem, ha nem, akkor nem írtam volna egy kisebb "tutorialt" feleslegesen...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Geth
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5297 üzenetére
Nem tudom milyen gondról magyarázol, én mindössze azt írtam, hogy .reg helyett .bat/.cmd és a notepad kihagyható a lépésekből. A kettő ekvivalens. Amit írsz, az nem válasz a megjegyzésemre, így figyelmen kívül hagytam.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #5212 üzenetére
Én 2 napja raktam fel a W11-et és fájltársításnál nem voltam ilyen szerencsés a win frissítések települését követően sem.
Viszont neten akadtam arra az infóra, hogy:
regeditben a HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\ útvonalon az AppX kezdetű bejegyzéseken lépkedve, ahol a jobboldalon megjelenik a NoOpenWith bejegyzést, ott ezt a NoOpenWith bejegyzést törölve (lesz jó pár ilyen bejegyzés és még több, ahol nem lesz) az eddig hozzárendelhetetlen fájltípusoknál meg fog jelenni a Mindig ez az alkalmazás nyissa meg ezt a fájltípust választható checkbox
Nálam jpg, avi, mpg, mp4, mkv
read-only mode on the forum
-
félisten
Windows 10 frissítése Windows 11-re inkompatibilis hardveren.
Mentésből visszaállítottam a belakott Windows 10 Pro x64 rendszerem, a BIOS-ban szándékosan letiltottam TPM-t ill. a Secure Boot opciót is, a CPU-m (AMD Ryzen 5 1600 (Pinnacle Ridge)) hivatalosan nem támogatott. Nincs TPM
A neten kutakodva találtam a megoldásra, röviden, magyarul összefoglalnám
1. Le kell tölteni az Universal MCT Wrapper programot, kitömöríteni, majd a kitömörített mappából futtatni az MediaCreationTool.bat fájlt.
2. MCT version -> 11-t jelölni
3. Create ISO opció választ
4. Elkezd dolgozni, egyszerűen csak meg kell várni míg végez teljesen.
W10 OS nyelvének megfelelő W11 ISO-t fogja legenerálni, abban a mappába hozza létre az ISO-t , ahonnan a MediaCreationTool.bat futtatva volt5. Felcsatolod ezt az ISO-t és elindítod a telepítést.
# A telepítő letöltési frissítéseinek módosítása opción katt, majd válaszd a Most nem lehetőséget.
# Most nem hagyja ki az ellenőrzést, de csak egy figyelmeztetést dob fel, amit el kell fogadni.6. Gond nélkül ment végig a frissítés W11-re, már jönnének is a frissítések hozzá
Sok progit elindítottam, hogy nem cseszte-e el őket (Office, Embarcadero RAD Studio, AutoCAD stb), első nekifutásra úgy tűnik, minden megy rendesen.Ha nekiállsz, előtte legyen rendszermentésed a W10-ről!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs