Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz E.Kaufmann #5600 üzenetére
Igen, jelenleg nem kompatibilis (még):
Így még nem érdemes élesben W11-en használni, mert még bármi egyéb gond is lehet.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
válasz Gargouille #5601 üzenetére
Érdemes, mert én Alder Lake-t vettem munkagépnek. Amúgy is azoknak írtam akik megoldást keresnek nem kifogást. Amúgy meg hivatalosan is megjelent a Windows 11, nekem minden más működik, és gyorsabban működik.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok. 1 kérdés, ami lehet, hogy hülye:
Van 1 emagon fillérekért vásárolt (talán 2500 ft volt) Win 10 Pro OEM key-em. Ez eddig mindenféle hardveren, többször aktiválta a Win10-et nekem gond nélkül.
Ez tiszta új Win11 telepítésnél fog működni? Vagy 11-nél már nem?Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
King Unique
titán
válasz RoryBreaker #5603 üzenetére
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Kérhetek egy kis segítséget?
Megjött végre a laptopom, dell5502.
Telepitenem a Windows 11-et, elindul a telepítés, majd azt írja, hogy ez a számítógép nem alkalmas a Windows 11 futtatására.
Kell valamit a biosban állítsak?Körben sikerült, engedélyeztem a tpm-et.
Van egy ilyen is: smm security mitigation, ezt nem kapcsoltam be, lemez volna? -
RoryBreaker
aktív tag
válasz King Unique #5604 üzenetére
Én kérek elnézést......................
nekem kellemetlenRog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
vlevi
nagyúr
válasz Grande Ale #5605 üzenetére
"engedélyeztem a tpm-et."
Olyan ez, mint pár processzor generációval ezelőtt a SATA AHCI mód.
Nagyon régi SATA vezérlők nem is ismerték ezt a fogalmat, a következőknél már a BIOS-ban be lehetett kapcsolni, de ha így tettél, akkor többé nem indult el a Windows, mert ahhoz már SATA driver kellett. Megoldható volt, de kellemetlen. Aztán, ha jól sejtem, mostanság már nem is nagyon van állítási lehetőség az AHCI módra. Vagy legalábbis alapértelmezetten be van kapcsolva, mert azok a rendszerek, mint pl. Win2000, XP, amik nem tudták kezelni, már kikoptak.
Most szerintem ilyen a TPM. Ott van az újabb alaplapokon, de még BIOS szinten nem default ON, és aki W11-et telepít, az wakarja a fejét. -
Csorbi
addikt
Bekapcsolt fTPM melletti processzor-és alaplapcserének mi a pontos menete? (az érdekelne hogy az ftPM igényel-e valami különleges törődést, törlést, és ha igen, akkor azt mikor és hogyan, melyik lépésnél)
Érdekes, sehol nem találok erről leírást, videót, semmit. Vagy csak sz...rul keresem.
Bitlocker, vagy más titkosítás nincs bekapcsolva, csak MS fiók, PIN kóddal, jelszóval.
Az újratelepítés nem opció[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ha nincsen bekapcsolva a BitLocker vagy az eszköztitkosítás, akkor a TPM-nél szvsz kb. semmit, de még ha be is van kapcsolva, akkor is megoldható.
Hardvermódosításnál odafigyelni inkább pl. ezekre kellene, mármint ha a jelenleg telepített W11 megtartása a cél és egyáltalán nem opció a clean install.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
A pinkódot biztos hogy újra kell majd csinálnod első bejelentkezésnél.
Tudom, mert nekem tpm kikpacsolás után, bios frissítés után, újra bekapcsolt tpm mellett nem tudtam bejelentkezni pinnel így újra kelllett alkotnom.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Csorbi
addikt
Urak, köszönöm!
Az újra bejelentkezések a legkevesebb, PIN kód is 1 perc újat létrehozni, a driverek 99%-ban egyeznek, ami nincs az újon, azt mindig offolom a rendszerből a csere előtt. NVME van, fastboot-ot meg nem használok évek óta, inkább csak a gond van vele. -
Sziasztok. Ezzel az idióta buggal mit lehet kezdeni?
A Win 11 magától bekapcsolta a magelkülönítést és nem engedi kikapcsolni és így nem tudok virtuális gépet futtatni Utána olvastam pár módszernek, de egyik sem működikGondoltam felteszem a Hyper-V-t, de az is bugos, semmiről nem enged bootolni 2.gen-es Virtuális konfigurációval Se Linux, Se Win7 se semmit...
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz st3v3np3t3r #5614 üzenetére
Visszaállítottam a Tisztán telepített Win11-et, és ebben sem lehet kikapcsolni a Magelkülönítést. A visszaállításokban 1 közös van csak, a bios verzió, 1.16-ról 1.17-re frissült, lehet, hogy a huawei beletett valamit a biosba ami meggátolja a funkció kikapcsolását? biosban nincs erre vonatkozó beállítási lehetőség
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #5616 üzenetére
Rakd vissza akkor a W10-et és a probléma megoldódik...
-
-
Csorbi
addikt
válasz st3v3np3t3r #5618 üzenetére
Általában valami inkompatibilis driver okozza vagy szoftver, pl. lehet bármilyen perifériához tartozó (Logitech, stb) [link]
-
-
Csorbi
addikt
válasz st3v3np3t3r #5620 üzenetére
Cannot Turn Off Core Isolation
(utána regből sikerült KIkapcsolnia, és aztán már visszakapcsolni nem tudja, driver miatt, utána már tudja ki-bekapcsolni). Vélhetően nálad is valami hasonló lesz.
Egyébként Win11 tiszta telepítésnél, ha a gép megfelel a MS Win11 követelményeknek, akkor alapértelmezés szerint BE van kapcsolva a magelkülönítés. Ha Win10-ről frissítettél 11-re, akkor nincs bekapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
Nekem sehogy sem megy… próbáltam a reges mókolásokat…
Van egy full tiszta win11 telepített verzióm kimentve, abban sem engedi kikapcsolni! Ugyhogy a Win11 bug szerintem kilőve… Szerintem a matebook 1.17-es bios-ásba van valami, ami nem engedi kikapcsolni, minden esetre írtam a huaweinek ezügyben… amúgy rohadt idegesítő…Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Csorbi
addikt
válasz st3v3np3t3r #5622 üzenetére
Egyébként nem nagyon értem....ha jól értem, a Windows 11-ben a default bekapcsolt security feature mellett nem lehet Hyper-V-zni? Nanemár
-
Lehet, az az 1 ami működne, de a Hyper-V 2.gen-ben nem bootol semmilyen képfájl UEFI-ben, vagy sign vagy hash hiba miatt 1.genben meg bootolnak, de az legacy…
Amúgy az is vicc, hogy a VBox 6.1.28-ban javították elvileg a kompatibilitási gondot, ezzel szemben a 6.1.30 nem indul, újratelepíteni meg nem lehet A VMWare 15 Pro se indul
-
Geth
veterán
válasz st3v3np3t3r #5624 üzenetére
Ezekről a hibákról tudsz lőni egy hibaüzenetet vagy képet?
Én elég régóta csak Hyper-V-t használok, csak gen2, core isolationnel és secure boottal kombinálva (bár utóbbit értelemszerűen ki kell kapcsolnom, ha nem aláírt .efi-t bootolok).
Bár a vbox és vmware jelenségekkel együtt ott valami komolyabb gond lehet. -
Most éppen rendszert mentek, kb,45perc mire a macrium végez 311GB usb3-on hdd-re
Azért érdekes, mert MCT-vel készített Win11 iso sem bootol 2.genben, ami hát digitálisan aláírt(elvileg)…
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz st3v3np3t3r #5626 üzenetére
De jó hogy nekem csak adatokat kell, rendszert nem
-
-
Geth
veterán
válasz st3v3np3t3r #5628 üzenetére
Én nem láttam értelmét, helyette le van scriptelve a telepítés. Lehet, hogy eltart negyedóráig, de minden friss utána
-
King Unique
titán
válasz st3v3np3t3r #5628 üzenetére
Jól is teszed, egy belakott rendszernél kb. alap, meg inkább a visszaállítás és szükség esetén minimális frissítés, mint balga módon mindent teljesen a 0-ról kezdeni.
-
válasz King Unique #5630 üzenetére
Mióta volt szerencsém egy Ransomware-hez és nem jöttem rá, hogyan, azóta nagyon alap
Trollokat megkímélném: nem látogatok XXX 18+-os oldalakat
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz King Unique #5630 üzenetére
Semmi baj nincs a 0-ról kezdéssel.
Ha nem kell előtte ülni, nem tart órákig és a végén minden ismerős -
King Unique
titán
Egy fapados rendszernél lehet, de egy nagyon belakottnál, sok utólag telepített programmal és beállítással ne akarjuk már megmagyarázni, hogy nem macerásabb és időigényesebb a 0-ról kezdés mint a naprakész mentést gyorsan visszaállítani, nem véletlenül népszerűek manapság annyira a rendszermentő, klónozó stb. programok.
-
Geth
veterán
válasz King Unique #5633 üzenetére
Azért a fapados és a sok programmal teliberakott között vannak ám átmenetek.
Esetemben nem macerásabb, mert automatizáltan települnek és állnak vissza a beállítások. Persze nem 100% (szerintem Win-nél ez igen nehezen érhető el), de nekem a kimaradt beállításokon végigszaladni (pár perc) olcsóbb, mint rendszeresen rendszert mentegetni.
(Illetve ha hoznak valami gépet, azt nem rendszermentéssel együtt szokták... de fel tudok húzni rá egy egész jó állapotot, csak előtte fel kell vennem a gép paramétereit)
Cserébe friss verziók kerülnek fel, nem ami az utolsó mentésben volt.
Mindkét módszernek van előnye és hátránya is. Nem tud mindenki előállni egy működő provisioning folyamattal, de nem is kell. Nem véletlenül népszerűek ezek a jóval egyszerűbb megoldások[ Szerkesztve ]
-
válasz st3v3np3t3r #5631 üzenetére
Lehet látogatni, csak nem mindegy melyiket
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
gregory91
senior tag
"secure boottal kombinálva (bár utóbbit értelemszerűen ki kell kapcsolnom, ha nem aláírt .efi-t bootolok"
Elolvasva is kínos.....ki volt eme "technológia" értelmi szerzője?Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Geth
veterán
válasz gregory91 #5637 üzenetére
Mire gondolsz? Magamnak buildelek ipxe.efi-t embedded scripttel, nem fogok rálocsolni több száz dollárt, hogy alá tudjam írni minden egyes build után.
Egyszer kilövöm amíg bebootol, utána ha felmászott a rendszer hálózatról és lekapcsolt, visszapattintom.[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
"nem fogok rálocsolni több száz dollárt, hogy alá tudjam írni minden egyes build után."
Egyrészt,másrészt mi szavatolná ennek megbízhatóságát?
Nyavajog azért mert "nem megbízható" a fájl,amelyik meg megbízható az meg magához láncol sys dll,exe-ket kit tudja melyikhez injektálódik a vírus.
Jah hogy hibás a fájl? Akkor a boot folyamat meg is szakad,ennyi.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
King Unique
titán
Pont ez az, hogy csak a saját példádból, esetedből indulsz ki, mintha mindenki másnál pont ugyanaz lenne a helyzet és nekik is jó lenne minden esetben az a megoldás, holott ugye nyilván nem feltétlen.
Az olcsósághoz meg végképp semmi köze ennek, lévén a mentési / klónozási célra való programok vagy eleve ingyenesek, vagy a fizetősnek van ingyenes változata aminek funkcionalitása home user célra bőven elég szokott lenni és ott is hamar elkészülhet a mentés, vagy éppen a visszaállítás.
Ha hoznak egy PC-t és arra kérnek telepíts W10/W11-et a 0-ról mert nincsen rajta semmilyen OS vagy telepítsd újra, akkor ott nyilván adott a clean install lehetősége. Viszont itt most ugye nem erről volt szó, hanem a meglévő, jól működő W10/W11 mentéséről, ahol annak visszaállítása egy belakott, sok programmal megszórt rendszernél bizony gyorsabb lehet, mint újratelepíteni és a 0-ról kezdeni.
A rendszermentésnél is megoldható ám a teljesen / viszonylag naprakész állapot, meg a legtöbb programnál akár automatizálható is a mentés, + létezik növekményes és különbségi mentés is ahol később csak a változásokat menti a program, ahol a mentés visszaállítása és szükség esetén (ha éppen nem teljesen naprakész) esetleg pár program frissítése szvsz meg mindig egyszerűbb és kényelmesebb lehet, mint a 0-ról kezdeni és ilyen-olyan scripttel vacakolni, meg manuálisan utána állítgatni, külön feltelepíteni ami nem oldható meg az előbbivel.
Igen, lehet megvan az általad preferált módszernek is a maga előnye és célközönsége, de azt azért nem feltétlen mondanám, hogy általánosan népszerűbb lenne, pl. ezen a fórumon is a többség inkább a mentést - visszaállítást, klónozást szokta alkalmazni beleolvasgatva az érintett topikokba.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz King Unique #5643 üzenetére
Nem indultam én sehova, csak árnyaltam a "balga módon mindent teljesen a 0-ról kezdeni" megjegyzésedet. Ennyi. Sehol nem írtam hogy ez vagy az a módszer univerzálisan jobb és hogy bárkinek ezt kellene csinálnia, pont az ellenkezőjét
Az ár alatt elsősorban időre és energiára gondoltam.
Ha gyakran kellene visszaállítgatnom a rendszert, mert folyton valami összef*ssa magát, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy én is kénytelen lennék ilyen fajta imaging megoldást használni. De amíg magamnak néhány évente telepítek újra rendszert ilyen vagy olyan okból, addig nekem ez hatékonyabb. Cserébe n+1. gép felhúzása sokkal gyorsabb. -
King Unique
titán
Akkor pont feleslegesen, mert az az esetek többségében helytálló, mármint normál esetben max. akkor telepítünk újra a 0-ól, ha végképp nincsen más megoldás, egyéb esetekre adott a mentés visszaállítása, vagy a telepített rendszer megtartása hardvermódosításnál, javítási célra clean install helyett repair install, stb.
Én is, és bizony vannak nem kevesen, akiknek egyszerűbb lehet idő és energia függvényben 1-1 mentést elkészíteni és szükség esetén azt visszaállítani, majd kb. ott folytatni a munkát, ahol abbahagyták.
Attól, hogy valaki készít x időnként rendszermentést, még nem feltétlen jelenti azt, hogy pl. hetente visszaállítja. Ez is olyan mint az adatmentés, szükség esetére ahogyan a fontos fájlokról, úgy a rendszerről sem árt alkalmanként biztonsági másolatot készíteni, meg inkább legyen valami még ha nem is feltétlen kell hozzányúlni mindig, minthogy ne legyen semmi amikor nagy szükség lenne rá. -
Sziasztok!
Felhívnám a figyelmet egy bugra, ami a Win11 et illeti.
Ugyanis frissen telepített és frissített rendszernél asztali és notebook gépeknél egyaránt jelentkezik, hogy a windows a képernyő frissítési frekvenciát nem 60Hz re állítja, hanem 59.96 ra valamiért, ezért laggolás szaggatás jelentkezhet, manuálisan kell átállítani.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Geth
veterán
válasz King Unique #5645 üzenetére
mert az az esetek többségében helytálló
De nem minden esetben! Minden esetben <> többségében.
Kicsit úgy érzem a levegőbe írok, én abszolút elfogadom a Te álláspontodat, Te viszont folyton bizonygatni akarod, hogy rossz a megoldás amit használok.
Nekem semmi bajom azzal, ha hetente teljes rendszereket mentenek. Én csak annyit írtam, hogy én ezt kihagyom. Ha baj van, nekem is van megoldásom rá, csak más. -
King Unique
titán
Van erre egy nagyon jó módszer, legközelebb meg lehetne spórolni a kéretlen okoskodást és a saját vélemény ráerőltetését másra, illetve a jelen témánál másokra, meg a többségében a te esetedben sem igaz, sőt ott még kevésbé, ennyi.
Nem kell utólag ennyire félremagyarázni, sehol nem volt említve, hogy a módszered egyáltalán nem használható, max. az hogy nem mindenkinek az az ideális, az az egyszerű és gyors, meg ugye nem is mindenki használja azt, hanem helyette inkább pl. mentést készít, azt állítja vissza ha szükséges. Nem úgy a tűnt a hozzászólások alapján hogy annyira elfogadod és egyáltalán nem firtatod, bár ez is gondolom hasonló, mint amikor itt valaki valamilyen hibát említ, majd leírod hogy nálad minden oké és pont.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz King Unique #5648 üzenetére
Ha megmutatod hol erőltettem én bármit, akkor tudunk előrébb jutni. Inkább ne itt.
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest