Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nggabi
félisten
-
rin33
senior tag
Sziasztok!
Nem támogatott PC-n használja valaki? Mik a tapasztalatok? Nálam most AMD A8 + 8Gb RAM a felállás, nem érzem lassúnak a gépet . -
-
Evil Snowman
őstag
válasz Lalikiraly #5646 üzenetére
-
jpisti
senior tag
válasz Evil Snowman #5656 üzenetére
Ha már külső megjelenítő és LG: Adott egy Acer Aspire 515-54G laptop (i5 10210U) amit asztali módban egy LG tévére kötve használok. Eddig minden tökéletes volt, de egyszer csak valamit sikerült elállítanom és most csak akkor van kép a tévén ha a laptopon is! Amint lehajtom a laptop kijelzőjét a tévéről is elveszi a képet! (már megnéztem az energia menedzsmentnél is, az "Adja meg, mi történjen a képernyő lehajtásakor" részben és nem változott semmi!
Kezd az őrületbe kergetni ez a dolog... most csak úgy tudom használni a laptopomat, hogy a kijelzőt annyira fel kell hajtani, hogy üzemeljen, mert egyébként nincs jel a tévén.
Érdekes, hogy a laptop bekapcsolásakor az ACER logó még látható 1-2 másodpercig és csak azután veszi le a jelet. Van valakinek valami tippje esetleg?
Segítsetek pls!A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
rin33
senior tag
válasz Lalikiraly #5655 üzenetére
A jelenlegi (volt, mert már nem indul el) Windows 10 be van aktíválva. Ha simán felrakom a 11-et akkor az kell külön aktíválni, vagy beaktiválja magát automatikusan a korábbi érvényes Windows 10 miatt?
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Hogyan lehet beállítani win11-nél,hogy ha jobb sarokba rányomok a dátumra akkor az órát is kirakja nagyba ne csak a naptárat?Ahogy ez volt win10-nél is -
félisten
-
santa clause
aktív tag
Sziasztok!!
Tegnap feltettem a Win 11 et én is, és minden smakkol kivéve egy dolgot...
A hang sajnos brutálisan echo-s (visszhangos) prbóbáltam már mindent, mikrofon beállításokat, drivert tettem fel újat, meglestem minden lehetséges cikket, vidit de sajna nem jutottam előbbre, win 10 et tökéletes volt!!!
Valaki esetleg nem járt így??? (a hangkártya Realtek integrált) -
gregory91
senior tag
válasz santa clause #5664 üzenetére
Sztereókeverő nincs véletlenül beállítva?
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
vlevi
nagyúr
válasz santa clause #5664 üzenetére
Nekem W10-en volt olyan, hogy egyszercsak azt vettem észre, hogy az elölre bedugott füles (a hátra bedugott hangzsóró az nem) átment karaokee módba. Nem tudom mikor, mitől, mert majd 1 évig nem használtam a fülest, csak most használtam volna, amikor megint visszajöttünk itthon dolgozni. És teamsen nagyon észrevehető volt...
Próbáltam mindent, végül az segített, hogy letöröltem az AMD féle Realtek hang drivert, és azt használom, amit a W10 felraktott helyette. Én arra tippelek, hogy nálam ez azért javította meg, mert valami beállítás beragadhattott a gyártói driverrel, ami a W10-es driver beállításaiban nincs benne. De nem volt kedvem vadászni a hiba okát. Sztereó hangra, munka közbeni rádió hallgatásra ez is jó. -
Bibby
addikt
Van egy érdekes problémám.
Adott egy tablet-laptop hibrid. Ha elfordítom a tabot (van benne érzékelő, tehát nem szoftveresen) állóból fekvőbe, vagy fekvőből állóba, akkor változtatja a fényerőt, látszólag valami konstans értékre. De nem ténylegesen a fényerő csúszkán, mert az változatlan, tehát ha ezután elmozdítom a csúszkát kicsit, akkor visszaáll a helyes érték.
Pl, 50-es fényerő érték, elfordítom, a képernyő világosabb lesz. Maximum 100-as fényerőn ha efordítom, a képernyő kicsit sötétebb lesz...
Tippre olyan 70-75ös fényerő értékre lövi be elforgatás után. De fogalmam sincs hol lehet ez beégetve, vagy csak bug és nem featureΕλευθερια η θανατος
-
jpisti
senior tag
Érdekes még, hogy ha azt a beállítást válaszom, hogy megjelenítés a 2. kijelzőn, akkor sincs kép a tévén! Csak abban az esetben van kép a tévén, ha a duplikálás van beállítva! a megjelenítés az 1. kijelzőn működik, akkor csak a laptop kijelzőjén van kép, de ha a kiterjesztést választom, akkor a a laptop kijelzőjére kerül a kiterjesztett asztal, de a tévéről leveszi a képet!
...és tegnapig minden működött frankón! Tegnap valamit turkáltam a beállításokban és egyszer csak ilyen fos lett!A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit rutintalan többeszközös felhasználó vagyok windows terén.
Lett a mai nap egy Laptopom, amibe beléptem a windows accommal, viszont ahogy látom a onedrive elkezdte átpakolni rá a cuccokat amik a PC-n is ott vannak. Ez nagyon nem jó, nagyon nem kéne teleszemetelni a laptopot, hol tudom ezt a szuper fícsört kikapcsolni vagy menedzselni, hogy csak azt tegye át, amit szeretnék, vagy csak maradjon meg a onedrive felhőtárhelynek, aminek igazából akarom?!
Ja igen, a PC-n Win10, a laptopon Win11 van.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
King Unique
titán
válasz Tsebacsi #5672 üzenetére
• A OneDrive szinkronizálásának megszakítása vagy leállítása
• How to Disable OneDrive in Windows 11
• Enable or Disable OneDrive in Windows 11• How to Link or Unlink OneDrive with Microsoft Account in Windows 10
• How to Choose Folders for OneDrive Selective Sync in Windows 10
• How to Change the Location of your OneDrive Folder in Windows 10• Microsoft OneDrive (korábban SkyDrive)
• Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #5674 üzenetére
Köszönöm átmazsolázom őket
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
King Unique
titán
válasz HoReSz1975 #5676 üzenetére
Erről van szó ami amúgy nem újdonság, egy korábban linkelt leírásban is szerepel 1 opcióként, + nemrég egy másik válaszban egyéb módszerek is linkelve elettek, meg egyébként van kereső is a topikban, amivel ezekre szépen rá lehet keresni...
[ Szerkesztve ]
-
jpisti
senior tag
Erősen gondolkozom, hogy vissza állok a 10-re. Én ezt a rendszert frissítettem 10-ről 11-re, van mód ezt vissza csinálni?
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
-
King Unique
titán
Erről is volt már szó itt többször (példa)... Ha nincsen már Windows.old mappa és rendszermentés sem készült, akkor viszont nem lehet visszaállni a korábban telepített és használt Windows 10-re, max. a Windows 10 clean install opció.
"qrva MS miért csak 10 napig lehet vissza állni a korábbi változatra?!"
10 nap azért általában elég szokott lenni arra, hogy kipróbálja és eldöntse a user, hogy marad-e a Windows 11-nél, vagy visszaáll az előző Windows-verzióra, Windows 10-re. Meg ugye úgy pláne nincs miről beszélni, hogy nem kötelező az upgrade Windows 11-re, Windows 10-nél a gépházban is max. opcionálisan jelenik meg támogatott hardverkonfigurációnál, + mindenkinek adott a lehetőség biztos ami biztos alapon előtte mentést készíteni a meglévő Windows 10-ről, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Készíts mentést a Windows 10ről Macrium Reflect segítségével, majd frissítsd.
Ha nem tetszik, visszaállíthatod a mentésből.
Én inkább a tiszta telepítés híve vagyok, kevesebb lehet a gond.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
-
King Unique
titán
Gondolom a tökéletes kontextusban az alma OS is a nap vicce akart lenni, meg amúgy ez itt Windows topik, azé kicsit arrébb van... Egyébként érdekes, hogy mindig a Windowst szapulják, aztán mégis annak van desktopon majd 90%-os elterjedtsége, lehet nem véletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #5662 üzenetére
Elkiabáltam... FireFox szopat....
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok ,
valami megoldás van lan ujra kapcsolódási hibára? win10nél nem volt probléma, a alaplap asus b550-f gaming, ki kapcsol pár másodperc mulva megint van de napi szinten nem sok 3 4 alkalom
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
niof
addikt
válasz King Unique #5683 üzenetére
Nekem semmi bajom vele (itthon, üzemeltetési szinten azért más a helyzet), csak abban a kontextusban ez nagyon viccesnek tűnt, még fel is röhögtem rajta.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
RoryBreaker
aktív tag
Nem értem az itteni sok problémát.......
Nekem a win11 problémamentesen működik.
Napi szinten használom grafikai munkáimhoz, weblapszerkesztéshez, meg a többi közben.....
Lehet az kreálja a sok bajt, hogy fos gépekre van felhegesztve?Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Telepitettem a win 11 et,de nekem a bal alsó részén van a menü,nem középen. Mit ronthattam el?
-
Beaumont
aktív tag
válasz Remekelek28 #5689 üzenetére
Semmit, ez az alap felallas.
"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Nem követem nyomon a 11 frissítéseit, de érdeklődni szeretnék, hogy érdemes-e átváltani 10-ről 11-re, vagy még korai? Újabb játékok és néhány munka (Auto cad, videó szerkesztés, fénykép szerkesztés amiket használok.)
Jelenleg milyen előnyei és hátrányai lennének a váltásnak? (Intel konfigom van 11. gen) -
King Unique
titán
válasz Rendo84 #5695 üzenetére
Mi lenne ha mondjuk kipróbálnád és akkor kiderülne, meg pláne hogy nem feltétlen mindenki úgy és olyan programokkal használja a Windows 10/11-et mint te? Előtte szépen mentést készítesz a Windows 10-ről, majd utána mehet az in-place upgrade / clean install Windows 11-re, ahol ha az utóbbi esetleg nem jönne be, akkor in-place upgrade esetén a gépházban kb. 10 napig vissza lehet állni Windows 10-re, vagy a mentésből visszaállítani a Windows 10-et, ennyi.
Egyébként meg ráér a váltás akár 2025-ig is, addig támogatott a Windows 10 a Home és Pro kiadások esetén. -
törölt tag
válasz RoryBreaker #5688 üzenetére
Sok százezer, világ szinten sok száz millió gépre van már feltéve a Win11. Mindenkinél más és más szituáció áll fenn. Ha csak a hivatalosan supportált gépállományt nézzük, ott is hatalmas a fragmentáció. A felhasználási szokásokat nézve.
A Windows elterjedtségéből adódóan, a több milliós felhasználói bázis. A nagy számok törvénye alapján is evidensé teszi, azt hogy valamelyik rétegnek gondok akadnak vele.
Ez ilyen. Létezhetetlen egy olyan operációs rendszert megalkotni, ami több millió felhasználónál, végeláthatalan hardwer kombinációkon hiba mentesen tud futni és akkor még nem beszéltünk a speciális szofteverezettségről. Mert mindenki a saját szájíze szerint próbálja használni. -
spect80
senior tag
Én a Windows 10 mellé egy másik ssd-re telepítettem a Win11 Pro-t amikor megjelent. Asrock x470 taichi lap, r7 2700x cpu. fTPM és secure boot-tal felment simán. ma reggel csináltam egy bios frissíést, azóta win 10 megy, win 11 critical process died hibaüzenettel elpusztul akármit csinálok. Visszraktam az előző BIOS-t (meg még vagy 2-3 verziót), bekonfigoltam mindent úgy ahogy volt, de ugyanez a hiba. Indítási javítás nem megy, gép alaphelyzetbe állítása nem megy. Azt írja ki, hogy engedélyezzem a secure boot-ot a visszaállításhoz holott engedélyezve van, kulcs telepítve.
Nem annyira mentem utána ennek a secure boot témának, de lehet, hogy ha valami egyedi kulcsot generál akkor azt exportálni kellett volna, az új BIOS-ba meg imporálni?
Egyelőre úgy tűnik reinstall lesz, de azért annak nem fogok örülni, ha minden BIOS(UEFI) frissítésnél ezt el kell játszani. -
Corsair90
tag
Tudnátok javasolni olyan megbízható és viszonylag olcsó helyet ahol beszerezhető a Win 11? Akár itt aprón is? Olyan kulcs kellene amit hozzá tudok adni bátran az MS fiókomhoz és konfig váltás esetén is tökéletesen fog működni a kód.
-
King Unique
titán
válasz Corsair90 #5699 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest